-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z łączem
ipek Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Problem z łączem
Witam!

Mam problem z Aero. Przez pare miesięcy internet działał bardzo poprawnie, ale od kilku dni w ogole nie pojawia mi sie możliwość uruchomienia go.
Modem miga nadal na niebiesko, więc muszę być w zasięgu. Jednak, gdy kilkam w ikonke sieci na pasku, Aero nie jest wykrywane, nie ma już go w spisie możliwych połączeń.
Co zrobic?
22-02-2013 10:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 178
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #2
RE: Problem z łączem
Może trwają jakieś prace na masztach (sporo zaczyna się teraz robić, bo i sezon na takie roboty się robi ponadto modernizują maszty pod LTE), także to jedno, a drugie może Ci się coś poprzestawiało.

Wydaje się, że zasięg masz 3G skoro niebieskimi kolorami modem miga.

Pokaż zrzuty gdzie klikasz w tę ikonkę sieci na pasku. Czy łączysz się przez jakiś manager (program np. Mobile Partner) czy jak najlepiej daj fotki.

Teraz nie ma Aero2 jest ono pokazywane, jako PLUS.
Zobacz jak wygląda to u mnie (mam ustawione, aby szukał tylko sieci 3G, bo modemu 3G używam tylko do Aero2), więc pokazuje mi wszystkie sieci, jakie są dostępne w 3G.

[Obrazek: aero2_apn.png]

Wystarczy wybrać PLUS i z tą się łączyć. Musisz tylko skonfigurować Aero2 APN, czyli wpisać darmowy. To z mojego modemu i prostego menedżera, jaki jest dostępny w E353 modemie. U Ciebie jak masz Mobile Partner czy coś innego musisz szukać w opcjach.

Jak będziesz miał kłopot daj zrzuty popatrzy się może coś źle masz wybrane, ustawione.

P.S. to Aero2 Nie połączono (Roaming) to mój profil APN jaki sobie nazwałem stąd jest Aero2.
22-02-2013 17:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
applex Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 113
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 1
Post: #3
RE: Problem z łączem
Należy też napisać jaki modem i jaki program używasz ipek bo każdy modem ma inny menadżer więc w każdym programie są różne opcje. Coś może przestawiłeś i Ci nie łączy.
Zbyt mało informacji, aby udzielić właściwej odpowiedzi. Przyczyn może być wiele.
23-02-2013 13:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ipek Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Problem z łączem
Internet nagle zmartwychwstał po 3 dniach Uśmiech
Mimo wszystko dziękuję bardzo za szybką rade, pozdrawiam!
26-02-2013 22:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zebber Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 231
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 2
Post: #5
RE: Problem z łączem
Możliwe, że jakieś prace trwały na masztach stąd przestój.
Sam miałem (korzystam z musu) sytuacje, że wszystko było OK kilka miesięcy, a w styczniu zaczęło się sypać, ale teraz wróciło do normy w telefonie dual sim mam kartę aero2 i działa w terenie dobrze.
26-02-2013 22:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z AERO2 na Macbooku zegzii 2 1,027 29-04-2015 09:23
Ostatni post: Janus
  Internet aero2 w laptopie ze smartfona (android) przez Wi-Fi - problem shirasawanum 3 10,639 11-09-2014 21:38
Ostatni post: AbuDabi
  Problem z modemem Huawei E3131 sztumianin 18 23,784 01-08-2014 22:41
Ostatni post: Julek
  Problem z Aero 2 na MyPhone Cube Myxomathosis 6 8,339 17-07-2014 17:39
Ostatni post: Myxomathosis
Pytanie Problem z Aero2 - jest połączenie nie ma internetu synakowski 8 23,501 27-03-2014 19:01
Ostatni post: synakowski

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości