Koleżance chodziło, że te modemy z Play są sprawdzone i pewne w dodatku działają z tymi tabletami myTAB 7.
Ponadto są to modemy spełniające wymagania techniczne Aero2.
Te niebędące kat. 10 może kiedyś operator Aero2 blokować, albo mogą one kiedyś być przyczyną problemów z netem, więc lepiej dołożyć te 20-40 zł i kupić sprawdzony zgodny modem właśnie z Play, który nie kosztuje dużo.
Wiele tabletów wymaga ręcznego dodania obsługi modemów, a nie jest to takie proste i też nie zawsze udaje się zrobić, także jak nie chcesz się męczyć i frustrować wybierz sprawdzone rozwiązania.
W salonie Play kupisz tylko modem, kartę do internetu Aero2, czyli darmowego internetu zdobędziesz tylko od operatora Aero2.
Można sobie kupić modem w Play tam też mają w zestawie kartę do internetu z Play, ale to jest internet płatny. Czyli na początek masz (nie pamiętam 30 zł do wykorzystania), a potem musisz doładowywać konto tak jak telefon.
To jest dział poświęcony internetowi z Aero2, czyli darmowemu internetu.
Jakie są koszty użytkowania internetu z Play to zależy, jaka taryfa, ale mój kolega ma taryfę za 30 zł. Jak widziałem jak to działa i ile z tego można skorzystać to lepszym rozwiązaniem jest Aero2. Tutaj nie ma limitów, u mnie działa bardzo dobrze korzystam z tego, jako internet mobilny i wszystko jest git.
Modem E3131 działa na tablecie od razu, musisz się tylko połączyć z siecią (zestroić połączenie), a sam też widziałem, bo z moich stron znajomi sobie kupili ten tablet to E3131 wkładasz, czekasz aż złapie fale i wbije się do sieci. On działa od razu, ale jakąś chwilę należy jednak poczekać od momentu włożenia modemu do tabletu do momentu zalogowania się modemu w sieci.
Gdzie lepiej kupić modem? Jak masz na Allegro typowy modem z logo Play to OK, ale jak masz jakieś dziwnie modemy, trafisz na HiLinka to potem będziesz się męczył z jego konfiguracją na tablecie. Na Allegro taniej niż 100 zł nie będzie, więc idź kup sobie w Play to najpewniejsze rozwiązanie.
Kartę SIM Aero2 możesz odebrać osobiście od ręki w Warszawie (20 zł płaci się depozyt), a internet będzie działał w tej usłudze do 2016 roku. Można też zamówić pocztą. Poczytaj na tej stronie, tutaj masz zbiór wszystkich informacji
http://darmowyinternet.net/info/
Wygeneruj sobie jakiś dla siebie wzór zamówienia, a dowiesz się, co jest potrzebne i jak ma wyglądać komplet dokumentów do tego zamówienia
http://darmowyinternet.net/generator/
Aero2 nie daje modemów to jest ktoś, kto daje tylko net w powietrze.
To coś jak radio ZET daje w eter, ale żeby go słuchać musisz kupić w Media Markt radio ;-)