-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niestabilny internet od Aero2
zebber Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 231
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 2
Post: #1
Niestabilny internet od Aero2
Kiedy nastąpił dzień deaktywacji starych a aktywacji nowych kart internauci skarżą się na niestabilny internet.

Nawet już poleciały podobno skargi do UKE i urząd ten ma pogrozić paluszkiem Szczęśliwy

Cytat:Zadzwoniłem na infolinie do UKE i Pani powiedziała, że najlepiej napisać skargę to Urząd pogrozi Aero 2 paluszkiem, bo ona nic o sprawie nie wie. Pogrozi nie pogrozi zobaczymy, napisałem tak: "Skarga

Jestem użytkownikiem usługi bezpłatnego dostępu do internetu realizowanego przez firmę Aero 2, która jest zobowiązana do świadczenia takiej usługi na terenie kraju na podstawie zawartych umów. Do dnia 30 września dostawa internetu przebiegała bez specjalnych problemów a dostarczany internet był stabilny i uzyskiwał wymaganą umowa prędkość 512 kilobitów na sekundę. W dniu 01. 10. 2012 firma Aero 2 dokonała rekonfiguracji sieci i wymiany dotychczasowych kart SIM na nowe. Od tego dnia usługa stała się niestabilna zrywa lub uniemożliwia połączenia a jeżeli uda się go nawiązać to szybkości łącza są b. zmienne i w ciągu nawet 1 min. potrafią zmieniać się od 0 kbps do 660 kbps. Z informacji na dostępnych forach na temat Aero 2 wynika, że problem ma charakter masowy i występuje bez wyjątków na terenie całego kraju. Firma Aero 2 nie odpowiada na na wysyłany e-mail ani nie podaje żadnych istotnych dla rozwiązania problemu, informacji na swojej stronie internetowej. Działania firmy Aero 2 naruszają regulamin i wskazują na celowe utrudnianie dostępu. Proszę o interwencję w tej sprawie."

Nie wiem ile w tym prawdy, może to jakiś okres przejściowy, problemy po stronie użytkowników bo akurat sam używam jakiś czas ciągle teraz karty Aero2 i problemów nie mam. Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony, że ten internet tak funkcjonuje.
05-10-2012 21:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #2
RE: Niestabilny internet od Aero2
No a UKE odpisał dla zgłaszającego problem tak oto --->

Cytat:Dziękujemy za przesłanie wiadomości. Uprzejmie informujemy, iż każda sprawa jest przez nas wnikliwie analizowana. Dołożymy wszelkich starań, aby odpowiedzi na Państwa wiadomość udzielić możliwie szybko, aczkolwiek z uwagi na dużą liczbę spraw wpływających do Urzędu Komunikacji Elektronicznej każdego dnia, prosimy o wyrozumiałość.

Jednocześnie informujemy, że odpowiedź powinna być udzielona w następujących terminach:

- w przypadku pytań i w innych kwestiach nie wymagających podejmowania dodatkowych wyjaśnień - w terminie nie dłuższym niż 14 dni;

- w sprawach wymagających przeprowadzenia postępowania wyjaśniającego - w terminie do 21 dni od dnia wniesienia sprawy.

W przypadku dodatkowych pytań bądź wątpliwości zapraszamy do kontaktu telefonicznego z naszym Centrum Informacji Konsumenckiej UKE 801 900 853 (koszt połączenia zgodny z cennikiem operatora telekomunikacyjnego) lub 22 534-91-74 od poniedziałku do piątku w godzinach pracy Urzędu 08:15 - 16:15"

A i dodam dla tych co mają problem po aktywacji nowych kart (problem z netem) to podobno pomaga takie coś jak znalazłem w necie --->

Cytat:1.
Na modemie Huawei E173u2 nie loguje się do sieci po zmianie karty na nową, a jak się zaloguje to po paru sekundach wywala. Połączenie się z internetem graniczy z cudem, a jak się połączy to tylko w trybie wyszukiwania ręcznego sieci i po połączeniu bardzo często zwyczajnie zaraz zrywa. Może jakieś sugestie od tych co mają E173u2? Proszę nie pisać np: Wymień modem lub pobaw się najnowszym TNI (już to czyniłem).

2.
Dokładnie na tym samym modemie aktualnie bez problemów. Po zmianie na Plus miałem to samo co u Ciebie. Wczoraj zgodnie z radą Aero przestawiłem w modemie ZAKRES na GSM900/GSM1800/WCDMA900/WCDMA2100. Problem znikł. Modem trzyma połączenie, odświeża automatycznie. Jedyne co można zarzucić to prędkość. O ile w mieście /Elbląg/ gdzie jest sygnał silny test pokazuje maks 0,50 Mb/s to na peryferiach przy słabszym sygnale ledwo dobija do 0,25 Mb/s. O dziwo zwrotny jest w obu przypadkach taki sam w granicach 0.22 Mb/s.

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2012 22:33 przez zuzi.)
05-10-2012 22:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aero2 działa bardzo wolno rafal11440 3 3,451 15-07-2015 15:10
Ostatni post: Vanautu
  Aero2 w tablecie z Windows 8.1 na pokładzie Colorovo City Tab Supreme 3 carcito 8 4,250 03-07-2015 22:01
Ostatni post: Ninja
  Brak zasięgu Aero2 majka420 5 1,625 29-04-2015 10:50
Ostatni post: majka420
  Problem z AERO2 na Macbooku zegzii 2 1,024 29-04-2015 09:23
Ostatni post: Janus
  Brak możliwości rozłączenia się z kartą aero2 Selitar 1 989 16-03-2015 00:55
Ostatni post: WiFi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości