-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z AERO2 na Macbooku
zegzii Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 1
Dołączył: Apr 2015
Reputacja: 0
Post: #1
Problem z AERO2 na Macbooku
Witam, zakupiłem modem Huawei H3131 s-2 oraz kartę Aero2. Gdy podłączyłem modem zainstalował mi się program PLAY ONLINE. Wszystko zrobiłem tak jak należy, zarządzanie profilem i APN statycznie darmowy. Wszystko jest OK, modem się łączy, dioda świeci nieustannie na niebiesko, sygnał ma 93% lecz wartości są cały czas 0.00 kb/s. Nic się nie dzieje, strony nie działają. Czytam cały dzień i nie wiem dalej co mam robić. Dodam, że na Windowsie działa normalnie, na OS nic się nie dzieje. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
28-04-2015 22:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kobacabana Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 46
Dołączył: May 2013
Reputacja: 1
Post: #2
RE: Problem z AERO2 na Macbooku
Warto zapoznać się z tym może gdzieś tam coś przeoczone jest, tutaj jest to dobrze zobrazowane (chociaż piszesz, że na Windows działa):
http://darmowyinternet.net/konfiguracja-aero2/
Kolory diod opisane są tutaj, ale to z instrukcji pewnie masz:
http://darmowyinternet.net/konfiguracja-...cia-aero2/

Jednak tam jest pokazany Internet Manager bardzo prosty program do modemów Huawei w tym E3131, także może poszukaj takiego pod OS, może ten Mobile Partner wadzi ewentualnie skonfiguruj połączenie bez MP, a w samym OS.

Inna sprawa włożyłbym inną kartę innego operatora dodał APN i sprawdził czy internet działa na tym OS, bo może to wina po stronie Aero2. Jak sprawdzasz Aero2 sprawdź też na zwykłym PC czy telefonie, bo może internet się przyciął, w Aero2 zdarza się to w godzinach szczytu, często wtedy zamiast strony ma się białą stronę tylko. Chociaż napisałeś, że na PC jest OK więc coś nie halo to Aero2 na MacBook z E3131 modemem.

8 lipca 2014 dzień, który przeszedł do historii: Niemcy - Brazylia 7:1
28-04-2015 23:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Janus Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 61
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 2
Post: #3
RE: Problem z AERO2 na Macbooku
Bardziej obstawiałbym, że jest to wina sieci, ale jak sprawdzasz na systemie Windows i działa to nie mam pojęcia, może warto pytać tam gdzie ta społeczność większa jest, jeśli chodzi o produkty Apple czyli forum MyApple.
29-04-2015 09:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aero2 działa bardzo wolno rafal11440 3 3,457 15-07-2015 15:10
Ostatni post: Vanautu
  Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3 carcito 8 4,253 03-07-2015 22:01
Ostatni post: Ninja
  Brak zasięgu Aero2 majka420 5 1,628 29-04-2015 10:50
Ostatni post: majka420
  Brak możliwości rozłączenia się z kartą aero2 Selitar 1 989 16-03-2015 00:55
Ostatni post: WiFi
  Aero2+Lenovo A3300 - nie łączy z siecią mimo poprawnej konfiguracji rafau 18 18,221 25-02-2015 19:38
Ostatni post: Andy_1

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości