-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tablet PC TouchBox 7.Spark - internet PLAY
Vanguard Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 0
Post: #1
Tablet PC TouchBox 7.Spark - internet PLAY
Witam
Chciałbym uzyskać informację w jaki sposób uruchomić internet PLAY na tablecie PC TouchBox 7.Spark.
Tablet posiada na pokładzie Androida w wersji 4.0.3. Próbuję od dłuższego czasu podłączyć do niego za pośrednictwem złącza USB modem 3G Huawei E3131. Modem podłączam kablem (mini-USB do USB) do tabletu.

Efekt:
Tablet na początku zgłasza połączenie z uszkodzoną kartą SD. Po wyborze opcji "Formatuj" tablet rozpoznaje połłączenie przez USB jako kartę SD. W tym momencie modem zaczyna próbować połączyć się z siecią (dwa krótki zielone mignięcia na modemie). Następnie, po czasie około 20-30 sekund modem zaczyna migać na niebiesko. Od tego czasu nic więcej się nie dzieje.

Przed podłączeniem modemu do tabletu wyłączam Wi-Fi oraz uruchamiam przesyłanie danych.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc, rady i instrukcję. Moja znajomość tematyki internetu 3G jest co najmniej słaba więc proszę o zrozumienie.
06-09-2012 18:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
thaiman Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 148
Dołączył: May 2012
Reputacja: 3
Post: #2
RE: Tablet PC TouchBox 7.Spark - internet PLAY
Czy korzystałeś już z tego poradnika:
http://darmowyinternet.net/forum/showthread.php?tid=47

I czy zmieniałeś porty na modemie aby tablet rozpoznawał, że to modem, a nie karta.

Na razie powiedz czy korzystałeś z poradnika? Chyba od tego musisz w tym momencie zacząć ;-)
06-09-2012 19:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kris68 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Sep 2012
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Tablet PC TouchBox 7.Spark - internet PLAY
Poradnik jest dosyc ciezki jak sie na tym nie znasz - ja siedze w rotowaniu smartfonow juz pare lat - jednak mimo poradnika wycofalem sie w polowie drogi bo nie chcialem grzebac w systemie mojego tabletu. Jezeli cie stac to kup Huawei E 173 u-2 ten dziala z kazdym tabletem a za jakis czas bedziesz mogl sprzedac jak do firmware tabletu doloza obsluge E 3131. Pozdrawiam.
07-09-2012 11:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
veyro Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 182
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 1
Post: #4
RE: Tablet PC TouchBox 7.Spark - internet PLAY
Ten modem kris, który podałeś nie jest zgodny z wymaganiami technicznymi oraz regulaminowymi aero, także jak operator teraz jeszcze takim urządzeniom pozwala na łączenie się z siecią to kiedyś może takie urządzenia blokować. Jest o tym mowa w regulaminie.

Ponadto to nie chodzi o modem tylko o tablet, który nie ma sterowników do modemu i trzeba mu je zapodać aby umiał takie urządzenie obsłużyć.

Jak ktoś obawia się namieszania w tablecie to wcześniej zrobić backup, a potem robić. Poradnik nie jest skomplikowany, a pomocny także Vanguard jak zrobisz tak jak tam pisze to Twój tablet będzie widział modem, a nie modem jako CD-ROM.

mai pen rai - nie ma problemu, po co przejmować się przyszłością
07-09-2012 11:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kris68 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Sep 2012
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Tablet PC TouchBox 7.Spark - internet PLAY
veyro wiem ze nie jest zgodny i moga go zablokowac ale baaaardzo wiele ludzi z niego korzysta. Moze kiedys zablokuja ale mam nadzieje ze nie. A przy tamtej metodzie trzeba za kazdym razem wpisywac komende a ze przewaznie jestem w zasiegu wifi wiec modemu malo uzywam.
07-09-2012 12:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 287
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #6
RE: Tablet PC TouchBox 7.Spark - internet PLAY
Trzeba wlasnie dopracowac to wpisywanie komendy bo jeszce tego tylko brakuje aby bylo juz wszyctko git.

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
07-09-2012 12:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
android Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 223
Dołączył: May 2012
Reputacja: 13
Post: #7
RE: Tablet PC TouchBox 7.Spark - internet PLAY
(07-09-2012 12:00)kris68 napisał(a):  A przy tamtej metodzie trzeba za kazdym razem wpisywac komende a ze przewaznie jestem w zasiegu wifi wiec modemu malo uzywam.

aby nie było tego problemu dodałem opis w poradniku
http://darmowyinternet.net/forum/showthr...=47&page=4
raz zrobione już zawsze będzie działać.

[Obrazek: btn_donateCC_LG.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2012 18:27 przez android.)
07-09-2012 18:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Vanguard Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 0
Post: #8
RE: Tablet PC TouchBox 7.Spark - internet PLAY
Powodem stworzenia tego tematu było właśnie to, że nie udało mi się uruchomić modemu według poradnika o którym piszecie powyżej.
Problematyczne jest to, że nie mam opcji wyboru punktu dostępu. W moim tablecie po prostu nie ma takiej opcji. Mimo wykonania krok po kroku wszystkich instrukcji modem nadal nie jest widoczny przez tablet.
Tak więc na chwilę obecną nadal nie mam działającego internetu.
Pytanie: czy powodem takiego stanu rzeczy może być kabel łączący modem z tabletem? Jest to typowy żeński adapter USB na mini USB.
09-09-2012 19:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
android Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 223
Dołączył: May 2012
Reputacja: 13
Post: #9
RE: Tablet PC TouchBox 7.Spark - internet PLAY
kabel musi być OTG czyli nie może to być zwykła przejściówka usb tylko przejsciówka usb OTG
ale jak modem miga znaczy że prąd dostaje i jest dobrze połączony a że nie masz opcji wyboru punktu to sprawa jest prosta źle podmieniasz pliki lub źle nadałeś porty w modemie podeślij tutaj screny jaką odpowiedź dostajesz po wysłaniu komendy AT^SETPORT?

[Obrazek: btn_donateCC_LG.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2012 19:54 przez android.)
09-09-2012 19:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  zablokowany tablet base aga... 1 159 26-02-2017 19:05
Ostatni post: Kamilo
  Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131 android 842 554,379 26-07-2016 13:07
Ostatni post: Gilek
  Tablet nie widzi modemu Huawei CE0682 gorpaw 2 606 17-07-2016 23:39
Ostatni post: Brasil
  Tablet nie włącza się po root'cie 11DomarusN 3 957 04-05-2016 09:49
Ostatni post: Kochang
  Google Play - jak pozbyć się błędu RPC:S-7:AEC-0 Iza 5 63,253 21-03-2016 20:01
Ostatni post: andsz

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości