-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z internetem Aero2
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #1
Problem z internetem Aero2
Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem, że łączy się z internetem Aero2 internet jest, po jakimś czasie go nie ma, a w statusie połączenia są takie kombinacje:

[Obrazek: problem_aero2.jpg]

1 niby internet jest (widać zasięg i połączenie), ale jest monit, że Brak dostępu do internetu
2 sprawdzając połączenie niby jest ono nawiązane, co informuje status 3, ale internetu w rzeczywistości nie ma
4 rozłączając i łącząc na nowo są takie monity jak 1,2,3 w końcu pojawia się 4 informacja ze znakiem wykrzyknika, Brak dostępu do internetu

Jak rozłączam internet, odpinam modem wpinam na nowo w końcu załapie, ale takie kombinowanie i taka praca zaczyna mnie wkurzać. Nie wiem czy zasięg zanika i nie ma siły połączyć czy jak?

Czasami mam też Monit o całkowitym braku zasięgu, co też mnie dziwi, bo zasięg był, a nagle go nie ma.

Działam na Win 7, modem mam na długim kablu wystawiony za okno Huawei E353, akurat padła mi neosrada, więc od 3 dni korzystam z Aero2, ale coś nie działa ono tak jak trzeba.
Działa transfer jest, ale to zrywanie jest jakieś dziwne. Rozumiem co godzinę, ale zrywa mi się tak, że potem nie mogę się połączyć.

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
24-08-2012 18:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 178
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #2
RE: Problem z internetem Aero2
Jeżeliby zasięgu nie było to po kombinacjach odpinanie wpinanie modemu nie łączyłbyś się nadal, a ty zrywa Cię nie możesz się połączyć, odepniesz i się połączysz.
Ja z tego nie korzystam raczej sporadycznie więc na sprawdzenie poczty mi starczy, także za wiele tu się nie wypowiem.
Ale jak to się mówi jak coś za darmo albo mało kosztuje --- to wiadomo.
24-08-2012 20:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #3
RE: Problem z internetem Aero2
Jednym słowem coś się wali tylko nie wiem co. Gdybym miał wrócić do prastarych czasów to sobie tego nie wyobrażam. Coś co mogłem zrobić w dzień robiłem 3 dni. Masakra.

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
24-08-2012 23:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
veyro Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 182
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 1
Post: #4
RE: Problem z internetem Aero2
A jaki to kabel USB tzn. ile ma długości?

mai pen rai - nie ma problemu, po co przejmować się przyszłością
25-08-2012 21:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
android Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 223
Dołączył: May 2012
Reputacja: 13
Post: #5
RE: Problem z internetem Aero2
napewno jest zbyt długi przedłużacz usb lub kiepskiej jakości

[Obrazek: btn_donateCC_LG.gif]
26-08-2012 12:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #6
RE: Problem z internetem Aero2
Kabel ma 5 metrów, bankowo jest słaby i zbyt długi.
Jak przeprowadzę testy na innym to jeszcze napiszę jak to w ogóle jest aby było pewne.

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
28-08-2012 22:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #7
RE: Problem z internetem Aero2
To była moja przyczyna problemów
[Obrazek: kabel_usb.jpg]

Teraz mam przerabiany, ale nie rwie połączenia i jest GIT.Ponadto ma więcej jak 5 metrów Firefox

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
30-08-2012 17:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aero2 działa bardzo wolno rafal11440 3 3,465 15-07-2015 15:10
Ostatni post: Vanautu
  Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3 carcito 8 4,270 03-07-2015 22:01
Ostatni post: Ninja
  Brak zasięgu Aero2 majka420 5 1,638 29-04-2015 10:50
Ostatni post: majka420
  Problem z AERO2 na Macbooku zegzii 2 1,034 29-04-2015 09:23
Ostatni post: Janus
  Brak możliwości rozłączenia się z kartą aero2 Selitar 1 994 16-03-2015 00:55
Ostatni post: WiFi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości