|
Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Prestigio Multipad PMP3170B + Huawei 3131
|
Botek
Przyjaciel
Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
|
|
Dzisiaj 07:15 |
|
spinaczo
Początkujący
Liczba postów: 5
Reputacja: 0
|
RE: Prestigio Multipad PMP3170B + Huawei 3131
Tablet modemu nie widzi.
Root explorer nie rusza, wyrzuca komunikat, że prawdopodobnie brak jest roota. Spróbuję programu o którym mówisz. Dam znać.
Odpaliłem root checer i ten też twierdzi, że roota nie ma.
z 2 plików podanych w instrukcji, mianowicie 3g_dongle.cfg i apns-conf.xml, mam tylko ten drugi w plikach tabletu...
Sprawdziłem, program nie może przekopiować pliku z braku uprawnień, zatem walka o root trwa.
edit....
Kolejnych kilka godzin przed komputerem zaowocowało zrootowaniem tego cho..wa. Pomogło rosyjskie forum 4pda.
Tutaj link do programu http://www.mediafire.com/?41wycbzp3p69c7m działa podobno we wszystkich androidach.
Mam ril.xml, poddmieniłem ale tab nadal nie widzi modemu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-12-2012 16:36 przez spinaczo.)
|
|
15-12-2012 04:28 |
|
veyro
Użytkownik
Liczba postów: 181
Reputacja: 1
|
Ja bym Ci polecił spróbować w ten sposób http://darmowyinternet.net/forum/showthread.php?tid=222
Jest dużo łatwiej, a ponadto tym sposobem związanym z plikami 3g_dongle swojego tabletu nie zrobisz.
Tutaj było trochę informacji, że wystarczy zamienić tylko ten plik ril.xml, ale ja nie miałem takiego tabletu więc nie wiem czy tylko tyle wystarczy.
Spróbuj poprzez link i z programami, które podałem. Programiki są specjalnie napisane, aby odpalić modem, który nie widzi tablet.
Może Ci ten sposób pomoże.
mai pen rai - nie ma problemu, po co przejmować się przyszłością
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-12-2012 16:19 przez veyro.)
|
|
15-12-2012 16:19 |
|
Botek
Przyjaciel
Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
|
|
Dzisiaj 07:15 |
|
syzwik
Początkujący
Liczba postów: 3
Reputacja: 0
|
Witam mam podobny problem mam ten sam tablet i modem w temacie oraz kartę aero2, gdy podpinam modem do tableta świeci niebieska dioda i na tym pozostaje, jak ręcznie chce stworzyć APN to nie wyszukuje mi MCC i MNC a jak wpisuje ręcznie to nie zapisuje mi go pozostaje puste okno... mam BusyBoxa, RootLoggera, Superuser, UMTS Manager, Ghost Commandera, nawet zainstalowałem ppp widget ale nic nie pomogło, rota mam fabrycznie zainstalowanego, pomóżcie siedzę już od paru dni nad tym szukam na forach ale nigdzie nic nie piszą o takim problemie, pin mam wyłączony a na laptopie bez problemu mi wszystko łączy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-04-2013 13:44 przez syzwik.)
|
|
15-04-2013 13:42 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|