-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z Aero 2 na MyPhone Cube
Myxomathosis Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 0
Post: #1
Problem z Aero 2 na MyPhone Cube
Witam,

mam problem z uzyskaniem połączenia z siecią używając karty Aero2 na telefonie MyPhone Cube. Telefon ten wspiera kartę Aero2, nawet na pudełku reklamują kompatybilność z nią. Wykonałem wszystkie kroki opisane w: http://darmowyinternet.net/forum/temat-k...aptcha_716 sprawdziłem że mapa zasięgu mnie pokrywa a jednak połączenia nie ma. Mam cały czas albo czerwony krzyżyk przy statusie zasięgu albo lupę.

Może problem w tym że Aero2 jest gnieździe SIM nr ? Z tym, że tylko gniazdo 2 jest na tą małą kartę SIM a standardową Play'a kartę mam w slocie SIM 1, tylko tam się mieści.

Macie pomysły z czym może być problem?

Pozdrawiam
16-07-2014 17:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Jaro Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 39
Dołączył: Oct 2013
Reputacja: 2
Post: #2
Problem z Aero2 na MyPhone Cube
Zazwyczaj w tych telefonach typu DUAL SIM to jest tak, że jeden slot ma 3G, a drugi tylko 2G i te 3G standardowo jest na slocie nr 1:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-k...al-sim_264

Z tego jak piszesz to telefon nie może znaleźć zasięgu, szuka sieci, a że Aero2 działa w 3G tylko w dodatku 900 MHz to telefon szuka sieci, ale jej nie widzi. Także umieściłeś kartę Play w slocie gdzie masz 3G, a Aero2 w slocie gdzie masz tylko 2G. Da radę takie karty poprzekładać wystarczy przejściówka na karty SIM, adapter. Ewentualnie małą umieścić zwyczajnie w dużym slocie.

Inna opcja, ale tego nie jestem pewien w SIM Management ustawić Video call Rozmowy video na kartę Aero2, ale slot w tym przypadku 2 nie jak jest domyślnie ustawione na kartę Play. Jakoś tak popróbuj, bo nie mam przed sobą sprzętu, więc nie mam jak tego sprawdzić.

Ale jak napisałem problem raczej bankowo leży w złym umieszczeniu kart SIM.
16-07-2014 20:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
applex Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 113
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 1
Post: #3
RE: Problem z Aero2 na MyPhone Cube
Już na forum kiedyś był temat ocierający się o to, który slot do czego jest.
http://darmowyinternet.net/forum/temat-i...-a-mms_717


Zobacz jak masz u siebie powinieneś mieć oznaczone, który slot jest do czego bo najprawdopodobniej źle umieściłeś karty.
[Obrazek: slot_dualsim.jpg]
16-07-2014 21:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Julek Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 27
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #4
MyPhone Cube - opinie
Specyfikacja i inne źródła podają, że nie powinno być problemów z Aero2 na tym telefonie, więc pewnie źle umieściłeś karty SIM. Można niby programowo jakoś zmieniać, aby na 1 była karta SIM2, a na slot 2 karta SIM1.
[Obrazek: 1607894400_1405591735.jpg]

Ma KitKat to duży plus, ale ekran Cyklop - bateria szybko spada, YT w skali 1-5 na 3 max, za tę cenę nabyłbyś coś z Azji znacznie lepszego i wydajniejszego.

Miałem z tej firmy tablet trochę przycinał, wgrałem najnowszą aktualizację i teraz leży bo stał się cięższy niż był dlatego przerzuciłem się na zakupy bezpośrednio do Azji. Jest taniej i większy wybór znanych marek jak ZTE, LENOVO HUAWEI.
17-07-2014 11:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Myxomathosis Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Problem z Aero 2 na MyPhone Cube
Mieliście rację, zmiana gniazda na SIM 1 pomogło.

Dzięki wielkie, mam nadzieję że komuś ten wątek też pomoże.
17-07-2014 16:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Cebu Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 90
Dołączył: Sep 2013
Reputacja: 1
Post: #6
RE: Problem z Aero 2 na MyPhone Cube
Zamieniłeś karty miejscami czy może jakoś programowo-sprzętowo w ustawieniach to zmieniłeś, aby slot SIM 1 z 3G był na slot SIM 2 ?
17-07-2014 17:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Myxomathosis Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Problem z Aero 2 na MyPhone Cube
Poleciałem na łatwiznę i zamieniłem karty miejscami.
17-07-2014 17:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z AERO2 na Macbooku zegzii 2 1,028 29-04-2015 09:23
Ostatni post: Janus
  Internet aero2 w laptopie ze smartfona (android) przez Wi-Fi - problem shirasawanum 3 10,662 11-09-2014 21:38
Ostatni post: AbuDabi
  Problem z modemem Huawei E3131 sztumianin 18 23,802 01-08-2014 22:41
Ostatni post: Julek
  Aero 2 w Vertis Aim pasiaki1 2 1,371 02-07-2014 21:57
Ostatni post: Cebu
Pytanie Problem z Aero2 - jest połączenie nie ma internetu synakowski 8 23,519 27-03-2014 19:01
Ostatni post: synakowski

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości