A masz włączone debugowanie USB na tablecie? Wtedy też włączasz opcje na tablecie połącz z PC i wtedy też masz dostęp np. do karty na tablecie.
Wydaje mi się, że system widzi urządzenie i ma z nim nawiązaną współpracę jest w panelu sterowania w menedżerze urządzeń taki oto komunikat:
android adb interface.
Generalnie to nie wiem w czym masz problem i co chcesz zrobić na tym tablecie?
Android Debug Bridge w skrócie ADB to interfejs służący do komunikacji i zarządzania urządzeniem z Androidem na pokładzie dowolnego komputera przez kabel USB. Zainstalowany interfejs pozwala na wykonanie wielu operacji np. kopiowania plików z urządzenia i na urządzenie, instalowania oraz odinstalowywania aplikacji, zarządzania procesami czy też wykonywania kopii zapasowych itp.
Do ww. działań wymagane jest włączenie trybu debugowania. Opcja ta znajduje się w ustawieniach urządzenia, w sekcji Opcje deweloperskie.
Jak masz te opcje włączone możesz już wykonywać pewne operacje na urządzeniu z poziomu komputera. Tak więc jak piszę może Ty nie włączasz opcji na tablecie i nie możesz gdzieś tam sobie wejść z poziomu komputera np. na kartę SD czy skopiować plików.
Tak jak napisałem napisz co chcesz zrobić bo nie wiem o co Ci chodzi z tym brakiem sterownika. W panelu sterowania nie masz żadnych wykrzykników etc. informujących, że jednak brakuje jakiegoś sterownika.
Jak coś prześledź ten opis:
Kod:
android.com.pl/artykuly/36486-android-sdk-adb-android-debug-bridge-podstawy/
Tam jest też wzmianka jak doinstalować sterowniki. Sprawdzisz stan połączenia z urządzeniem poprzez ADB i jak faktycznie brakuje zainstalujesz wg tego poradnika.
Dodatkowe materiały, które mogą się przydać:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-p...owsach_231
Wg mojej wiedzy po podłączeniu urządzenia do komputera w panelu sterowania powinna być nazwa urządzenia albo
Android ADB Interface znaczy to, że sterowniki są tablet jest widziany i możesz wykonywać na nim działania.
Napisz co konkretnie chcesz zrobić bo w sumie nie wiem co Ci więcej doradzić. Wydaje mi się, że urządzenie jest widziane przez komputer i możesz się z nim komunikować.
p.s. ta wzmianka, że przy 100% naładowanej baterii tablet się sam wyłącza to hmm... może usterka, wada urządzenia. Ewentualnie przeinstalować od nowa system, może coś w software się namieszało.