-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z APN Lycamobile w smartfonie Samsung
jareczek28 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Feb 2015
Reputacja: 0
Post: #1
Problem z APN Lycamobile w smartfonie Samsung
Witam posiadam następujący problem:
Samsung S5 T-Mobile był teraz z Lycamobile SIM działa ok lecz chodzi o internet mobilny gdy wchodzę w APN nie mogę nic dodać posiadam całkowicie czarne tło, zero opcji wi-fi działa, ale mi zależy na internecie mobilnym.
Proszę o pomoc.

Czytałem coś o aplikacji BLACK słyszał ktoś coś o tym?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2015 11:43 przez jareczek28.)
08-02-2015 10:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
applex Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 113
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 1
Post: #2
Problem z APN Lycamobile
Generalnie to karta SIM w telefonie powinna być wykryta automatycznie (Aero2 w Polsce jak do tej pory tylko należało konfigurować ręcznie), więc też wszystkie dane powinny się wczytać same automatycznie np. jak tutaj:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-i...al-sim_521
Czy też tak jak np. konfiguruje się tablety:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-k...ndroid_205

Pewne informacje mogą się różnić, ale to kwestia wersji systemu Android oraz modelu urządzenia.

Lycamobile generalnie nie powinna sprawiać problemów, jak nie masz blokady na telefonie to karta SIM powinna działać od razu.

Jak dostać się do ustawień?
Wchodzisz w Ustawienia wybierasz Komunikacja lub Więcej (w zależności od wersji systemu Android), dalej wybierasz Sieci komórkowe. Stuknij Nazwy punktów dostępu, wybierz menu przycisku i stuknij Nowa nazwa APN. Wprowadzasz następujące dane APN dla Lycamobile Internet:
Nazwa – Lycamobile Internet
APN – data.lycamobile.pl (jeśli to UK to wpisujemy data.lycamobile.co.uk)
Nazwa użytkownika – Lmuk
Hasło – plus
Powinieneś mieć takie oto dane w reszcie informacji (pola z numerami odnoszą się do UK):
[Obrazek: apn_lycamobile.jpg]

Jeśli głównym problemem jest brak opcji Sieci komórkowe spróbuj sprawdzić czy te opcje masz na innej karcie. Czasami jest tak, że sieć i karta działa w zakresie np. 900 MHz, a urządzenie nie obsługuje tej sieci, więc jak nie wykrywa karty i sieci telefon to nie pokazują się te opcję związane z Sieciami komórkowymi.

Generalnie musisz pewnie wykonać te czynności jak pokazano tutaj na filmiku: Lycamobile Polska ustawienie internetu i APN w telefonie: Samsung.


08-02-2015 11:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Janus Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 61
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 2
Post: #3
RE: Problem z APN Lycamobile w smartfonie Samsung
Nie wiem o jakiej aplikacji piszesz, ale może chodzi o to, że nie masz żadnej opcji, ale ona się uaktywnia po wybraniu klawisza funkcyjnego na telefonie?
Myślę, że robisz coś nie tak jak trzeba i stąd ten problem, raczej na 99% nie powinno być problemów z internetem na smartfonie Samsung. Jak coś weź inną kartę innego operatora np. Play, Plus i zobacz czy da radę skonfigurować internet mobilny. Tutaj wszystko wczytuje się z automatu nic w zasadzie nie musisz robić.

Zobacz tutaj, jak nie ma żadnego APN to też jest czarne tło żadnych opcji w Nazwa APN, ale jest w górnym prawym rogu ikonka, która pozwala dodać ten APN, może podobnie jest na sprzęcie jaki masz.
[Obrazek: 59485750.jpg]
08-02-2015 14:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
jareczek28 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Feb 2015
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Problem z APN Lycamobile w smartfonie Samsung
dokladnie tak wyczytalem na innych forach. pisze tylko nazwy apn i nic nizej nie wyswietla sie zeby co kolwiek wpisac od sieci
w oragne dziala ale w lyca niestety nie jestem w de i potzebne mi to do kontaktu ze swiatem
08-02-2015 16:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Belau Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 14
Dołączył: Aug 2014
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Problem z APN Lycamobile w smartfonie Samsung
Z tego jak widzę po filmikach to APN Lycamobile sam automatycznie się nie wczytuje więc należy go dodać ręcznie.




Także wprowadź samemu APN dla Lycamobile i po dodaniu punktu dostępowego internet powinien już działać.
08-02-2015 18:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
jareczek28 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Feb 2015
Reputacja: 0
Post: #6
RE: Problem z APN Lycamobile w smartfonie Samsung
tylko tutaj tak nie mam niestetySmutny
08-02-2015 20:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Janus Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 61
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 2
Post: #7
RE: Problem z APN Lycamobile w smartfonie Samsung
Skoro inne karty działają to i z tą nie powinno być problemów, ale w niektórych urządzeniach Samsung APN dodaje się lewym przyciskiem, obok przycisku Home. Po dodaniu APN i uzupełnieniu wszystkich wymaganych pól wyłączamy i włączamy telefon na nowo.
Jeśli nadal nie możesz skonfigurować APN to najlepszym rozwiązaniem będzie kontakt z Lycamobile i przedstawienie problemu. Tam na pewno mają taki smartfon więc zweryfikują problem. Innego sposobu już nie widzę.
08-02-2015 22:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Żarówka Problem z transferem danych matios.7 7 1,599 13-03-2016 19:02
Ostatni post: Cezary
Żarówka Konfiguracja APN z urządzeniami Android zuzi 103 304,666 02-06-2015 17:54
Ostatni post: Ninja
Żarówka Internet mobilny na smartfonie z Androidem 2.3 Santi 0 2,646 15-07-2013 12:45
Ostatni post: Santi
  Internet mobilny LTE Plus -problem z dostępem do konta online alicja 4 19,057 06-06-2013 16:42
Ostatni post: Santi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości