Root wszystkich telefonów i tabletów xperia z androidem 2.x i 4.x
Nie dawno zrootowałem swój telefon z systemem android (SE xperia sk17i z androidem 4.0.4 z numerem kompilacji 4.1.B.0.431) programem ERoot. Wtedy kiedy inne programy zawiodły ERoot poradził sobie.
Aby program ERoot zrootował smartphone/tablet trzeba zrobić/włączyć następujące czynności w telefonie:
ustawienia --> opcje programistyczne --> debugowanie USB
ustawienia --> zabezpieczenia --> nieznane źródła
ustawienia --> xperia --> łączność --> tryb połączenia USB --> pamięć masowa
Po zrobieniu tych czynności pobieramy program ERoot ze strony: chomikuj.pl/superuser123/ERoot
Uruchamiamy i podłączamy telefon do komputera po przez kabel USB.
Czekamy aż program wykryje telefon/tablet.
Po wykryciu naciskamy przycisk ROOT.
Czekamy aż program zakończy rootowanie.
W telefonie/tablecie powinien pojawić się program superuser to znak że nasz telefon/tablet został zrootowany, jeśli nie to jeszcze raz naciskamy przycisk ROOT.
Od teraz nasze urządzenie z systemem android jest zrootowane możemy się cieszyć naszym urządzeniem.
Jeśli coś pójdzie nie tak to istnieją programy z unroot-em. Powodzenia
Uwaga!!! Urządzenie z systemem android rootujesz na własną odpowiedzialność. Program został przez ze mnie przetestowany na telefonie SE sk17i. Nie ponoszę odpowiedzialności za nie udane zrootowanie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2013 23:15 przez Admin.)
RE: Root wszystkich telefonów i tabletów xperia z androidem 2.x i 4.x
Jeśli chcesz coś prostego to ten sposób jest bardzo prosty: http://darmowyinternet.net/forum/temat-p...awodza_511
Ale nie wiem czy działa on ze wszystkimi modelami xperia z androidem 2.x i 4.x.
Temat dotyczy xperia, także autor chyba przerabiał problem więc musi się ta informacja opisana przez niego tu pokrywać.
Tak ja sprawdzałem na mojej xperii sk17i z programem nie było jakich kolwiek problemów telefon po rocie działa bez zarzutów. Wystarczy podążać zgodnie z instrukcją powyżej. Sposób z linku(post wyżej) próbowałem ale nie polecam namęczyłem się ale nie działa(przynajmniej na moim telefonie). Program E-root jest prosty i moim zdaniem nie zawodny. Pozdrawiam.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-10-2013 22:35 przez wojtas98.)
Jak pamiętam na początku wątku było coś, że mając zaktualizowane czy wgrane najnowsze wersje oprogramowania na telefonie to dany sposób już nie dział, trzeba wrócić do starszej wersji i wtedy wg pokazanego rozwiązania działać.
Są też inne programy więc próbuj też innymi sposobami, czasami wystarczy tylko uruchomić odpowiedni program na komputerze, podpiąć telefon do komputera jeden przycisk i masz nadane uprawnienia administratora na telefonie.