Napiszę tutaj przykład swojego problemu jaki miałem związany z
odzyskiwaniem hasła do poczty e-mail na wp.pl.
Traf chciał, że akurat miałem problem z komputerem musiałem stawiać wszystko na nowo, ale dla dodatkowej skrzynki e-mail nie zapisałem sobie hasła. Skrzynkę miałem skonfigurowaną na komputerze przez program pocztowy więc to on przejął zapamiętywanie haseł.
Zazwyczaj mamy możliwość odzyskania hasła poprzez
pytanie pomocnicze lub
numer telefon komórkowego, ale problem pojawi się jeśli tych rzeczy nie skonfigurowaliśmy w skrzynce
Na wp.pl jest informacja w pomocy:
Cytat:Przejdź do odzyskiwania hasła
Usługa dostępna tylko dla potwierdzonych nr telefonów i potwierdzonych adresów e-mail.
UWAGA!
Usługa TYMCZASOWO dostępna także dla nie potwierdzonych nr telefonów i nie potwierdzonych adresów e-mail .
Zalecamy: potwierdź numer telefonu i pomocniczy adres e-mail w danych Twojego konta.
Wiele osób pomyśli o jak tymczasowo dostępna to może coś z tego będzie, ale logicznie myśląc każdy wtedy mógłby przejąć dostęp do skrzynek e-mail innych osób, jednak jak to się mówi tonący brzytwy się chwyta więc jak zależy nam na skrzynce nawet kiedy wiemy, że to nie jest możliwe czytając taką informację
usługa tymczasowo... wierzymy, że może jednak jest sposób na odzyskanie dostępu do skrzynki.
Sprawdziłem to na własnym przykładzie
Stracicie tylko 4 zł za SMS na numer premium i otrzymacie tylko taką odpowiedź:
Cytat:Konto WP: Login ******* nie ma podanego telefonu komórkowego.
Dziwi mnie więc czemu operator wprowadza w błąd ludzi skoro taka opcja nie jest możliwa pisząc zachęcająco, aby ludzie słali SMS-y nawet kiedy taka operacja nic nie da.
Zawsze jakiś odsetek ludzi desperacko szukających pomocy się znajdzie, ale
nie wysyłajcie SMS-ów bo nic to nie da ja przetestowałem to więc kiedy ktoś będzie w podobnej sytuacji i kiedy tu trafi będzie wiedział jak jest naprawdę.
p.s. jak ja byłem w takiej sytuacji to znalazłem na necie coś takiego:
Kod:
mpcforum.pl/topic/643177-problem-z-mailem/
Dzieciak przesiedział cały tydzień zadając niemądre pytania jedno i to sam,
o czy ktoś coś wie,
może ktoś coś doda, a połowa z tych ludzi twierdziła, tak da się spróbuj powinno pomóc
Żenada, a na końcu i tak gość się poddał bo 4 zł było dla niego zbyt dużym wyzwaniem, aby to sprawdzić i udzielić społeczności odpowiedzi.
Ja nie mogąc znaleźć odpowiedzi sprawdziłem sam jak jest więc jeśli ktoś będzie miał ten sam problem i tu trafi będzie znał odpowiedź. Ktoś musi przetrzeć szlaki kiedy inni nie potrafią tego zrobić właściwe