Jak komputer nie widzi urządzenia z Androidem to coś ze sterownikiem (np. jego brak na komputerze), ale z tym sobie już poradziłaś.
Jeśli podpinasz tablet czy smartfon pod komputer aby robić na nim jakieś działania programem z komputera należy włączyć debugowanie, ale to chyba masz aktywne jak się domyślam.
Potem jeśli używasz tej aplikacji musisz wykonać ROOT (może ona nie obsługiwać tego modelu w celu wykorzenienia tego urządzenia więc wtedy trzeba poszukać innej aplikacji, a jak się ma ROOT użyjesz MTK Droid Root & Tools do naprawy IMEI).
Kod:
Fake Hardware in kernel or firmware doesn't correspond to phone!
Są też inne aplikacje i sposoby, które nie wymagają uprawnień ROOT (ale i tak kiedyś ich zapragniesz), także jak tym sposobem nie możesz sobie poradzić spróbuj czymś innym.
MTK Droid Root & Tools (skrócony poradnik):
1. Podłącz swój telefon z komputerem za pomocą kabla danych.
2. Kliknij na "ROOT". Poczekaj na zakończenie procesu.
3. Po ukończeniu procesu. Kliknij na "IMEI/NVRAM".
4. Wpisz IMEI 1 i IMEI 2 na ich miejscu. Znajdziesz je pod baterią telefonu etc. Po zakończeniu kliknij na "Wymień IMEI" - "Replace IMEI".
5. Następnie wystarczy kliknąć na "Reboot" i odłączyć swój telefon z komputera.
Gdzieś na innym forum wyczytałem, że taka aplikacja Framaroot obsługuje Lenovo S6000H więc kiedy nie możesz wykonać uprawnień administratora spróbuj tej aplikacji, a dalej przy pomocy MTK Droid Root & Tools już IMEI naprawisz.
Inna jeszcze aplikacja to
IMEI SN Writer.
Jak sprawdziłem model jaki masz jest obsługiwany.
Kod:
ANDROID CPU IMEI TOOL FOR WORK MTK6589
Tylko, że tutaj musisz sobie poszukać i pobrać z internetu bazę danych.
Kod:
IMEI SN Writer - Database file for MT6572, MT6575, MT657, MT6589
Jak coś to z pomocą wyszukiwarki znajdziesz sobie takie bazy pod ten programik.
Jak nie rozumiesz aplikacji to w sieci też są poradniki do tego narzędzia.
Jak nic to co podałem nie pomaga to poszukaj IMEI MTK będzie sporo wyników tam coś sobie znajdziesz co pomoże w naprawie numeru IMEI.
Tyle mogę doradzić.