Mieszkam w Danii, a dokładnie w Kopenhadze gdzie stolica jest rozbudowana technologicznie. Mam internet mobilny 4G w sieci Lycamobile i co wynik odbiegający daleko od tego co mieć powinienem.
Jednak wiem, że internet z kabla jest o wiele lepszy nie ma takich skoków jak w przypadku internetu mobilnego. Zaś to co oferuje operator dostawca to tylko opcja łącza, które maksymalnie może zaoferować szybkość do np. 150 Mb/s ale w praktyce jest tak jak widzisz.
Jeszcze nigdy nie udało mi się w przypadku internetu mobilnego uzyskać prędkości bliskiej ideału, a korzystałem już z Play, Plusa, Orange i teraz z Lycamobile w Danii.
Moge Cię zapewnić, że internet kablowy jest o wiele pewniejszy i nie ma takich rozjazdów pomiarów jak w przypadku internetu mobilnego. Dodatkowo UPC to chyba jeden z lepszych dostawców jeśli chodzi o internet kablowy. Nie wiem. Nigdy nie korzystałem z oferty tego dostawcy więc nie mam porównania. Internet mobilny jest dobry jak chcesz mieć internet wszędzie. Jak tylko do domu lepiej zostań przy kablu zapewne mniej płacisz, a i tak masz lepsze parametry niż jeśli miałbyś internet mobilny.