-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aero2 a modem huawei e1820
duszek13 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Aero2 a modem huawei e1820
Jestem poczatkującym użytkownikiem aero2, tak więc poprosze o oszczedzeni mi zlosliwych komentarzy.Chciałbym poprosic użytkownikow o POMOC. Jak skonfigurowac ten modem z laptopem i tabletem Zepad Zt180. Z góry wszystkim dziękuje. Modem ten jest bez simlocja z sieci Pley , prawdopodobnie jest to ten modem cojest zgodny z Aero2.
29-03-2013 19:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #2
RE: Aero2 a modem huawei e1820
Podobno E1820 jest przez firmę Huawei wyposażany w kilka różnych konfiguracji sprzętowych. Niby nieoficjalne źródła podają, że E1820 z dystrybucji Play jest zgodny E1820 z wolnego rynku, już nie działa z Aero2.

Ogólnie zgodny niezgodny działać powinien, bo operator żadnych urządzeń nie blokuje.

Na komputerze instalujesz normalnie modem (sterowniki muszą się doinstalować) oraz instaluje się program zwie się Play Online, ale jest to Mobile Partner. W tym programie ustawiasz, konfigurujesz sobie punkt APN tutaj jest pokazane jak w Play Online skonfigurować APN http://darmowyinternet.net/konfiguracja-aero2/

Jednak, o co chodzi. Bo też w internecie piszą, ze ten modem nie ma włączonej obsługi pasma 900 MHz (Na 90% E1820 ma tylko UMTS 2100, a Aero 2 Potrzebuje UMTS 900. Sprawdź, jakie jest oznaczenie nadrukowane pod klapką). Jednak znów niektórzy piszą, że wersja Play ma obsługę 900 MHz.
Zainstaluj i spróbuj skonfigurować APN jak nie ma sieci nie widać jej (oczywiście jak masz zasięg) to znaczy, że może być tak jak piszę problem, z tymi 900 MHz.

[Obrazek: 9_jak_skonfigurowac_aero2.jpg]

Wtedy możesz ze strony bez-kabli.pl pobrać taki program TopNetInfo a następnie w oparciu o ten poradnik zobaczyć, co masz poustawiane http://darmowyinternet.net/forum/thread-69.html

Zobacz jeszcze ten temat http://darmowyinternet.net/forum/thread-94-page-2.html
Może masz ustawione tylko 2100, a Aero2 potrzebuje 900 MHz, więc w oparciu o te poradniki (one dotyczą E3131), ale powinieneś sobie jak nie będziesz miał obsługi włączonej 900 MHz poradzić z załączeniem jej do pracy. Jeśli zainstalujesz i skonfigurujesz APN i się połączysz znaczy, że tej połowy czynności nie musisz robić masz wszystko OK.

Jak robisz coś w TNI musisz wyłączyć wszystkie programy, które korzystają z modemu i po operacji wyjąć i włożyć modem na nowo.

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
29-03-2013 19:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 178
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #3
RE: Aero2 a modem huawei e1820
Najpierw spróbować zainstalować na laptopie i zobaczyć czy działa bo może nie będzie potrzeba nic robić.
29-03-2013 22:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
duszek13 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Aero2 a modem huawei e1820
(29-03-2013 22:06)phiphi napisał(a):  Najpierw spróbować zainstalować na laptopie i zobaczyć czy działa bo może nie będzie potrzeba nic robić.

Dziękuję obu kolegom , dziala na laptopie, teraz jak to zrobic na tablecie zt-180 Zepad?
01-04-2013 10:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krabithailand Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 103
Dołączył: May 2012
Reputacja: 1
Post: #5
RE: Aero2 a modem huawei e1820
http://darmowyinternet.net/forum/thread-222.html
Sposobem z powyzszego linku mozesz sprobowac. Musisz miec albo dodac sobie prawa administratora (zrobic root jak go nie ma) i wtedy busy box, potem umts manager lub ppp widget i powinno pomoc.
Oczywiscie mowa tu o sytuacji kiedy modem nie jest prawidlowo wykrywany przez tablet i trzeba samemu albo z uzyciem czegos dodac jego obsluge.

Zobacz najpierw czy normalnie daje sie utworzyc punkt APN na Twoim tablecie z tym modemem
http://darmowyinternet.net/forum/thread-204.html
jak nic nie wychodzi no to sposob jak wyzej napisalem.
01-04-2013 11:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Żarówka Lenovo a8 + modem Huawei e180 grzybucha 1 564 01-11-2015 20:00
Ostatni post: WiFi
  Aero2 działa bardzo wolno rafal11440 3 3,457 15-07-2015 15:10
Ostatni post: Vanautu
  Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3 carcito 8 4,253 03-07-2015 22:01
Ostatni post: Ninja
  Brak zasięgu Aero2 majka420 5 1,628 29-04-2015 10:50
Ostatni post: majka420
  Problem z AERO2 na Macbooku zegzii 2 1,027 29-04-2015 09:23
Ostatni post: Janus

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości