Kiedy nastąpił dzień deaktywacji starych a aktywacji nowych kart internauci skarżą się na niestabilny internet.
Nawet już poleciały podobno skargi do UKE i urząd ten ma pogrozić paluszkiem
Cytat:Zadzwoniłem na infolinie do UKE i Pani powiedziała, że najlepiej napisać skargę to Urząd pogrozi Aero 2 paluszkiem, bo ona nic o sprawie nie wie. Pogrozi nie pogrozi zobaczymy, napisałem tak: "Skarga
Jestem użytkownikiem usługi bezpłatnego dostępu do internetu realizowanego przez firmę Aero 2, która jest zobowiązana do świadczenia takiej usługi na terenie kraju na podstawie zawartych umów. Do dnia 30 września dostawa internetu przebiegała bez specjalnych problemów a dostarczany internet był stabilny i uzyskiwał wymaganą umowa prędkość 512 kilobitów na sekundę. W dniu 01. 10. 2012 firma Aero 2 dokonała rekonfiguracji sieci i wymiany dotychczasowych kart SIM na nowe. Od tego dnia usługa stała się niestabilna zrywa lub uniemożliwia połączenia a jeżeli uda się go nawiązać to szybkości łącza są b. zmienne i w ciągu nawet 1 min. potrafią zmieniać się od 0 kbps do 660 kbps. Z informacji na dostępnych forach na temat Aero 2 wynika, że problem ma charakter masowy i występuje bez wyjątków na terenie całego kraju. Firma Aero 2 nie odpowiada na na wysyłany e-mail ani nie podaje żadnych istotnych dla rozwiązania problemu, informacji na swojej stronie internetowej. Działania firmy Aero 2 naruszają regulamin i wskazują na celowe utrudnianie dostępu. Proszę o interwencję w tej sprawie."
Nie wiem ile w tym prawdy, może to jakiś okres przejściowy, problemy po stronie użytkowników bo akurat sam używam jakiś czas ciągle teraz karty Aero2 i problemów nie mam. Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony, że ten internet tak funkcjonuje.