-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konfiguracja modemu Qualcomm USB modem 6000
adamwajda Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 1
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Konfiguracja modemu Qualcomm USB modem 6000
Witam
Mam takie pytanie czy ktoś może robił konfigurację takiego modemu pod aero2
modem widzi sieć ale nie może się z nią połączyć.
Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-09-2013 21:55 przez Admin.)
20-09-2013 22:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Cebu Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 90
Dołączył: Sep 2013
Reputacja: 1
Post: #2
RE: modem Qualcomm USB modem 6000
Masz pewnie coś takiego jako soft Mobile Partner typowa dla Huawei:

[Obrazek: 01.jpg]

Qualcomm USB Modem 6000 to chodzi o chip w środku modemu. A sam modem to będzie Huawei. Tak myślę.

Sprawdź na liście sieci, czy widzisz PL17/260-17 to było wcześniej, ale w rzadkich przypadkach czasami jest jeszcze, jednak teraz jest to ukryte pod Plusem, także też możesz widzieć sieć Plus i myślisz, że to Aero, ale Aero2 działa na 900 MHz, a Plus już na innej.
Może po prostu ten modem nie obsługuje 900 MHz.

Daj komunikaty jakie ci się pojawiają podczas łączenia z siecią, a się zobaczy.

Spróbuj to samo zrobić z innymi sieciami jakie masz na liście (spróbuj się z nimi połączyć) jak komunikat będzie podobny to znaczy, że łączysz się z obcymi sieciami nie Aero2.
Teraz jak napisałem Aero2 jest pokazywane jako Plus.

p.s. może nie włączyłeś, nie zezwoliłeś na roaming poprzez kartę Aero2 na tym modemie i sofcie jaki masz.
20-09-2013 22:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 178
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #3
RE: modem Qualcomm USB modem 6000
Powiem tak to określenie Qualcomm coś mi gdzieś świta, ale w sumie to nie wiem co to jest. O takich modelach modemów nie słyszałem.

Generalnie to każdy modem powinien pozwalać na połączenia z siecią Aero2, ale musi obsługiwać częstotliwośc w jakiej pracuje Aero2 czyli te magiczne 900 MHz. Może on właśnie nie obsługuje tej częstotliwości, albo ma ją wyłączona coś jak na początku z tymi modemami E3131 kiedy weszły na rynek należałoby podziałać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-09-2013 21:59 przez phiphi.)
21-09-2013 21:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Fabryczne ustawienia modemu Huawei E353 thaiman 1 4,456 15-02-2015 17:18
Ostatni post: android
  Modem Huawei E353 i tablet Lenovo IdeaTab A3000 aanik_85 4 2,272 08-09-2014 10:21
Ostatni post: Pietras
  Pytanie o modem 3g tycek33 2 1,858 04-08-2014 12:47
Ostatni post: Jaro
Informacja Konfiguracja modemu 3G, który nie działa na tablecie applex 26 59,250 31-07-2014 12:40
Ostatni post: ZakoPower
  Modem Manta MM332 J.TBG 3 3,161 05-04-2014 22:26
Ostatni post: Angels

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości