Witajcie wink.gif Jeśli ktoś będzie w stanie mi pomóc będę bardzo wdzięczny wink.gif
Sprawa wygląda tak:
Miałem większą partycję C (z windowsem) od D wolnej i chciałem to zmienic bo nie chcę zaśmiecać parycji C plikami bo czasami może okazać się potrzebny jej format.
Więc spróbowałem ziemienić rozmiary partycji, zacząłem się bawić w systemie windows, uciałem rozmiar partycji C ale nie udało mi się wolnego miejsca dopisac do partycji D.
Zainstalowałem jakis program do zabawy z partycjami ale niestety nie udalo mi się też nic zdziałać, zmieniałem tylko jakieś funkcje parycji na standardowe, aktywne itp juz nawet nie pamiętam, w każdym bądź razie nic to mi nie dało. Zapomnialem o całej tej zabawie do czasu aż wylączyłem laptopa... Próbuję go włączyc a tu brak partycji rozruchowej. Zacząlem kombinować z aktywowaniem partycji za pomocom wiersza poleceń, korzystałem z instrukcji od tego gościa:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-w...issing_760
Tyle że w diskparcie aktywowałem już rózne partycje, dezaktywując pozostałe i nic z tego, nawet raz aktywowałem wszystkie na raz i nic...
W tej chwili błąd podczas odpalania systemu wygląda następująco:
Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix problem:
1. Insert your Windows instalation disc and restart your computer.
2. Choose your lenguage settings and them click "Next"
3. Click "Repair your Computer"
If you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.
File: \Boot\BCD
Status: 0x000000f
Info: The Boot Configuration Data for your PC is missing or contains errors.
Dodam ze probowałem właczyc naprawe rozruchu z płyty z systemem i wywalało ze partycja z systemem jest zablokowana.. Nie wiem co mam zrobić, mam sporo danych na dysku i nie chcę ich stracić a na pewno da się jakoś naprawić te problemy, musialem coś zj*bac bawiąc się tymi partcjami...