-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pentagram Tab 9.0 + Huawei e3131 i Aero2
jarocz Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #1
Żarówka Pentagram Tab 9.0 + Huawei e3131 i Aero2
Witam,

Kupiłem tablet jak w temacie i chciałem uruchomić na nim aero2 via modem e3131. Po podłączeniu modemu do tableta widzę, wskaźnik zasięgu i mryga ikonka na modemie. Po wejściu w ustawienia niestety nie widzę w menu opcji do konfiguracji sieci komórkowej. Jakiś pomysł? Będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam,

J@RO

Aktualizacja : W załączniku umieściłem Screenshot na którym widać opisywany problem.

   
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2014 21:13 przez jarocz.)
04-05-2014 10:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AbuDabi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 78
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 3
Post: #2
Pentagram Tab i internet 3G
Tutaj był podobny temat, ale ze starszą wersją:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-p...-aero2_629

Generalnie należy stworzyć punkt APN dla Aero2 (tam jest pokazane gdzie wchodzisz więc pewnie przeoczyłeś opcje):
http://darmowyinternet.net/forum/temat-p...blecie_204

Na stronie producenta nie ma wersji Pentagram Tab 9.0 jest tylko 10, wziąłem więc listę modemów kompatybilnych z Pentagram, ale wersje 8.x także ona coś powinna podpowiadać. Jednak e3131 tutaj akurat nie ma jednak nie znaczy to, że w tym tablecie ten modem nie będzie działał bowiem jest on nowszy więc raczej powinien obsługiwać taki modem.
[Obrazek: pentagram_3g_modemy.jpg]

Ikona na modemie będzie migotać bo modem jest podłączony do źródła zasilania i wykrywa sieć, ale najważniejsze informacje uzyskasz jak wejdziesz w ustawienia APN to co podałem w tym poradniku z drugiego linku.
04-05-2014 13:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
KitKat Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 29
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #3
Pentagram Tab lista modemów 3G
Najpierw sprawdzić czy modem jest wykrywany poradnik do Aero2 został już podany. Jak nie jest wykrywany modem spróbować tym sposobem mi pomogło.
http://darmowyinternet.net/forum/temat-i...agerow_222

A lista modemów do tabletów Pentagram jest podawana na stronie producenta, ale tylko do nielicznych.
Nie polecam tylko kupować tabletów myTAB po aktualizacji do nowszej wersji oprogramowania tablet tak chodzi, że ciężko to używać. Nie ma skąd pobrać znów starszej wersji i też nie ma nic pewnego co mogłoby zastąpić oficjalną wersję. W zasadzie sprzęt do kosza.
04-05-2014 17:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
jarocz Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Pentagram Tab 9.0 + Huawei e3131 i Aero2
Proszę o rzut oka na Screenshot ;-)

Ponadto wersja androida to 4.2.2.
04-05-2014 21:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #5
Brak opcji sieci komórkowe Android
Normalnie to jest tak, że wchodzi się w Ustawienia systemu Android, klika Więcej… i ma się opcje Tryb samolotowy, VPN, Tethering i punkt dostępu oraz Sieci komórkowe (tutaj są dostępne opcje dla modemu i połączeń przez modem 3G).
Jeśli to nie jest wada systemu na tym tablecie (spotkałem się z takim przypadkiem) to Sieci komórkowe pojawią się same, kiedy podłączysz kompatybilny modem wtedy ta opcja się uaktywnia, ale jak pamiętam to zazwyczaj jest tak, że jest ona nieaktywna, ale widać ją, a na tym tablecie nic nie widać. Może napisz do serwisu producenta niech oni odpowiedzą, co jest przyczyną, że tej opcji nie posiada ten tablet.

Możesz też podpinać inne modemy (znajomi na pewno mają inne wersje) i zobaczysz czy coś widać. Niby też masz jakiś zasięg w pasku stanu (chyba, że to sieć Wi-Fi) więc to już dużo może znaczyć jeśli chodzi o modem, ale najważniejsze są te informacje czy modem jest poprawnie wykrywany czy też nie po wczytaniu czy dodaniu (dla Aero2 należy dodać APN) ukazują się wartości w polach MNC i MCC.
[Obrazek: 58919349.jpg]

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
04-05-2014 22:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Janus Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 61
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 2
Post: #6
Pentagram - opcja sieci komórkowe - moje zdanie
Podobny problem, ale na innym tablecie innego producenta brak opcji/zakładki sieci komórkowe w androidzie po walce innych widać, że raz może być przyczyną niekompatybilność modemu drugi raz, że może być to wada sprzętowa.
Kod:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2570525.html
04-05-2014 22:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
jarocz Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: May 2014
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Pentagram Tab 9.0 + Huawei e3131 i Aero2
Napisałem do producenta jak rozwiążę problem to napiszę "How to..."
05-05-2014 11:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Samsung Galaxy Tab E9.6 vs LENOVO Yoga Tab 3 10 lafontier 0 87 26-09-2016 17:15
Ostatni post: lafontier
  Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131 android 842 495,240 26-07-2016 12:07
Ostatni post: Gilek
  Tablet nie widzi modemu Huawei CE0682 gorpaw 2 250 17-07-2016 22:39
Ostatni post: Brasil
  Acer Iconia Tab A511 brak polskiego menu sitola 10 1,423 11-02-2016 12:32
Ostatni post: WiFi
  Toshiba Excite AT10-A-104 - Modem 3g (Huawei E1752C) golec2604 12 2,868 27-03-2015 22:21
Ostatni post: zuzi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości