Cytat:Ja używam sieci PLAY gdy nie ma modemu to apn lista jest pusta a gdy podlaczam modem to lista sie automatycznie uaktualnia...
Wskazuje to, że modem jest poprawne wykrywany przez tablet (tablet widzi modem).
Cytat:Można zwrócić uwagę na pola MCC i MNC. Jeśli nie wiemy czy nasz modem współpracuje z danym tabletem i czy działa, można to w dość prosty sposób zweryfikować. Jeśli po podłączeniu modemu, odczekaniu kilkunastu sekund i wejściu w opcję konfiguracji APN pozycje MCC i MNC są wypełnione oznacza to że tablet widzi modem, modem został zainicjowany prawidłowo i urządzenie uzyskało informacje o sieci komórkowej. MCC – Mobile Country Code – kod kraju (dla Polski jest to 260) MNC – Mobile Network Code – kod operatora (dla różnych sieci różny. Na przykład 01 – Plus, 02 – TMobile, 03 – Orange, 06 – Play, 17 – Aero2).
http://darmowyinternet.net/forum/thread-205.html
Gdyby tablet nie widział modemu to wtedy nie miałbyś tego APN, a Ty go masz.
MNC masz 06 to Play
MMC nie 206 ale 260 to kod kraju czyli PL.
Chyba, że faktycznie masz 206 więc to jest błąd. Sprawdź. Bo może faktycznie w pliku z APNami źle producent wprowadził wpis, ale myślę, że Ty się tutaj tylko pomyliłeś.
Modem jak będzie w zasięgi i dostanie napięcie to będzie mrygał takim kolorem w jaki złapie zasięg.
Nie rozumiem tylko o co Ci chodzi z tym routerem też pewnie przejęzyczenie chodziło Ci o pewnie o modem.
Możesz dać zdjęcie zrobione aparatem albo sreen jak możesz taki wykonać (jak masz roota to dobry jest
Screenshout taki z ikonką telefonu i aparatu) zdjęcie pulpitu z tą przezroczystą ikonką zasięgu zobaczymy jak to wygląda.
Pamiętam coś takiego z jednego tabletu to tak jakby był zasięg ale jeszcze modem nie był zalogowany, nie pamiętam dokładnie o co z tym chodziło.
Może w opcjach Ustawienia sieci komórkowej masz Używaj tylko sieci 2G.
No nie wiem.
Proponowałbym jeszcze pożyczyć od kogoś jakiś pewny modem, który będzie wykrywał Ci tablet i przetestowane innego modelu. Chociaż jak działa na komputerze.
Może to wina tabletu może on powoduje problemy.
Jak chcesz sprawdzić plik z wpisami apn to w
root:/system/etc
powinny być
3g_dongle.cfg
i
apns-conf.xml
Polecam Ghost Commander albo Root Explorer ten 1 lepszy i wygodniejszy coś jak TC na PC.
Takie pliki będziesz miał jeśli tablet ma architekturę na procesory (abym się nie pomylił) chyba ARM. Piszę tylko z pamięci może mi się coś pomyliło no ale możesz sprawdzić sobie.