-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modem Huawei E3131 z Play - wznawianie połączeń w Windows
robercik Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 11
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Modem Huawei E3131 z Play - wznawianie połączeń w Windows
Posiadam modem powyzszy z insatlacja play, a chce zainstalowac w nim top net info, jak to zrobic?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-02-2013 19:18 przez Admin.)
23-02-2013 16:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Dodzio Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 27
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 0
Post: #2
RE: huawei 31 31
Modem Huawei E3131 z Play ma brandowany soft (jest to Mobile Partner chyba, że się pomyliłem, ale raczej nie) tylko dostosowany do wyglądu na potrzeby firmy Play.
Top net Info się nie zainstaluje na modemie bo to program, który się instaluje tylko na Windowsie. Możesz sobie zmienić soft na modemie, ale wrzucając inny dashboard czyli zamieniając to co masz wersją innego oprogramowania, które będzie się instalowało na komputerach. Musi być to specjalna aplikacja przewidziana, która może być zamontowana na modemie.
Różne takie wersje można sobie pobrać z chomika od lesiolo on robi takie bajeranckie dashboardy.

[Obrazek: 9139214200_1361635504.jpg]

Jak chcesz używać to TNI to zainstaluj na komputerze nie wlaczaj tego playowskiego oprogramowania i będziesz miał TNI.

Ponadto nie wiem po co Ci taki program. Mobile Partner jest ogólnie dobry, ale ja i tak wolę skonfigurować połączenie w zwykłym Windowsie niż z takimi programikami się uganiać.
23-02-2013 17:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
robercik Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 11
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 0
Post: #3
RE: huawei 31 31
a jak skonfigurowac w zwyklym windows 7 polaczenia aero2 zeby sie powtornie załaczal internet?
23-02-2013 17:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 178
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #4
RE: huawei 31 31
Tu w tym dziale był podany link do dashboardu, który jest tak zmodyfikowany, wznawia połączenia z internetem.

A w WIN7 to w prawym dolnym rogu masz zapewne taki komputerek, klikasz tam i w opcjach zaznacz sobie wznawianie połączeń. Poszukaj bo nie mam jak Ci tego zobrazować, ale tam takie opcje są.
Zaznaczysz i będzie poprawnie działać.
23-02-2013 17:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #5
RE: huawei 31 31
Tutaj jest opisane Wznawianie połączenia z internetem w Windows 7

Tam sobie nawet skonfigurujesz połączenie i nie musisz korzystać z Play Online.

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
23-02-2013 17:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
robercik Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 11
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 0
Post: #6
RE: huawei 31 31
nie moge zrobic tego jak w tym wznawianiu polaczenia co pisal zuzi
23-02-2013 18:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Dodzio Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 27
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 0
Post: #7
RE: huawei 31 31
W Windows 7 możesz sobie sam utworzyć nowy APN bez potrzeby Play Online tego programu i z Windowsa będziesz się łączył.
A jak masz połączenie to wejdź tak jak pokazane na tych zrzutach z tego linku co Ci dał zuzi i muszą tam być takie opcje.

A jak nie to tutaj chłopaki dają jakiś poprawiony czy coś programik pod Aero2, który rozwiązuje ten problem z łączeniem.
Poczytaj co tam piszą i najwyżej zainstaluj sobie to co zapodali.
http://darmowyinternet.net/forum/thread-69-page-6.html
23-02-2013 19:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Huawei e3131 thekonrab 1 85 10-11-2016 20:14
Ostatni post: zuzi
  Mobile Partner i sterowniki Huawei e3131 pod Windows 10 Marp 2 1,128 27-07-2016 21:22
Ostatni post: Vanautu
  Instalacja sterowników do modemów Huawei na Windows 10 Cezary 0 11,350 27-08-2015 13:06
Ostatni post: Cezary
  Fabryczne ustawienia modemu Huawei E353 thaiman 1 4,451 15-02-2015 17:18
Ostatni post: android
  Huawei E3131 z Orange rybakom 7 7,786 09-12-2014 23:05
Ostatni post: zuzi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości