-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ZTE MF60 nie działa z internetem z Aero2
alicja Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 101
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 1
Post: #1
Ostrzeżenie ZTE MF60 nie działa z internetem z Aero2
Mam problem. Po zmianie na nową kartę SIM Aero2 modem ZTE MF60 odmówił współpracy z Aero2. Ustawianie od nowa, wybór sieci ręcznie, wymiana karty na starą, podmiana na działającą kartę innej osoby nic nie daje. Co się stało?

Może coś źle robię albo modem padł, oby tylko nie.
25-10-2012 12:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WiFi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 200
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 4
Post: #2
RE: ZTE MF60 nie działa z internetem z Aero2
Na Twój problem. Włącz roaming bo może nie jest on włączony.

Iny sposób.
Na stronie konfiguracji APN, kliknij Ręczny APN.
Wpisz w pole APN „darmowy” a profilowi nadaj jakąś nazwę (np. aero2). Kliknij jeszcze Domyślny (aby profil był Twoim głównym punktem dostępowym) oraz Zapisz.
   

Jeśli po chwili nie połączy się przejdź do opcji Połączenia WAN, a następnie wybierz Ręcznie Połącz z internetem.
   

Potem zmienisz sobie na automatyczne.

Pokombinuj metoda prób i błędów powinno w końcu działać Śpiący

Mądrym być to wielka sztuka, ale dobrym jeszcze większa...
26-10-2012 17:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Lowca Androidow Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 0
Post: #3
RE: ZTE MF60 nie działa z internetem z Aero2
Witam
Mam ten sam problem.
ZTE MF60 z T-Mobile - bez umowy i nie dizała mi AERO2 - mam napisane brak usługi.
Nie świeci się Roaming - w pozycji roaming mam - nieznany.
Profil nowy już utworzyłem i dałem jako domyślny, ale nadal lipa.
Proszę o pomoc.
04-07-2013 00:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Lionek Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 7
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 1
Post: #4
RE: ZTE MF60 nie działa z internetem z Aero2
Ogólnie zasada z Aero2 jest taka, że im nowocześniejszy smartfon lub modem tym łatwiej z Aero2 i innymi kartami SIM.
Po dodaniu nowego profilu w ustawieniach i wpisaniu APN należy kliknąć na guzik Domyślny i tyle, nie ma żadnego komunikatu, nic się nie dzieje. Modem zaczyna współpracować z Aero2.
   

Jak zrobisz taką konfigurację nie powinno być problemu z działaniem Aero2.

W przypadku modemu z T-Mobile dostępna jest aktualizacja firmware. Warto ją zrobić jeśli do tej pory nie była wykonana. Szukaj tej aktualizacji na stronie T-Mobile.
04-07-2013 00:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
alicja Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 101
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 1
Post: #5
RE: ZTE MF60 nie działa z internetem z Aero2
Spróbuj może tak:
Reset routera do ustawień fabrycznych (przytrzymać należy Power i WPS do czasu pojawienia się napisu Restart na wyświetlaczu).
Aktualizacja firmware do wersji tej najnowszej.
Dodanie APN darmowy z metodą logowania CHAP.

Może to pomoże właśnie. Powodzenia.
04-07-2013 00:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Lowca Androidow Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 0
Post: #6
RE: ZTE MF60 nie działa z internetem z Aero2
Jestem zielonkawy w te klocki - jak zaktualizować firmware w tym cudeńku?
No i ten Roaming - nie śweci się - jest obok nieogo nieznany - gdzie można włączyć roaming?

w tej chwili mam wersję firmware:
BD_TMOPLMF60V1.0.0B05

znalazłem na stronie t-mobile pliki do pobrania i tam jest plik:
DL_MF60_TMO_PL_EUV1.00.01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2013 01:16 przez Lowca Androidow.)
04-07-2013 00:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WiFi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 200
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 4
Post: #7
RE: ZTE MF60 nie działa z internetem z Aero2
Zrób tą aktualizacją na stronie T-Mobile jest DL_MF60_TMO_PL_EUV1.00.01 także wychodzi, że to jest najnowsza wersja.
A w pobranym pliku masz też opis aktualizacji Instrukcja aktualizacji ZTE MF60 .
Cytat:1. Uruchom komputer i podłącz poprawnie modem MF60 do komputera.
2. Zamknij oprogramowanie do zarządzania połączeniami modemu oraz inne zbędne programy a następnie uruchom aplikację do aktualizacji oprogramowania. Program w ciągu 10 ~ 15 sekund automatyczne wybierze port i wyświetli jego numer.
3. Naciśnij klawisz AKTUALIZUJ, aby rozpocząć aktualizację oprogramowania..
4. Po zakończeniu aktualizacji zamknij aplikację.

Nie wyłączaj aplikacji podczas trwania aktualizacji oprogramowania, może to spowodować trwałe uszkodzenie modemu!

Zrób aktualizację i raz jeszcze sprawdź czy da się skonfigurować APN. Ogólnie dużej filozofii tu nie ma i po utworzeniu punktu powinieneś się łączyć, także robiąc wg instrukcji jak inni Ci podali nie powinno być problemu. Albo ta aktualizacja pomoże, albo robisz coś źle w tych ustawieniach, próbuj wszystkich kombinacji. Ewentualnie coś z zasięgiem.

Mądrym być to wielka sztuka, ale dobrym jeszcze większa...
04-07-2013 09:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Lowca Androidow Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 0
Post: #8
RE: ZTE MF60 nie działa z internetem z Aero2
Dzięki - jak wrócę do domu będę walczył z aktualizacją.
A co z tym Roamingiem - czy on się powinien sam uruchomić czy gdzieś się to włacza?
04-07-2013 11:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krabmar Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 58
Dołączył: Jul 2012
Reputacja: 2
Post: #9
RE: ZTE MF60 nie działa z internetem z Aero2
Nowe karty Aero2 niby mają ustawione, żeby urządzenie traktowało 260-01 jako sieć własną, a nie roamingową, ale znikoma ilość urządzeń tego typu rozwiązanie przestrzega. Zaś modem MF60 rozpoznaje Aero2 za własną sieć i nie pokazuje, że pracuje w roamingu także z for wiem, że ludzie nic nie zmieniają i Aero2 normalnie im działa. A jak nie to popatrz w opcjach czy jest na zezwalaj na roaming jak się da zmieni i zobaczysz czy to coś pomaga.

Ewentualnie Ustawienia 3G > Wybór sieci i spróbuj sprawdzić czy jest coś pod Aero2 i taką wybierz.
04-07-2013 14:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Lowca Androidow Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 0
Post: #10
RE: ZTE MF60 nie działa z internetem z Aero2
Witam.
Jestem już po aktualizacji oprogramowania i dalej to samo. Lipa.
W opcjach nigdzie nie mogę znaleźć czegoś takiego jak zezwalaj na roaming czy coś w tym stylu.

Może ktoś pomógłby mi to draństwo skonfigurować zdalnie - udostępniłbym pulpit.

Nie wydaje mi się to skomplikowane, ale może coś przeoczyłem.

No i dziwna sprawa - może tak ma być, ale po aktualizacji mogę się zalogować do panelu ustawień jedynie po kablu - po wi-fi nie da rady czy to wpiszę ufi.home czy 192.168.0.1
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2013 15:53 przez Lowca Androidow.)
04-07-2013 15:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Żarówka Poradnik konfiguracji internetu Aero2 w tablecie thaiman 31 82,663 03-05-2014 23:01
Ostatni post: zebber
Pytanie Problem z Aero2 - jest połączenie nie ma internetu synakowski 8 3,286 27-03-2014 20:01
Ostatni post: synakowski
  Problemy z Aero2 na wschodzie Polski Angels 0 913 06-02-2014 18:16
Ostatni post: Angels
  Adresy IP w Aero2 freed_bdg 1 1,849 14-12-2013 18:00
Ostatni post: LuckyLuke
Oczko Problem z uruchomieniem aero2 na komputerach freed_bdg 6 1,625 14-12-2013 13:38
Ostatni post: freed_bdg

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości