Czytałam tę książkę i faktycznie wiele jest tam ciekawych informacji odnośnie naturalnych sposobów leczenia. Jednak na ile pomaga H2O2 tego nie wiem. Jednak sama mam zamiar przetestować wodę na pleśniawkach.
Cytat:Pleśniawka – to rodzaj kandydozy jamy ustnej. To powierzchowna infekcja błony śluzowej, wywołana drożdżakiem Candida albicans.
Niby H202 czyli woda utleniona zwalcza Candidę (pleśniawki) oraz wszelakie afty.
Domowe sposoby na pleśniawki to zioła lecznicze:
RUMIANEK - przemywanie naparem z rumianku, bowiem rumianek ma działanie przeciwzapalne i łagodzące.
SZAŁWIA - łagodzi stan zapalny i hamuje mnożenie się grzybów. Szałwia dostępna jest w aptekach w postaci żeli i gęstych roztworów, a także jako herbatka.
WODA UTLENIONA - należy zmieszać wodę pitną i wodę utlenioną w proporcjach 1:1 i tak przygotowanym roztworem smarować pleśniawki gazą lub wacikiem. Zabieg należy powtarzać ok. 4 razy dziennie przez kilka do kilkunastu dni.
Tak więc ten sposób z wodą mam zamiar sprawdzić i zobaczę jakie będą efekty bo do tej pory mam doświadczenie z:
Aphtin - roztwór do stosowania w jamie ustnej, ale jego działanie oceniam na bardzo słabe może nie pozwala rozwijać się pleśniawkom, ale słabo leczy je. Ocena w skali 1-5 = 2.
Dezaftan - żel do stosowania w jamie ustnej, którego zadaniem jest zwalczanie aft oraz pleśniawek, ale efekt podobny jak w przypadku Aphtin. Ocena w skali 1-5 = 2.
Daktarin żel - trafiłam na ten środek przypadkiem w aptece szukając innego i ten polecił mi aptekarz. Bardzo dobry żel, przyjemny w smaku, a co najważniejsze leczy właściwie drożdżycę jamy ustnej. Tutaj po pierwszym zastosowaniu czuć już poprawę, pleśniawki przestają szczypać nawet te w zaawansowanym stadium, które zaatakowały spory obszar błony śluzowej. Kosztuje najwięcej z ww. środków, ale jest skuteczny. Ocena w skali 1-5 = 5.
Teraz przetestuję jeszcze wodę utlenioną na pleśniawkach zobaczę jaki jest efekt H202. Bo jak na razie z tego co testowałam to tylko Daktarin żel się sprawdził.