-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z uruchomieniem aero2 na komputerach
freed_bdg Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 7
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Oczko Problem z uruchomieniem aero2 na komputerach
Dzien dobry wszystkim forowicza.Jestem nowym urzytkownikiem i mam taki maly problem z aero2.Mianowicie internet jakos udalo mi sie uruchomic na moim LG l5 i i nawet dziala ale w zasadzie telefon wykorzystuje jako modem do neta i tu juz zaczynaja sie komplikacje.Niebardzo wiem jak skonfigurowac polaczenie zeby mi odpalalo aero 2.Na windowsie prubowalem bezposrednio przez kabel oraz przy pomocy fajnej funkcji hotspot i nic ciagle mam problemy a to z serwerem DNS a to z czyms innym.W skrucie pokazuje mi na hotspocie ze polaczylem sie z hotspotem ale nie ma dostepu do sieci ani do internetu.Niewiem czy jeszcze sie rozpisywac ale posiadam modem PCMCIA option globtroter gt max ktury powinien tez niezle uciagnac aero tylko nie wiem jak go uruchomic dodam dla jeszcze bardziej skomplikowania ze drugi komp odpalam na Linuxie.Za wszelkia pomoc z góry dziekuje Niezdecydowany.Bede rad jak chociaz udaloby sie odpalic neta na windowsie przez hotspota Szczęśliwy.


P.S. Za wszelkie bledy ort przepraszam O matko .
06-12-2013 00:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Cebu Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 90
Dołączył: Sep 2013
Reputacja: 1
Post: #2
RE: problem z uruchomieniem aero2 na komputerach.
W sumie jest już późno i chyba popisałeś tak, że trochę cię rozumiem a trochę i nie, ale chyba chodzi ci o coś takiego więc czytaj bo może to rozwiąże twoje problema Opera
http://darmowyinternet.net/forum/temat-i...lu-usb_620
06-12-2013 01:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
freed_bdg Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 7
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #3
RE: problem z uruchomieniem aero2 na komputerach.
Dzieki za pomoc hotspota mam skonfigurowanego.Laczy sie ale neta nieudostepnia.Sprawdzalem na sieci Heyah i tez nie udostepnia neta.Nie wiem czy nie stanowi problemu oprogramowanie androida.Jak ktos ma jakies sugestie bede wdzieczny.
06-12-2013 14:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AbuDabi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 78
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 3
Post: #4
RE: problem z uruchomieniem aero2 na komputerach.
Pewnie coś musisz robić źle bo inni na tym sprzęcie dają radę zobacz filmik.




Ewentualnie rób innymi sposobami jak nie przez WiFi to przez kabel USB jak w tym poradniku. Albo coś na komputerze masz nie tak pozałączane.
06-12-2013 22:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
freed_bdg Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 7
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Problem z uruchomieniem aero2 na komputerach
Dobra dzieki za zainteresowanie czytajacym i piszacym.Tydzien kombinacji sprawdzania wszystkich ewentualnosci jakie moga miec przyczyne niedzialania i w koncu udalo sie Szczęśliwy.Smiga az milo Śpiący
09-12-2013 23:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Matt82 Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 70
Dołączył: Apr 2013
Reputacja: 2
Post: #6
RE: Problem z uruchomieniem aero2 na komputerach
Gratulacje, że rozwiązałeś swój problem tylko dobrze byłoby, jeśli tutaj o tym wspomniałeś abyś napisać co było przyczyną tego problemu i jak ten problem można rozwiązać?

Na pewno nie Ty sam byłeś z tym problemem, a na pewno też rozwiązanie przyda się wielu innym osobom, które napotkają taki sam lub podobny problem w przyszłości.
09-12-2013 23:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
freed_bdg Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 7
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Problem z uruchomieniem aero2 na komputerach
(09-12-2013 23:36)Matt82 napisał(a):  Gratulacje, że rozwiązałeś swój problem tylko dobrze byłoby, jeśli tutaj o tym wspomniałeś abyś napisać co było przyczyną tego problemu i jak ten problem można rozwiązać?

Na pewno nie Ty sam byłeś z tym problemem, a na pewno też rozwiązanie przyda się wielu innym osobom, które napotkają taki sam lub podobny problem w przyszłości.

Nie wiem czy to coś pomorze,ale w moim przypadku wystarczylo oprucz skonfigurowania hotspota dodatkowo właczyc przesyl danych w telefonie tak jak podczas korzystania z neta w telefonie.I to wszystko. Nie wiem czy nie doczytalem wczesniej jak skonfigurowac internet czy poprostu nie bylo to opisane najwarzniejsze ze po tygodniowej walce udalo mi sie go uruchomic.Pozdro.
14-12-2013 12:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aero2 działa bardzo wolno rafal11440 3 3,457 15-07-2015 15:10
Ostatni post: Vanautu
  Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3 carcito 8 4,253 03-07-2015 22:01
Ostatni post: Ninja
  Brak zasięgu Aero2 majka420 5 1,628 29-04-2015 10:50
Ostatni post: majka420
  Problem z AERO2 na Macbooku zegzii 2 1,027 29-04-2015 09:23
Ostatni post: Janus
  Brak możliwości rozłączenia się z kartą aero2 Selitar 1 989 16-03-2015 00:55
Ostatni post: WiFi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości