-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aero 2 + router ciężko nawiązać połączenie
android Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 223
Dołączył: May 2012
Reputacja: 13
Post: #1
Ostrzeżenie Aero 2 + router ciężko nawiązać połączenie
Od lutego 2013 zauważyłem że używając aero 2 do łączenia poprzez router ciężko nawiązać połączenie i to zjawisko ciągle się nasila. Wygląda to tak że router próbuję nawiązać połączenie nie udaje mu się, ponawia próbę połączenia, zauważyłem że tak 5 razy maksymalnie próbuję się łączyć i jeśli nie uzyska połączenia to resetuje modem i tak w kółko. Czasem ponad 2h próbuje łączyć co 5 razy resetować modem patrząc w logach.
W aplikacji Plusa czy innej kliknie się Połącz z 4-10 razy i się w końcu połączy. W routerze jest o tyle trudniej że trwa to znacznie dłużej przez to że router nie nawiązując połączenia resetuje modem co znacznie wydłuża czas połączenia.
Do Stycznia aero 2 + router działało znakomicie. Ale teraz jest coraz gorzej…

Oczywiście zmieniając kartę w modemie na Play, Plus, Orange szybko nawiązuję się połączenie. Problem powstał od pewnego czasu z aero 2
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-04-2013 13:33 przez android.)
07-04-2013 13:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 178
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #2
RE: Aero 2 + router ciężko nawiązać połączenie
The connection was terminated by the remote computer before it could be completed.
Połączenie zostało zakończone przez komputer zdalny zanim mogło być zakończone.

[Obrazek: problemaero2.png]

W zasadzie nie jest to problem, jeśli łączymy się na modemie sami ręcznie, klika się 3 czy 4 razy i w końcu się połączy, ale jeśli ktoś ma modem zainstalowany na routerze może nie wiedzieć, co jest, bo router nie może wbić do sieci i wydaje się, że jest to problem z Aero2.
Może brakuje adresów IP i trzeba próbować, aż znajdzie się wolny więc stąd od jakiegoś czasu takie problemy.
Wtedy warto wejść na router i wymusić ręcznie połączenie, jeśli router dłuższy czas nie może uzyskać połączenie z internetem Aero2.
07-04-2013 15:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z Aero 2 na MyPhone Cube Myxomathosis 6 8,363 17-07-2014 17:39
Ostatni post: Myxomathosis
  Aero 2 w Vertis Aim pasiaki1 2 1,375 02-07-2014 21:57
Ostatni post: Cebu
Pytanie Problem z Aero2 - jest połączenie nie ma internetu synakowski 8 23,578 27-03-2014 19:01
Ostatni post: synakowski
  Ferguson S3 + aero na E3131 s-2 xidex 13 8,463 01-08-2013 13:45
Ostatni post: phiphi
  Problemy z Aero 2 Falkor 6 5,146 31-07-2013 22:54
Ostatni post: Matt82

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości