-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prestigio PMP7280c Duo
dojlidy Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Prestigio PMP7280c Duo
Witam serdecznie.
Może ktoś mi pomoże, jak zainstalować na tym tablecie modem. Posiadam modem Huawei E1550. Podany on został przez producenta, jako kompatebilny. Jednakże nie działa on na tym tablecie. Dioda świec się na niebiesko - więc sieć widzi, lecz na tablecie nie ma żadnej ifnormacji.
Wi-fi jest wyłączone oczywiście. W punktach dostępowych APN próbowałem ustawić Play (taką mam kartę do modemu), lecz po ustawieniu danych cofam się (nie ma innej możliwości) zapisy giną. Po podłączeniu modemu tablet nie widzi Operatorów sieci a także nie widzi ustawień MCC i MNC.
Proszę o pomoc.
12-06-2013 16:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AbuDabi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 78
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 3
Post: #2
RE: Prestigio PMP7280c Duo
Pewnie to co tutaj piszą
[Obrazek: goclever_tab_t76.jpg]

Jednak na Mobile Broadband (strona z informacjami o specyfikacji modemów) pisze, że jest tylko jeden taki modem:
Kod:
E1550   HSDPA 3.6  12d1:1446  12d1:1001  2  0  3  1  serial

Także albo modyfikacja modemu albo coś nie tak ze sterownikami, które dodał producent na tablet.
Dioda Ci się świeci bo sam modem jak ma zasilanie to od razu szuka sieci, której ma kartę w sobie więc nic dziwnego zasięg znalazł to chyba kolor 3G.
Tutaj pokazuję info jak to się konfiguruje, przylukaj bo może popełniłeś gdzieś jakiś błąd http://darmowyinternet.net/forum/temat-k...ndroid_205

Karta Play to praktycznie sama wczytuje APN i tylko wchodzisz w ustawienia lukasz jak widać te liczby. Jest APN, są liczby w polach MNC i MCC to jest OK:
[Obrazek: 59485750.jpg]

[Obrazek: 58919349.jpg]

Także pewnie modem nie jest prawidłowo rozpoznawany. Spróbuj tym to najłatwiejsza droga do rozwiązania problemu instalujesz tylko 2 programiki i powinno śmigać (roota musisz sobie tylko zrobić jak go nie masz bo inaczej nie da rady aplikacje wymagają dostępu do konta administratora). Link do sposobu http://darmowyinternet.net/forum/temat-i...agerow_222

Powinno pomóc mim zdaniem, a jak nie sprawdź na stronie producenta czy nie ma jakichś aktualizacji ewentualnie napisz do niego czemu jest tak jak jest skoro modem jest wymieniony, a nie działa.
12-06-2013 18:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
dojlidy Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Prestigio PMP7280c Duo
dzięki, będę zaraz próbował
12-06-2013 19:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Uszkodzony smartfon Prestigio 4500 DUO dario2104 11 3,443 18-12-2014 13:10
Ostatni post: android
  Tablety Manta MID706 Duo Pilne dudzik1989 8 7,539 18-11-2013 12:55
Ostatni post: Kobacabana
  Tablet Prestigio PMP5870C nie widzi modemu ZTE MF637 muzzyco 8 5,911 13-11-2013 09:18
Ostatni post: Kochang
  Prestigio Multipad PMP3170B + Huawei 3131 spinaczo 14 9,204 15-04-2013 21:56
Ostatni post: Kochang
  Prestigio PMP3170B + Huawei e160 piedzik 3 3,074 31-12-2012 13:30
Ostatni post: WiFi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości