|
Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
WP-R 5200 - Mobilny Router
|
Botek
Przyjaciel
Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
|
|
Dzisiaj 07:15 |
|
robus
Początkujący
Liczba postów: 21
Reputacja: 1
|
RE: WP-R 5200 - Mobilny Router
Nie wiem co to za sprzęt, ale chyba made in china. W Polsce już chyba nic się nie opłaca tłoczyć nawet soków jabłkowych ;-) także elektronikę tylko w Chinach najlepiej robić tak i z tym routerem. Ktoś w PL chyba zamawia pod swoją markę logo, produkty które produkuje jakiś producent w Chinach. Z tego, co widzę to jest to pod marką jakiegoś sklepiku wifipartner, na allegro brak produktów, w sieci też wiele nie ma tylko tyle, co na stronie wifipartner.
Kiedyś na jdtechu gość opisywał WiFipartner WP-R 1800 - miniaturowy router mobilny, ale jakoś dziwnie powiązane są ze sobą te strony także nie wiem czy to nie była jakaś reklama.
Wszystko zależy, do czego chcesz taki sprzęt mobilny, jak cena nieduża to można testować jak porównywalna do znanych marek to wybrałbym jednak sprzęt markowy.
p.s. nie wiem jak jest w tym modelu software, ale w WP-R 1800 do panelu sterowania routera dało się wejść po samym adresie nie miał możliwości założenia loginu ani hasła. Taki sprzęt jednak nie nadaje się do używania tam gdzie są ludzie z komputerami, bo każdy ci wejdzie na sieć i będzie z niej korzystał.
Dla mnie zbyt mało informacji, ale jak piszę, jeśli cena nie jest wygórowana sprawdzić sprzęt można. Ja jednak nie miałem do czynienia z takim czymś i też nie wiem jakie opinie są o wifipartner.
|
|
17-12-2014 21:09 |
|
Bzyku
Początkujący
Liczba postów: 17
Reputacja: 1
|
To jest tak jak z wieloma smartfonami czy tabletami na Polskim rynku. Jest jakaś tam firma, która chce sprzedawać pod swoją marką produkt, zleca chińskiej fabryce nabijanie logo na produkt i tak powstają produkty. Takich produktów na Chińskich sklepach w tym na Aliexpress jest po uszy. Jest, w czym wybierać. W Polsce jak się kupuje wiadomo coś nie tak to się odeśle jak to sklep i ma 99% pewności, że zamienią czy zwrócą $$$. W Chinach te ż się da, ale to jednak koszty przy produkcie za 100 zł nie opłaca się marnować czasu i kasy na zwroty itd.
Jak masz korzystać z takiego routera w domu kup sobie zwykły router TP-Link jak ma być mobilny musiałbym przetestować dwa produkty z tej samej półki, aby ocenić, który podziała dłużej na baterii oraz który będzie wydajniejszy może ten o który pytasz byłby akurat bardzo dobry tego nie wiem.
Trudno powiedzieć też, jakie są te produkty, bo na necie nikt jeszcze nie robił jakichś większych testów, więc co mogę doradzić kup, potestuj, oceń i napisz swoje spostrzeżenia wtedy innym będzie łatwiej w wyborze :-)
|
|
17-12-2014 23:59 |
|
Botek
Przyjaciel
Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
|
|
Dzisiaj 07:15 |
|
mangareva
Początkujący
Liczba postów: 7
Reputacja: 0
|
To jak z wyborem między autem na benzynę, a elektrycznym. Te drugie są dobre, ale drogie i nie są wydajne na obecną chwilę. Przejdziesz 100 km, a potem będziesz się zastanawiał gdzie go podładować.
Tak samo z bezprzewodowymi urządzeniami wifi, jak masz zamiar korzystać w domu najlepszym wyborem będzie coś wpiętego do sieci na stałe. Wpinasz i zapominasz.
Zobacz nowoczesne smartfony trzyma 2-3 dni, a jak zaczniesz więcej korzystać to i ledwo jeden dzień, a stare telefony komórkowe? Miałem kiedyś SIEMENS CX75 trzymał na baterii ponad tydzień. Teraz smartfon ładuję prawie dzień w dzień, ale korzystam ze smartfonu bo wyznaję zasadę, że trzeba iść z duchem czasu. Ponadto taki smartfon to taki mały komputer.
Oczywiście można taki przenośny sprzęt wpiąć na stałe do gniazdka, ale to jak z tym autem jak mam kupić lepsze i praktyczniejsze w dodatku za mniejsze pieniądze auto to jednak wybiorę to uniwersalne na paliwo lane do baku.
To tylko moja subiektywna opinia na temat takich urządzeń, więc dla siebie wybierasz to co sam lepiej widzisz.
|
|
23-12-2014 21:22 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|