Mam stronke i na localhost zauwazylem, ze tam gdzie mam zdefiniowane reklamy wstawiaja mi sie dziwne reklamy z dziwnych adresow www, ale podgladajac kod HTML nic takiego tam nie bylo. Dopiero przy zastosowaniu zaawansowanych narzedzi widac bylo, ze w stronie laduja sie dziwne skrypty, ktorych byc nie powinno i ktore pobierane sa z dziwnych adresow www:
ad.emea.doubleclick.net
ad.yieldmanager.com
gnet.hit.demius.pl
A normlane reklamy byly chowane w jakies niewidoczne ramki. Ta sama strona, ale juz na serwerze byla OK bez dziwnych takich rzeczy.
Zaczalem skanowac komputer chyba 3 antywirusy polecialy nic nadzwyczajnego nie wykryly. Jakies tam 3-4 pliki podejrzane, ktore wywalilem.
I nic strona nadal ladowala jakies smieci. Wzialem odinstalowalem caly Wampserwer bo na tym to stalo i postawilem wszystko na nowo.
Chyba z raz mi sie wydawalo, ze na nowej wersji byly te dziwne reklamy, ale pozniej juz wszystko ustapilo.
Nie wiem skad sie to bralo i gdzie w ogole siedzialo. Strona nie mogla byc zainfekowana bo sprawdzalem kod zrodlowy, to bralo sie jakby przy ladowaniu strony cos ladowalo dodatkowe takie smieci, ale nie wiem co. Czy z Wampserwera cos pochodzilo czy jednak mialem cos w komputerze, ktore takie cos dodawalo, ale jak pisze antywirusy nic nadzwyczajnego nie wykryly.
Pewnie rzadki przypadek, ale moze ktos kiedys sie do tego odniesie.