-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z Aero2 na HTC desiere s
Dejna Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Problem z Aero2 na HTC desiere s
Mam już dość po paru godzinach walki z tym internetem. Mam APN ustawiony jako nazwa aero2 apn darmowy wap 2.0 mcc 260 mnc 17. W telefonie tryb sieci ustawiony jako gsm/wcdma auto. Próbowałem wybrać recznie operatora nic jak automat to odrazu pisze że karta sim nie pozwala na połączenie się z tą siecią. Ma ktoś jakiś pomysł?
03-07-2013 22:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Lionek Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 7
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 1
Post: #2
RE: Problem z Aero2 na HTC desiere s
Spróbuj tak oto:

Ustawienia -> Sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Sieci komórkowe -> zaznacz Dane w roamingu i przejdź do Punkty dostępowe -> Nazwa punktu np.: Aero2, a APN: darmowy i więcej nic nie zmieniasz.
Wracasz do poziomu wyżej Sieć komórkowa jest nieaktywna i nie można jej uruchomić. Wchodzisz więc w aplikacje/widżety gdzie jest Konfiguracja, którą uruchamiasz.
W kroku konfigurowania pojawia się Połączenie internetowe -> zaznaczasz Sieć komórkowa lub Wi-Fi, w dalszym etapie zaznaczasz sobie, także Auto-synchronizacja danych (ale to już opcjonalnie) i internet powinien już zadziałać.
Na głównym ekranie może być komunikat Brak sygnału - ograniczone usługi, ale nie powinno to przeszkadzać na dostępie do sieci internet.


03-07-2013 22:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Dejna Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Problem z Aero2 na HTC desiere s
Dalej brak internetu.
03-07-2013 22:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 178
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #4
RE: Problem z Aero2 na HTC desiere s
Hmm już gdzieś na innym forum ktoś miał podobny problem karta sim nie pozwala na połączenie się z tą siecią, ale w zasadzie nie wiem co jest nie tak. Może tryb sieci gsm/wcdma auto jak się da zmienić na inny bo dla Aero2 jest to UMTS. Także zobacz na ten poradnik bo Ty masz chyba Androida coś 2.3, a więc tak jak tam na tych fotkach jest pokazane Tryb sieci jest inny i Dane w roaminu włączone.

Jak coś możesz luknąć na ten poradnik też http://darmowyinternet.net/forum/temat-a...droidem_82

Także jak innym działa to zapewne coś u Ciebie jest nie tak skonfigurowane. Jak któraś wskazówka rozwiążę problem napisz co to takiego było. Inni będą mieli wtedy łatwiej Niezdecydowany
03-07-2013 23:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Lionek Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 7
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 1
Post: #5
RE: Problem z Aero2 na HTC desiere s
To zwróć uwagę na to powinno pomóc bo chyba to jest problemem na tym HTC.
   
03-07-2013 23:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Dejna Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Problem z Aero2 na HTC desiere s
Problem znikł po aktualizacji androida do wersji 4.x
10-07-2013 12:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
alicja Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 101
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 2
Post: #7
RE: Problem z Aero2 na HTC desiere s
O widzisz i problem się rozwiązał. Dobrze, że napisałeś innym się przyda ta informacja.
10-07-2013 13:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aero2 działa bardzo wolno rafal11440 3 3,465 15-07-2015 15:10
Ostatni post: Vanautu
  Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3 carcito 8 4,270 03-07-2015 22:01
Ostatni post: Ninja
  Brak zasięgu Aero2 majka420 5 1,639 29-04-2015 10:50
Ostatni post: majka420
  Problem z AERO2 na Macbooku zegzii 2 1,034 29-04-2015 09:23
Ostatni post: Janus
  Brak możliwości rozłączenia się z kartą aero2 Selitar 1 994 16-03-2015 00:55
Ostatni post: WiFi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości