-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Overmax ov tb 07 i huawei e1752
krzysiek95 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 8
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #1
Overmax ov tb 07 i huawei e1752
Czesc witam Was. Mam tablet z systemem android 4.0.4. Tablet teoretycznie wykrywa modem ale sie z netem nie laczy. Teoretycznie bo kolo zegara pisze 3g/wcdma itd tylko i wylacznie w tedy gdy tablet jest polaczony z wifi. W apn mam jakies china cos tam, a gdy probuje stworzyc nowy apn to go nie zaoisuje. Juz probowalem zmiany w top netinfo na wlaczony tylko modem, uruchamiac modem przez skrypty.Obie rzyczy nie wypalily. Ostatnio dowiedzialem sie owidgecie ppp-widget. Wpisuje tam wszystko co trzeba klikam polacz i tablet sie zawiesza. Nie raguje. Prosze pomozcie.
Tablet: overmax ov tb 07 android 4.0.4
Modem: huawei e1752 karta z orange
PS. pisze z tabletu,przepraszam za literowki
25-12-2012 23:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #2
RE: Overmax ov tb 07 i huawei e1752
Z tym overmaxem to jest jakaś dziwna sprawa, ktoś już tutaj na forum też miał dziwne zjawisko jak włączy WiFi to wtedy ma zasięg, ale brak netu. To dodawanie APN to wyglądałoby tak, że modem nie jest poprawnie widziany skoro nie możesz tego punktu zapisać, ale znów niby zasięg masz.

Z ppp-widget wczoraj podłączyłem modem Huawei E3131 do mytab, ale modem miał trochę dziwne poustawiane te porty (a normalnie E3131 tablety mytab wykrywają go bezproblemowo, ale tego modemu właśnie nie chciał widzieć i dodatkowo potrzebowałem logi więc łączyłem przez ppp-widget) i też programik go wykrywał, dodawałem w tym programiku punkt, ale jak łapał zasięg 3G to się wieszał tablet. Obstawiam, ze mu ustawienia portów chyba nie pasowały.
Możesz popróbować poustawiać inną kolejność portów i zobaczysz czy to coś pomoże.

Ewentualnie spróbuj tym sposobem poprzez te programiki (potrzebny jest root) to inna lepsza metoda odpalania modemów http://darmowyinternet.net/forum/thread-222.html

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
26-12-2012 10:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krzysiek95 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 8
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Overmax ov tb 07 i huawei e1752
Tablet jest zrootowany. Wiem ze ustawia sie porty w top netinfo w komendach. Ale jaka komende wywolac? Jestem w tym zielony. I czy ta zamiane portow da sie cofnac. Czy po zamianie portow modem bedzie normalnie dzialal na laptopie?
Sprawdze ten link i napisze.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-2012 12:03 przez krzysiek95.)
26-12-2012 11:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zebber Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 231
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 2
Post: #4
RE: Overmax ov tb 07 i huawei e1752
At^setport=?
AT^GETPORTMODE
AT^SETPORT?

Sprawdź sobie tymi poleceniami jakie masz ustawienia, co i w jakiej kolejności masz. Możesz sobie ustawiać kolejność. Możesz też sprawdzić jak na tablecie masz plik 3g_setting.cfg czy jest tam wpis dla Twojego modemu i jakie ma ustawienia. Możesz tam zmienić porty na takie jakie masz w modemie ewentualnie modem poustawiać.
Może coś tym sposobem zaradzisz.
Zapisz sobie też kolejność portów aby wrócić jak co do pierwotnych ustawień w modemie. Jak coś na internecie się znajdzie informacje dla tego modemu.
Jak zmienisz kolejność portów musisz wypiąć i wpiąć modem aby odczytać nowe zmiany.
Najpierw jednak sprawdź ten link może on Ci pomoże.
Na komputerze nie powinno być problemów po zmianach nna modemie.
26-12-2012 14:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krzysiek95 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 8
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Overmax ov tb 07 i huawei e1752
Teoretycznie to dziala. Ale nie prakrycznie nie. Wpisuje wszystko,po kliknieciu connect, modem niby nawiazuje polaczenie, nastepnie tablet zachowujensie jak po ppp-widget. Nie reaguje... Musze go resetowac. Gdzie ten plik 3g_setting.cfg moge znalesc? Pomocy prosze, mecze sie juz 3 dzien Smutny
26-12-2012 14:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
android Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 223
Dołączył: May 2012
Reputacja: 13
Post: #6
RE: Overmax ov tb 07 i huawei e1752
rest tabletu do fabrycznych, potem reset modemu e3131 do fabrycznych polaczenie poprzez umts manager i nie ma ze nie dziala.

[Obrazek: btn_donateCC_LG.gif]
26-12-2012 14:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krzysiek95 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 8
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #7
RE: Overmax ov tb 07 i huawei e1752
jedyne rozwiazanie? a z tymi portami? z tym plikiem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-2012 15:45 przez krzysiek95.)
26-12-2012 15:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
android Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 223
Dołączył: May 2012
Reputacja: 13
Post: #8
RE: Overmax ov tb 07 i huawei e1752
jak masz w swoim tablecie plik 3gdongle to mozesz uruchomic poprzez poradnik internet w tablecie...

[Obrazek: btn_donateCC_LG.gif]
26-12-2012 16:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krzysiek95 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 8
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #9
RE: Overmax ov tb 07 i huawei e1752
Busy box zepsuł mi system. Wiecie może jak go przywrócić?? (tzn po aktualizacji ze strony overmax-u ekran jest przesunięty o kilka cm w prawo)
26-12-2012 19:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WiFi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 222
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 4
Post: #10
RE: Overmax ov tb 07 i huawei e1752
Może to nie Busy Box, może ta aktualizacja to zepsuła?
A jak przywrócisz ustawienia fabryczne?

Mądrym być to wielka sztuka, ale dobrym jeszcze większa...
26-12-2012 23:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131 android 842 495,140 26-07-2016 12:07
Ostatni post: Gilek
  Tablet nie widzi modemu Huawei CE0682 gorpaw 2 248 17-07-2016 22:39
Ostatni post: Brasil
  Toshiba Excite AT10-A-104 - Modem 3g (Huawei E1752C) golec2604 12 2,867 27-03-2015 22:21
Ostatni post: zuzi
Żarówka Internet 3G w tablecie myTAB 7 z modemem Huawei E353 WiFi 24 26,923 06-06-2014 10:22
Ostatni post: WiFi
  Problem Lenovo ideatab A1000 nie wykrywa modemu Huawei E3131 Yaboll 16 13,863 01-06-2014 19:47
Ostatni post: mj90

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości