Krótka piłka modem nie jest prawidłowo rozpoznawany przez tablet.
Producent niby wpisał na listę E173 jako obsługiwany:
ale pod modemami pisze
Z uwagi na fakt...
Co oznacza, że może masz E173 ale jeszcze inny model, który ma całkiem inne identyfikatory, więc wpisy w pliku ze sterownikami na tablecie są, ale z innymi identyfikatorami i dzieje się tak jak się dzieje. Sam miałem tak, że jak ręcznie dodałem modem do obsługi, ale źle wpisałem np. identyfikator czy niepoprawnie ustawiłem modem to tablet mi się wieszał.
Zobacz ile było podwersji modemów E173. Było to już na innym wątku. Ktoś miał tablet, dla którego modem E173 miał działać (producent twierdził, że E173 jest obsługiwany jednak też podawał informacje
Z uwagi na fakt... ), ale modem nie działał.
Nie wiem czy masz taki plik 3G_dongle.cfg na swoim tablecie, ale tam są wpisy ze sterownikami dla obsługiwanych modemów. Mógłbyś sprawdzić jakie są identyfikatory dla modemu, który jest obsługiwany, a jakie ma Twój modem, ale to trochę czasochłonne będzie dla Ciebie jak nic się w tym temacie jeszcze nie poruszałeś. Mógłbyś sprawdzić identyfikatory oraz numery portów wpisane do pliku ze sterownikiem, jak modem ma inne można byłoby zamienić w pliku, albo modem przestawić.
Można wgrać dashboard z innego E173 tylko też problem trafić na taki jaki Twój tablet obsługuje.
Tak więc chyba najprościej byłoby Ci użyć jakiegoś managera i może on poustawia wszystko we właściwy sposób i będziesz miał internet na tablecie:
http://darmowyinternet.net/forum/thread-222.html