Nie wiem czy dokładnie rozumiem to, co piszesz, ale spróbuję wytłumaczyć to, co ja zrozumiałem.
Dla większości urządzeń z systemem Android, ścieżka
/mnt/sdcard będzie wskazywać na wbudowaną pamięci, (pamięć jest podzielona na tę systemową i tę dla użytkownika) tam lądują robione aparatem zdjęcia w odpowiednim katalogu np. DCIM, instalowane są w odpowiednich katalogach programy i gry np.
mnt/sdcard/Android/data popatrz na te katalogi.
Druga karta, ta zewnętrzna to jest widziana, jako
External SDcard SD-Ext i tam możesz coś zostawić z komputera, przenieść z tej zewnętrznej na wewnętrzną pamięć.
Jest jeszcze możliwość podczepienia pamięci USB do tabletu.
Standardowo zapisuje się i wgrywa wszystko w systemie Android na tę kartę wewnętrzną, czyli
SDCARD. Aby instalować gry np. na tej zewnętrznej musisz dokonać pewnych zmian w systemie są do tego programy odpowiednie albo poprzez wpisy i wtedy będą Ci się np. gry instalować na tej karcie właśnie.
Komunikat pewnie jest taki o braku miejsca, bo jak nie ma tej wewnętrznej pamięci czy jest ona zapełniona to system wyrzuca błąd, bo tej właśnie szuka, a nie zewnętrznej pamięci.
Zainstaluj sobie jakiś manager plików np.
http://darmowyinternet.net/forum/temat-m...ndroid_213
I spróbuj skopiować jakiś plik i zapisać na tych zewnętrznych kartach. Pewnie się da i żadnego komunikatu z błędem o niemożliwości zapisania na karcie danych nie będzie. To obstawiam dotyczy automatycznego procesu, jaki pochodzi z systemu, który chce zapisać czy zainstalować dane na karcie sam automatycznie, która jest domyślnie do tego skonfigurowana. A pamięć
NAND Flash to właśnie ta domyślnie przygotowana dla użytkownika w systemie Android. Są urządzenia, dla których przewidziano tylko zewnętrzną pamięć, ale to inny typ konfiguracji większość będzie miało coś takiego jak napisałem.
Także zainstaluj jakiś manager zobacz czy możesz na te pamięci wchodzić, czy możesz robić tam kopiowanie, wklejanie zapisywania swoich danych, a konfigurację, aby system domyślnie sam instalował na zewnętrzne karty SD gry i programy musisz przeprowadzić inaczej np.
http://darmowyinternet.net/forum/temat-i...amieci_349