-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak zasięgu Aero2
majka420 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Apr 2015
Reputacja: 0
Post: #1
Brak zasięgu Aero2
Witam
Mam tablet Esperanza ETB106 wczoraj kupiony i podpięłam do niego modem (działa na laptopie z Aero) z kartą Aero2 wszystko skonfigurowałam poprawnie tak jak u siebie w telefonie gdzie Aero śmiga.
Na początku wszystko działało przez pierwsze 15 min internet był potem tak jakby modem gubił zasięg karty bo modem miga na zielono i brak jest zasięgu. Nie wiem o co chodzi?
28-04-2015 14:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kobacabana Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 47
Dołączył: May 2013
Reputacja: 1
Post: #2
Esperanza ETB106 i Aero2
Rozumiem, że modem, jaki podpinasz jest na liście obsługiwanych przez ten tablet, więc nic dodatkowego nie musisz robić. Zakładając jednak, że w danym pomieszczeniu internet działa bez problemu na modemie z komputerem, ale zrywa się na tablecie to tutaj obstawiam problemy, a przyczyn może być wiele, modem musi być zasilany z dodatkowego źródła zasilania gdyż tablet nie radzi sobie z zapotrzebowaniem na prąd. Może to być jednak też wina sieci, Aero2 jest nietypową siecią, chociaż też chyba teraz pracuje w 2100 MHz, więc powinno być, lżej, ale dla testów zaopatrzyłbym się w jakiś inny starter innego operatora (np. Orange) i sprawdził czy jest ten sam problem jak na Aero2.

Także jak podpinasz modem z kartą SIM Aero2 pod komputer i tu działa, a potem pod tablet (a tu nie działa) to obstawiam, że modem + tablet nie współpracuje ze sobą tak jak powinny i dlatego masz takie objawy.

Musisz napisać więcej informacji, co jeszcze zauważyłaś, bo na tym etapie to jak piszę raczej niepoprawną obsługę widziałbym modemu. To tylko moje hipotezy gdyż potrzeba więcej info, aby coś więcej powiedzieć.

8 lipca 2014 dzień, który przeszedł do historii: Niemcy - Brazylia 7:1
28-04-2015 22:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
majka420 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Apr 2015
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Brak zasięgu aero2
Wczoraj podpięłam inny modem usb i działał więc faktycznie tu jest wina modemu. Powiedz mi proszę gdzie znajdę listę modemów kompatybilnych z moim tabletem?
29-04-2015 07:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Janus Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 61
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 2
Post: #4
RE: Brak zasięgu aero2
Lista zgodnych modemów czasami jest wypisana w ustawieniach systemu (nie pamiętam gdzie, ale jak jest to ją tam znajdziesz) nie wszystkie jednak tablety taki dodatek posiadają.
Wielu producentów jak podaje to podaje też listę zgodnych modemów na swoich stronach www (nie wszyscy są jednak tak pracowici) i Twój tablet to ESPERANZA TABLET DREAM TAB 7" AX2 - Symbol produktu: ETB106 - lista zgodnych modemów 3G|: Sieć 3G obsługa zewnętrznego modemu 3G USB.
Brak dokładnego info:
Kod:
http://esperanza.pl/esperanza-tablet-dream-tab-7-ax2,245,1041.html

Musisz pytać bezpośrednio dział wsparcia może wyślą Ci tę listę.
29-04-2015 09:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krabmar Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 71
Dołączył: Jul 2012
Reputacja: 3
Post: #5
RE: Brak zasięgu aero2
Jeśli to rozwiązanie do domu to polecam Wi-Fi, 0 problemów. Jak w teren to zakupić albo przenośny router albo modem taki jaki będzie w 100% działający z danym tabletem skoro potwierdziłaś, że na innym modemie już problemów z dostępem do sieci www nie ma.
29-04-2015 09:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
majka420 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Apr 2015
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Brak zasięgu aero2
Janus dzięki za odpowiedź wysłałam do nich maila zobaczymy czy odpowiedzą.
29-04-2015 10:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aero2 działa bardzo wolno rafal11440 3 3,465 15-07-2015 15:10
Ostatni post: Vanautu
  Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3 carcito 8 4,270 03-07-2015 22:01
Ostatni post: Ninja
  Problem z AERO2 na Macbooku zegzii 2 1,034 29-04-2015 09:23
Ostatni post: Janus
  Brak możliwości rozłączenia się z kartą aero2 Selitar 1 994 16-03-2015 00:55
Ostatni post: WiFi
  Aero2+Lenovo A3300 - nie łączy z siecią mimo poprawnej konfiguracji rafau 18 18,256 25-02-2015 19:38
Ostatni post: Andy_1

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości