-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Router TP-LINK 3G/3.375 TL-MR3420 pod Aero2
android Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 223
Dołączył: May 2012
Reputacja: 13
Post: #1
Router TP-LINK 3G/3.375 TL-MR3420 pod Aero2
   
Router TP-LINK 3G/3.75G TL-MR3420 pod Aero2

Polecam ten router 3G duża obsługa modemów u siebie sprawdzałem pod Huawei E353 i E3131 wykrywa je bez problemu.
   
Wystarczy podpiąć modem a router automatycznie go wykryje następnie stworzyć profil
   
u mnie to akurat pod aero2 robiłem i wszystko działa bardzo dobrze.
Router ma standard WIFi N 300 Mbps i dodatkowo WAN po lanie
   
także można go wykorzystać też do innego internetu nie tylko 3G a że cena jest niska bo 120zł to warto taki router mieć.


Do routera logujemy się wpisując w przeglądarce adres: 192.168.1.1 login admin hasło admin

ps gdyby ktoś wcześniej zmieniał porty w modemie to trzeba przywrócić
ustawienia fabryczne bo router nie wykryje modemu.

[Obrazek: btn_donateCC_LG.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-10-2012 19:15 przez android.)
22-10-2012 19:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
pirox Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 1
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 0
Post: #2
RE: Router TP-LINK 3G/3.375 TL-MR3420 pod Aero2
Mam pytanie, czy ten router nawiązuje połączenie automatycznie po zerwaniu co godzinnym przez aero i czy będzie działał pod linuxem?

Pozdawiam
01-12-2012 09:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
android Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 223
Dołączył: May 2012
Reputacja: 13
Post: #3
RE: Router TP-LINK 3G/3.375 TL-MR3420 pod Aero2
Tak, router sam nawiązuje połączenie. U mnie jak jakiś miesiąc temu go kupiłem tak nic już nie robię z połączeniem i nie odczuwa się że połączenie się zrywa, ma się wrażenie jak by było cały czas.
Router nie potrzebuje systemu, działa sam z siebie. Wystarczy że podepniesz modem pod router a internet masz po WiFi lub LAN-ie

[Obrazek: btn_donateCC_LG.gif]
01-12-2012 12:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
alicja Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 101
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 2
Post: #4
RE: Router TP-LINK 3G/3.375 TL-MR3420 pod Aero2
Osoby, które chcą podpiąć modem do routera, a karta posiada blokadę PIN muszą ją zdjąć.

Link ->Jak zdjąć kod PIN.
12-02-2013 22:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
wins2288 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 1
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Router TP-LINK 3G/3.375 TL-MR3420 pod Aero2
witam moglby ktos napisac krok po kroku jak wlasnie skonfigurowac ten router bo nie daje rady, dziekuje
18-03-2013 15:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WiFi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 222
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 4
Post: #6
RE: Router TP-LINK 3G/3.375 TL-MR3420 pod Aero2
Ale z czym masz problemy z podpięciem kabli czy skonfigurowaniem punktu dostępowego? W zasadzie to ustawianie punktu jest już pokazane. Wpisujesz tylko dane dla Twojego dostawcy internetu i tyle. Napisz co dokładnie nie możesz zrobić to Ci się podpowie.

Mądrym być to wielka sztuka, ale dobrym jeszcze większa...
19-03-2013 12:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
android Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 223
Dołączył: May 2012
Reputacja: 13
Post: #7
RE: Router TP-LINK 3G/3.375 TL-MR3420 pod Aero2
TP Link 3G/3.75G (ver. 1) w połączeniu z ZTE MF821 – działa bardzo dobrze jeśli modem jest ustawiony w trybie auto (aby modem działał w trybie auto przestawiamy profil w aplikacji Plusa na Internet, lub wysyłamy komendę AT w Top NetInfo AT+ZSNT=0,0,0 )
Mając w modemie ustawiony inny tryb komunikacji router znajduje modem łączy się z internetem ale po chwili modem się resetuje…

W nowszym modelu tego routera czyli TP Link 3G/4G (ver.2) też najlepiej mieć ustawiony w modemie tryb „auto” na innych trybach modem się nie rozłącza tak jak w routerze ver.1 ale zauważyłem że ściągając duże pliki modem się zawiesza i trzeba ręcznie resetować router.

Kilka info o szybkości takiej konfiguracji w LTE
TP Link 3G/3.75G + ZTE MF821 siła zasięgu 51%
Ping 10 download 3299 kb
TP Link 3G/4G + ZTE MF821 siła zasięgu 51%

Ping 10 download 4875 kb

Widać nowsza wersja routera przystosowana już do technologii 4G wyciska z LTE lepszy download Cwaniak
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2013 09:37 przez android.)
07-04-2013 13:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Czy router TP-LINK nadaje się dla mnie? lafontier 1 93 07-09-2016 21:26
Ostatni post: Gilek
  Router z modemem Huawei E3131 i karta T-mobile emailhack 2 1,020 30-09-2015 21:14
Ostatni post: emailhack
  Tani router do domu kamelio 1 580 09-07-2015 14:59
Ostatni post: robus
  WP-R 5200 - Mobilny Router Jogin 10 2,704 23-12-2014 22:12
Ostatni post: Jogin
  Router do monitoringu rafal9997 4 3,134 26-11-2014 13:25
Ostatni post: WiFi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości