-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet aero2 w laptopie ze smartfona (android) przez Wi-Fi - problem
shirasawanum Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 1
Dołączył: Sep 2014
Reputacja: 0
Post: #1
Internet aero2 w laptopie ze smartfona (android) przez Wi-Fi - problem
Witam,

mam nokię X, z androidem, dual sim, w niej działa mi internet aero2, próbuję udostępnić przez Wi-Fi połączenie internetowe do laptopa, telefon jako router, wykrywa laptop połaczenie,ale internet nie działa, klikam połącz, wpisuję Captcha, i nic, ponownie wyskakuje,że internet niedostępny, i ponownie prośba o wpisanie Captchy i tak w kółko. Może coś nie tak z jakimiś ustawieniami sieci na laptopie ? Powinnam utworzyć nowe dla aero czy skoro to idzie jako router to nic nie trzeba ?
11-09-2014 12:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Cebu Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 90
Dołączył: Sep 2013
Reputacja: 1
Post: #2
Nokia i internet aero2 w komputerze
Zobacz jak jest tutaj w tym poradniku może coś przeoczyłaś:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-i...lu-usb_620

Ewentualnie można jeszcze tak aby z telefonu zrobić modem i skonfigurować połączenie APN, ale na samym komputerze - tworzenie połączenia do obsługo Aero2 za pomocą telefonu jako modemu:

1. Instalujemy sterowniki do telefonu. Sterowniki są dostarczane razem z oprogramowanie do zarządzania telefonem komórkowym. Dla rożnych modeli jest to rożne oprogramowanie. W panelu sterowania będziemy mieli w menedżerze urządzeń np. Samsung Mobile Modem.
2. Po instalacji sterowników wchodzimy do Centrum sieci i udostępniania, wybieramy następnie Skonfiguruj nowe połączenie lub nową sieć.
3. Dalej należy wybrać Skonfiguruj połączenie telefoniczne.
4. W następnym oknie wpisujemy parametry połączenia:
- Numer telefonu: *99#
- Nazwa użytkownika w zależności jaki APN tworzymy, dla Aero2 będzie to: darmowy
- Hasło: puste
- Nazwa połączenia: dowolna nazwa np. Aero2
5. Na końcu klikamy połącz.

Prosty film pokazuje jak to przebiega:




Najlepszym i najszybszym rozwiązaniem jest jednak opcja Telefon jako router WiFi.

Co do tego problemu z przepisywaniem kodów bo rozumiem chodzi tu o kod wpisywany już na komputerze (może spróbuj przepisać kod na samym smartfonie), także na komputerze może jest problem z DNS-ami.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-09-2014 13:06 przez Cebu.)
11-09-2014 13:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KitKat Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 29
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Internet aero2 w laptopie ze smartfona (android) przez Wi-Fi - problem
Ten problem już widywałem na forach, ale pewnego rozwiązania nie podano co sprawia, że z Aero2 jest taki problem. I chodzi tu tylko o Aero2.

Cytat:Połączenie niedostępne
Brak połączenia przesyłania danych, które można by teraz udostępnić. Sprawdź ustawienia sieci komórkowej i siłę sygnału, po czym spróbuj ponownie.

Jakiś czas temu kolega sprawdzał Aero2 na Lumia 820 i też nie działo udostępnianie internetu, także coś jest problemem w konfiguracji i działaniem Aero2.
11-09-2014 13:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AbuDabi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 78
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 3
Post: #4
RE: Internet aero2 w laptopie ze smartfona (android) przez Wi-Fi - problem
Na jednym z for też widziałem podobne pytanie, ale nikt nie umiał doradzić sensownego rozwiązania.
Moim zdaniem najlepiej kupić router i będzie po problemie, ewentualnie zamówić drugą kartę jeśli jedna jest potrzebna do telefonu, druga byłaby na router w domu.
11-09-2014 21:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aero2 działa bardzo wolno rafal11440 3 3,442 15-07-2015 15:10
Ostatni post: Vanautu
  Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3 carcito 8 4,245 03-07-2015 22:01
Ostatni post: Ninja
  Brak zasięgu Aero2 majka420 5 1,622 29-04-2015 10:50
Ostatni post: majka420
  Problem z AERO2 na Macbooku zegzii 2 1,020 29-04-2015 09:23
Ostatni post: Janus
  Brak możliwości rozłączenia się z kartą aero2 Selitar 1 987 16-03-2015 00:55
Ostatni post: WiFi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości