-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[PROBLEM] Tablet PC | PMP3170B
Paweu Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #1
[PROBLEM] Tablet PC | PMP3170B
Hi. Firefox
moj nowy sprzet tablet pc pmp3170b od czasu zakupu czyli cztery dni temu po prostu gdy cos na nim robie to on po 10/15/20 minutach wylacza sie i musze go wlaczac od nowa jest to uciazliwe. mam gwarancje ale jak im oddam to oddadza mi za miesiac albo wiecej dlatego prosze was o jak najszybsza pomoc albo kontakt gg: 1128870. dziekuje.
30-12-2012 16:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mrcanberra Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 48
Dołączył: May 2012
Reputacja: 0
Post: #2
RE: [PROBLEM] Tablet PC | PMP3170B
Hmm dziwnie to wygląda skoro pracujesz na nim i sam automatycznie Ci gaśnie to nie jest to prawidłowa oznaka działania. Możesz wejść na stronę producenta sprawdzić czy ma nowy soft na Twój tablet i zaktualizować nowsze oprogramowanie. Może to wina oprogramowana i coś zmieni nowszy system, ale jak nic nie będzie to chyba lepiej go oddać na gwarancji.
Sam raczej jeśli to wada jakaś mechaniczna gdzieś na elektronice to nic nie zdziałasz, także sprawdź w tym momencie nowszy soft czy jest do zaktualizowania.

Tutaj masz stronę do Twojego modelu i jest tam soft, także możesz sobie sprawdzić czy masz najnowszą wersję.
http://www.prestigio.com/info/product/do...0616586457
30-12-2012 19:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Paweu Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #3
RE: [PROBLEM] Tablet PC | PMP3170B
Gdy wchodzę w Recovery naciskam apply scard:uptade.zip (wrzuciłem na telefon przedtym sterowniki od Prestigio) to gdy juz tam wejde to nie ma nic poza E: failed to mount /sdcard (No such file or directory) czy to może być spowodowane tym, że nie mam karty pamięci SDCARD? Jeszcze jej nie zakupilem..
31-12-2012 04:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
stanley50 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 43
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 2
Post: #4
RE: [PROBLEM] Tablet PC | PMP3170B
(31-12-2012 04:21)Paweu napisał(a):  Gdy wchodzę w Recovery naciskam apply scard:uptade.zip (wrzuciłem na telefon przedtym sterowniki od Prestigio) to gdy juz tam wejde to nie ma nic poza E: failed to mount /sdcard (No such file or directory) czy to może być spowodowane tym, że nie mam karty pamięci SDCARD? Jeszcze jej nie zakupilem..

uptade.zip powinien znajdować sie na karcie SD, poprostu nie znalazł pliku
31-12-2012 12:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WiFi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 222
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 4
Post: #5
RE: [PROBLEM] Tablet PC | PMP3170B
tak jak napisał stanley musisz w opcjach wybrać apply sdcard, ale musisz też wrzucić kartę z odpowiednim plikiem. Teraz nic takiego nie znalazł.
p.s. a nie możesz spróbować przywrócić ustawień fabrycznych tak jak tutaj pokazałem http://darmowyinternet.net/forum/thread-292.html powinieneś mieć taką opcję.

Mądrym być to wielka sztuka, ale dobrym jeszcze większa...
31-12-2012 13:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Paweu Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #6
RE: [PROBLEM] Tablet PC | PMP3170B
Ale, ja nie mam karty SD. :?

Format nic nie daje już próbowałem raz i nic nie dało, ale rzadziej się teraz wyłącza w sumie to nie mam już pojęcia od tygodnia prawie staram się to naprawić dziennie na to poświęcam z 10h...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2012 22:43 przez Paweu.)
31-12-2012 21:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #7
RE: [PROBLEM] Tablet PC | PMP3170B
Jak chcesz wgrać nowy ROM musisz mieć plik z romem wrzucić go na kartę (masz wejście w tablecie na kartę SD) i wtedy tak jak napisał Staszek. Skołuj kartę SD.
Jak robisz format czy tam przywracanie recovery to pewne przywraca Ci taki soft jaki masz, który jednak jest w Twoim przypadku problematyczny. Wgraj coś nowszego jak jest albo jakiś custom rom, jak to nie pomoże to wina już w elektronice i tylko serwis.
Lepiej może oddaj na gwarancji zanim upchasz jakąś modyfikację innego romu i przez to stracisz gwarancję i nic nie naprawisz.

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
01-01-2013 03:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Tablet nie widzi modemu Huawei CE0682 gorpaw 2 250 17-07-2016 22:39
Ostatni post: Brasil
  Tablet nie włącza się po root'cie 11DomarusN 3 524 04-05-2016 08:49
Ostatni post: Kochang
  Problem z telefonem Galaxy S scl GT-I9003 Jogin 12 1,339 03-02-2016 22:37
Ostatni post: Jogin
  Problem z Lenovo S6000H - nieprawidłowy IMEI nastka354 7 3,358 03-02-2016 22:24
Ostatni post: Pele
Ostrzeżenie Problem z Androidem na Sony Xperia E1 dawid69 2 644 12-01-2016 22:23
Ostatni post: Pietras

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości