-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modem HSPA+UB model MF669
duszek13 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Mar 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Modem HSPA+UB model MF669
Kupiłem okazyjnie modem HSPA+UB model MF669 , jest to modem z PLUSA. Czy ten modem bedzie pasował do aero2? Nie wiem czy ten modem ma simlocka, cczy potrzebne jest zdjecie simlocka , aby korzystac z Aero 2? I kolejne pytanie jak to wszystko konfigutowac? Jak rownież jak konfigurowac laptop i tablet Zeepad zt-180.
Prosze tylko o pomoc. Wiemze wielu napisze szukaj w google. Czasem wytłumaczenie "łopatologiczne", daje wiekszy efekt jak czytanie w "niebie".
Wszystkim którzy pomogą z góry dziękuję.
Pozdrawiam
21-06-2013 08:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Matt82 Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 70
Dołączył: Apr 2013
Reputacja: 2
Post: #2
RE: Modem HSPA+UB model MF669
Nie powinno być problemów z żadną kartą SIM, jednak jak modem z sieci Plus może mieć albo ma blokadę simlock. Więc aby inna jak karta Plusa działała takiej blokady na modemie być nie może.
W laptopie podpinasz modem i tyle instalują się drivery, instalujesz manager do obsługi netu, dodajesz APN na forum i na stronie są przykłady. I masz internet.

Tablet to zależy jak modem jest dodany to tylko tworzysz punkt APN, np.:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-p...blecie_204

Jak modem nie jest dodany to trzeba go skonfigurować jakimś managarem do zarządzania. W dziale tablety są przykłady musisz poczytać tam.
30-06-2013 08:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kajzerka Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 61
Dołączył: Apr 2013
Reputacja: 1
Post: #3
RE: Modem HSPA+UB model MF669
Samo Aero2 podaje ten modem ZTE MF669 i Aero2 i konfigurację profilu więc nie powinno być problemów z obsługą tej jak i innej sieci.

Tutaj masz link do opisanej konfiguracji tylko, że to jest na sofcie dla Cyfrowy Polsat, a Plus ma pewnie coś innego.
http://aero2.pl/modemy/zte-mf669.html

Jednak blokady na urządzeniu nie możesz mieć bo inaczej obca karta nie zadziała.
30-06-2013 09:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Modem Huawei E353 i tablet Lenovo IdeaTab A3000 aanik_85 4 2,268 08-09-2014 10:21
Ostatni post: Pietras
  Pytanie o modem 3g tycek33 2 1,855 04-08-2014 12:47
Ostatni post: Jaro
  Modem Manta MM332 J.TBG 3 3,154 05-04-2014 22:26
Ostatni post: Angels
Informacja Modem Huawei E3131 - opis zuzi 6 36,297 28-03-2014 23:00
Ostatni post: Pietras
  Modem Huawei E3131 Play - działanie w innej sieci Jogin 15 19,353 09-01-2014 21:31
Ostatni post: Jogin

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości