Ostatnio wpadł mi w ręce komputer jakiejś zachodniej marki Gericom:
Kod:
15.4" TFT
Celeron M 1400
256 MB RAM
HDD 40 GB
Win XP
Tak się złożyło, że brakło sterowników do tego komputera w sieci brak, ale udało mi się w końcu je zdobyć.
Bez nich ciężko może być nawet z programami poszukującymi sterowników skonfigurować laptopa (niszowa marka) dlatego na końcu podaję namiary skąd je pobrać wielu osobom może to rozwiązać problem z tym laptopem marki Gericom.
Druga sprawa możemy mieć
problem z Wi-Fi na tym laptopie Gericom Phantom. Jeśli poprawnie zainstalujemy sterowniki to może być kłopot z aktywacją karty Wi-Fi. U mnie na laptopie kartę należy włączyć przyciskiem na komputerze wtedy jest ona aktywowana, ale dziwnym trafem po wyłączeniu komputera na dłuższy czas resetuje się opcja karta Wi-Fi włączona/wyłączona. Pewnie problem z płytą lub kondensatorami, że się takie dziwne rzeczy dzieją dlatego jak ktoś uruchomi kartę Wi-Fi, a po wyłączeniu komputera znikają ostatnio wyszukane sieci Wi-Fi należy włączyć kartę Wi-Fi na nowo wtedy system aktywuje ją i będzie możliwa opcja wyszukania sieci domowych. Czemu tak się dzieje, że karta Wi-Fi znika po każdym wyłączeniu komputera tego nie udało mi się określić, starty komputer szkoda na to czasu, ale jak piszę pewnie płyta główna wadliwa bo z czymś takim spotykam się pierwszy raz, a że aktywuje się ją sprzętowo w laptopie więc jak piszę coś z układem elektronicznym jest nie tak, że ta karta Wi-Fi ciągle znika po wyłączeniu komputera.
Dla osób, które będą poszukiwać sterowników podaję namiary skąd je sobie można pobrać, aby móc skonfigurować komputer. Bez sterowników nie będą nam niektóre urządzenia prawidłowo działać.
Driver Gericom Phantom 1440 Combo + (NOTEBOOK/Phantom-Serie/G332/WinXP/)
driver_gericom_phantom.txt (Rozmiar: 180 bajtów / Pobrań: 0)