-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3
carcito Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 1
Dołączył: Mar 2015
Reputacja: 0
Post: #1
Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3
Tablet z windows 8.1 Colorovo City Tab Supreme 3G 10.1" z wewnętrznym modemem Huawei
Zewnętrzny modem Huawei 3131 podłączony do portu usb działa prawidłowo jednak po włożeniu karty aero2 do gniazda wewnętrznego portu nie ma możliwości konfiguracji. Tablet wykrywa kartę ale nie ma gdzie wpisać konfiguracji do aero2 wszelkie próby nic nie dają. Czy ktoś próbował konfiguracji tabletu z win 8.1 do aero2?
Zaznaczam, że np.karta z sieci T-Mobile za 5 zł starter o nazwie INTERNET NA KARTĘ W T-MOBILE 500MB działa natychmiast po włączeniu bez żadnej konfiguracji. Co jest grane i jak to ugryźć ???
16-03-2015 22:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Pietras Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 55
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #2
Jak uruchomic aero2 w tablecie z windows 8.1
Nie wiem jak jest w tej większej wersji, ale na Colorovo CityTab Suprime 8" 3G jest problem z Aero2 niby zasięg jest, niby modem współpracuje, ale się nie łączy, w każdym bądź razie mojemu znajomemu się nie udało.
Na jednej ze stron www wyczytałem zaś, że:
Cytat:Dla użytkowników ceniących bezpłatny dostęp do darmowego internetu ważną funkcją jest z pewnością współpraca z Aero2, która jest możliwa po podłączeniu zewnętrznego, kompatybilnego z Aero2 modemu
Jednak zewnętrzy modem działa, ale problem jest z wewnętrznym może skieruj ten problem do producenta niech wyjaśnią w czym jest problem bo ciężko wskazać problem.
16-03-2015 23:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krabmar Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 71
Dołączył: Jul 2012
Reputacja: 3
Post: #3
RE: Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3
Jeżeli chodzi o Corowo City Tab Supreme 10 3G + Aero2 to nie współpracuje on z siecią Aero2. Czemu tego dokładnie nie wiem, ale pewnie nie ma obsługi sieci 900 MHz, z drugiej jednak strony Aero2 działa teraz (chyba, bo ostatnio tego nie sprawdzałem) w sieci też 2100 MHz także pewnie tę sieć tablet obsługuje, więc powinien z Aero2 działać. Sprawdź w specyfikacji, jaki zakres częstotliwości wewnętrzy modem tego tabletu obsługuje i jak piszę jak wiesz jak to zweryfikuj czy karta Aero2 wpuszczana jest do pracy nie tylko w 900 MHz, ale też i w 2100 MHz, bo ostatnio Aero2 zrobiło niespodziankę i wszystkie urządzenia, które 900 MHz nie obsługiwały i nie mogły z Aero2 działać teraz działały poprzez 2100 MHz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-03-2015 11:13 przez krabmar.)
17-03-2015 11:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
szczytek Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Jul 2015
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3
Z góry przepraszam za odkop, ale mam pytanie do autor wątku, lub innego posiadacz Colorovo CityTab Supreme 8 3G; mianowicie czy udało się skonfigurować ten tablet do współpracy z Aero2? Przeglądając stronę producenta nie można na niej nawet odnaleźć informacji czy wbudowany modem obsługuje 900 MHz, a zapytany mailowo serwis również milczy.
01-07-2015 12:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Palu Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 19
Dołączył: Mar 2014
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3
Moim zdaniem tablet Colorovo CityTab Supreme 8 3G + Aero2 powinny ze sobą współpracować tablet ma wbudowany modem 3G. Raczej taki sprzęt kierowany na PL rynek ma obsługę sieci 900 MHz, ale 100% pewności nie mam. Jednak teraz Aero2 działa też w 2100 MHz więc nie powinno być problemów.

Radziłbym Ci kupić za 10 zł starter Orange teraz jest promocja 6 GB za 6 zł
http://darmowyinternet.net/forum/temat-p...42#pid5942
przetestujesz normalną sieć czy działa bo z Aero2 to nigdy nic pewnego.

Konfiguracja APN w tebletach z systemem Windows 8 wygląda tak:
APN czyli Access Point Name w Windows

1. Instalujemy kartę SIM w tablecie z modemem czy podpinamy modem, który działa z systemem.
2. Włączamy tablet.
3. W pasku po prawej stronie wybieramy ikonę Sieci bezprzewodowych.
4. W sekcji Komórkowe szerokopasmowe wybieramy ikonę zasięgu sieci.
5. Zaznaczamy Połącz automatycznie - kliknij Połącz.
6. Jeśli APN nie jest ustawiony, pojawią się szczegóły. W polu Nazwa punktu dostępu musimy wpisać właściwy APN, resztę pól należy uzupełnić stosownie do wymagań danej sieci komórkowej, ale z tych najbardziej znanych tylko Orange wymaga user i password.
7. Klikamy Połącz.

Możliwa jest także zmiana APN - pasek boczny i Zmień ustawienia komputera - Sieć - Połączenia - nazwa danego połączenia w sekcji Punkt dostępu.

Windows 8 to pomyłka, niebawem wyjdzie 10 polecam Ci przesiadkę bo z tą 8 to yyy O matko
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2015 13:55 przez Palu.)
01-07-2015 13:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Brasil Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 19
Dołączył: Jul 2014
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3
Kup sobie jakiś inny starter i sprawdź czy na innej sieci jest wszystko OK bo może akurat jest problem po stronie Aero2, także najlepiej zweryfikować internet z siecią, która na 100% działa potem przeszedłbym na testy Aero2.
01-07-2015 14:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
szczytek Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Jul 2015
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3
Może źle się wyraziłem, jestem dopiero przed zakupem tego tableta, obecnie używam Prestigio na androidzie i chcę przesiąść się na coś z Windowsem. Mam również pytanie, czy ten Colorovo dostanie aktualizacje do Windowsa 10? Czy może polecacie coś innego z Windowsem na pokładzie i modemem 3G w cenie do 400zł, bo własnie za tyle można obecnie zgarnąć Colorovo 8''?
02-07-2015 22:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AbuDabi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 78
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 3
Post: #8
RE: Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3
Za 400 zł chcesz kupić tablet to mogę dać Ci namiar na sklep, ale w Chinach (kupisz bez problemu przez internet) fajny tablet, który może mieć i Windows 8 oraz system Android. Jutro podam Ci model. Mogę też załatwić kod zniżkowy wyszłoby taniej np. te 10, 20 czy 30 $. Free przesyłka, paczka prezent 0 opłat ;-)
Także mógłbyś mieć i Androida i Windowsa.

Moim zdaniem sama 8 nie jest wygodna na tablecie, może 10, która ma to w sobie, że przyjmuje interfejs dostoswany na tablet więc wtedy inaczej się takim małym sprzętem steruje.

Windows 10 zostanie udostępniony bezpłatnie, ale posiadaczom systemów Windows 7, Windows 8 i Windows Phone 8, z tabletem nie wiem jak to dokładnie ma być. Ponadto Windows 10, tak jak poprzednie wersje, będzie występował w kilku odmianach, a jedna z nich, a dokładniej dwie Windows 10 Mobile oraz Windows 10 Mobile Enterprise (linia biznesowa) są przeznaczona dla niewielkich tabletów, by jak najlepiej wykorzystać ich rozmiar i formę, także jak się to będzie przekładać nikt jeszcze nie wie bo tego systemu generalnie nie ma więc trudno spekulować.

Ja jutro sprawdzę to co jest u mnie w domu z Windows 8.1 i podam więcej info.

A więc miałem tablet, ale został wydany. Miałem dokładnie taki model Teclast X80H procesor Intel Z3735, kosztował 91$, można instalować system Android i Windows. Ale od razu masz Windows wstawiony na pokład. Był to zwykły Windows 8.1 normalny jaki instalujesz na komputerze, także każdy soft będzie działał jaki działa na komputerach. Na rok czasu była wersja Office już zainstalowana.
Także możesz sobie zrobić zakup w tym sklepie. Sklep pewny 100% sam tam robiłem zakupy sprawdź ofertę i wyszukaj na sklepie model Teclast X80HD lub Teclast X80h (są pewne różnice drobne w tych dwóch modelach).
Link do sklepu:
Kod:
shrsl.com/?~9419

A oto tablety
[Obrazek: teclast.jpg]


Jak nie robiłeś zakupów w Chinach to najwyższa pora. Jest wiele ciekawego sprzętu i rzeczy, a do tego kupisz najtaniej jak się da. Na allegro masz Teclast x80H za 750 zł. Sam możesz mieć za teraz 450 wszystko zależy jak kurs dolara się kształtuje.
Jak coś mogę pomóc, ale polecam ten model bo był u mnie w użyciu i wiem, że się sprawdzał. Tylko, że ja wolę na laptopie pracować więc wydałem, mam tylko mały do czytania 7" z systemem Android i to mi wystarcza, bo Windows jednak jak pisałem trochę za mały jest z tymi ikonkami, z Windows 10 tablet powinien już inaczej wyglądać, ale nie wiem jak dokładnie to będzie bo teraz dopiero ten soft wchodzi na rynek.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-07-2015 11:27 przez AbuDabi.)
02-07-2015 23:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Ninja Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 13
Dołączył: Oct 2014
Reputacja: 0
Post: #9
Pandawill
Sklep Pandawill ma dobre opinie można tam kupować, a tablet Teclast nie miałem, ale widziałem, że ludzie zachwalają. W PL sklepie widziałem coś mocniejszego, ale za 1500 zł, także samemu można dużo taniej nabyć sprzęt kupując w Chinach.
03-07-2015 22:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aero2 działa bardzo wolno rafal11440 3 3,447 15-07-2015 15:10
Ostatni post: Vanautu
  Samsung Galaxy Tab 3 8.0 T310 działa tylko przeglądarka kotlet31 14 2,622 30-04-2015 09:32
Ostatni post: zebber
  Brak zasięgu Aero2 majka420 5 1,624 29-04-2015 10:50
Ostatni post: majka420
  Problem z AERO2 na Macbooku zegzii 2 1,021 29-04-2015 09:23
Ostatni post: Janus
  Brak możliwości rozłączenia się z kartą aero2 Selitar 1 988 16-03-2015 00:55
Ostatni post: WiFi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości