-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z kopią zapasową i CWM na tablecie Goclever
baryła Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 4
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Problem z kopią zapasową i CWM na tablecie Goclever
Tablet T76GPSTV i CWM (zrobiono według opisu z forum android)
Jak chce zrobić backup to dostaję odpowiedź "nie udało się znaleźć partycji cache zamontować w pamięci podręcznej podczas tworzenia kopii zapasowej obrazu startowego nie można zamontować zapasową ścieżkę" Root mam ZhuoDashi.
I nie wiem jak dalej postępować - poproszę o pomoc.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-08-2013 21:12 przez Admin.)
08-08-2013 18:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Matt82 Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 70
Dołączył: Apr 2013
Reputacja: 2
Post: #2
RE: Backup przez CWM i nic mi nie wychodzi .Tablet Goclever T76GPSTV
Powiem ci, że nie znam tego sposobu z uruchamianiem ClockworkMod z karty tylko tymczasowo, ale ten program nie obsłuży wszystkich modeli tabletów i smartfonów. Może dlatego masz problem bo z tym urządzeniem sobie po prostu aplikacja nie radzi. Sam miałem takie coś, że mi się CWM zainstalowało na tablecie, ale kopii danych nie mogłem jednak zrobić.
Tutaj już ktoś opisał i dodał instrukcję do CWM http://darmowyinternet.net/forum/temat-c...iwania_325

Moim zdaniem CWM nie obsługuje wszystkich funkcji na tablecie, który masz i stąd ten problem.
Może zamiast kombinować z kartą SD zainstaluj normalnie i zobaczysz czy wersja taka po zainstalowaniu działa tak jak należy.
Zawsze jak nie będzie ci się podobać to możesz wgrać ROM na nowo (goclever daje na stronie romy) więc wrócisz do tego co masz bez problemu.
Albo szukaj innego narzędzia. Na sklepie z Androidem masz masę takich narzędzi.
08-08-2013 19:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Janus Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 61
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 2
Post: #3
RE: Backup przez CWM i nic mi nie wychodzi .Tablet Goclever T76GPSTV
Dobre narzędzie, którym możesz zrobić kopię zapasową, przywrócić ją, zamrozić aplikację, skopiować dane programów, a nawet ich linki do marketu jest Titanium Backup. Może tym programem spróbuj. On ma wiele też innych funkcji, ale nie jest chyba po polsku więc to jest jego duża wada.
A tak inną drogą po co robić jakieś tam kopie zapasowe na tablecie, masz w systemie opcję, która coś takiego tworzy. Jak system padnie wgrywasz go na nowo, a potem bierzesz tylko z ustawień przywracanie kopii i konta, programy wraca wszystko co było wcześniej.
Także nie ma co sobie utrudniać życia kiedy masz inne sposoby dużo łatwiejsze.
08-08-2013 19:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
baryła Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 4
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Backup przez CWM i nic mi nie wychodzi .Tablet Goclever T76GPSTV
Ostatnio siadł mi system i za nic nie dało się wgrać.Próbowali mi do wgrać inne osoby i nie szło.Musiałem oddać do serwisu.
09-08-2013 05:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #5
RE: Backup przez CWM i nic mi nie wychodzi .Tablet Goclever T76GPSTV
To ja nie wiem może wadliwy sprzęt był bo w takim tablecie co masz to jest bułka z masłem jeśli chodzi o instalację na nowo systemu.

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
09-08-2013 06:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
android Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 223
Dołączył: May 2012
Reputacja: 13
Post: #6
RE: Backup przez CWM i nic mi nie wychodzi .Tablet Goclever T76GPSTV
Na tym tablecie goclever zainstalowanie systemu od nowa nie jest problemem więc albo robiliście coś nie tak ( czasami się wgrywa z karty ROM, czasami z konsoli, a jeszcze inaczej można poprzez specjalny program) albo nie wiem, ale jest instrukcja na stronie producenta i wgrania systemu na tym modelu z instrukcją jest bardzo proste. Pewnie obraliście niewłaściwą metodę np. aby instalować plik obrazu, a tu się chyba jak pamiętam instaluje z archiwum zip.

[Obrazek: btn_donateCC_LG.gif]
09-08-2013 12:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131 android 842 496,846 26-07-2016 12:07
Ostatni post: Gilek
  Wirus na tablecie imm 8 2,122 11-07-2016 10:09
Ostatni post: heromarioo
  Problem z telefonem Galaxy S scl GT-I9003 Jogin 12 1,360 03-02-2016 22:37
Ostatni post: Jogin
  Problem z Lenovo S6000H - nieprawidłowy IMEI nastka354 7 3,391 03-02-2016 22:24
Ostatni post: Pele
Ostrzeżenie Problem z Androidem na Sony Xperia E1 dawid69 2 651 12-01-2016 22:23
Ostatni post: Pietras

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości