A więc lustrzane odbicie w MyTab to chyba powszechny problem, cytuję innego użytkownika z innego forum:
Cytat:Występuje awaria wyświetlająca obraz w odbiciu lustrzanym - tak padł mój pierwszy MyTab (wymieniłem) i wczoraj zdarzyło się to temu drugiemu. Awaria występuje, gdy tablet ładujemy, jednocześnie obciążając podzespoły (ja grałem w Angry Birds). Gdy tablet się rozgrzeje, zwłaszcza w okolicy gniazd ładowania, nagle może wystąpić ledwie słyszalny suchy trzask i wszystko pada. W najlepszym wypadku jest to lustrzane odbicie obrazu (wszystko wygląda normalnie w lustrze). Przywracanie ustawień fabrycznych nic nie daje. Po restartach nawet logo MyTab jest odwrócone.
Jest kilka opcji, aby zrobić z tym coś samemu.
Możesz sam rozkręcić tablet i sprawdzić taśmę LCD, a najlepiej ją wyciągnąć i wpiąć na nowo. Często zdarza się tak, że minimalne przesunięcia taśmy mają takie objawy.
Kolejnym sposobem jest odlutowanie baterii, aby podłączyć samą ładowarkę, włączając urządzenie obserwujesz zachowanie tabletu. Jeżeli zauważysz jakieś zmiany to problem z baterią.
Inna możliwość to chip. Chipy i układy lubią mieć zimne luty. Należałoby na układ nagrzewać dość ciepłym powietrzem, aby spróbować to naprawić.
Jeżeli to wszystko nie pomoże wtedy LCD do wymiany lub płyta.
Moim zdaniem to
sam tego jednak nie naprawisz i raczej musisz iść z tym na gwarancję, to najpewniejsze rozwiązanie, bo albo dostaniesz naprawiony/inny tablet albo oddadzą Ci pieniądze.