-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konfiguracja modemu HUAWEI E3131
robesz Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 0
Post: #1
Konfiguracja modemu HUAWEI E3131
Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum.
Proszę o instrukcję krok po kroku i łopatologicznie skonfigurowania połączenia internetowego na bazie podanego w tytule modemu. Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o informatykę i informacje, które dotychczas czytałem na temat konfiguracji nic mi nie mówią. Utknąłem na etapie wpisania w oknie: "My Mobile Broadband" nazwy profilu. Nie wiem jaką wpisać.
Z góry dziękuję za po pomoc i wyrozumiałość.
24-08-2012 21:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 161
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #2
RE: Konfiguracja modemu HUAWEI E3131
W poniższym wątku masz cały opis jak sobie ustawić modem Huawei E3131 pod Aero2
http://darmowyinternet.net/forum/showthread.php?tid=69

Czytałeś go? Chyba nie. Jest to bardzo proste, a z instrukcją na pewno sobie poradzisz. Musisz tylko przestawić jego tryb pracy na 900 MHz.
Czytaj opis, a pchniesz to.
24-08-2012 22:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
robesz Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Konfiguracja modemu HUAWEI E3131
Czytałem ten wątek i kicha. Mam modem bezpośrednio z firmy Aero 2 a nie z PLAY i nie otwiera mi się okno wykazane w przytoczonym wątku. Okno które automatycznie mi się otworzyło wymaga ode mnie wpisania nazwy profilu, a takowej nie znam i nie wiem skąd ją wziąć.
Dzięki "phiphi" za zainteresowanie moim problemem.
24-08-2012 22:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 161
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #4
RE: Konfiguracja modemu HUAWEI E3131
Modem z aero2? Przecież oni nic takiego nie sprzedają? Ale czy z Play czy MediaMarkt ten model wszędzie będzie taki sam.

Profil wpisujesz darmowy
Żadnego loginu żadnego hasła.
Inna sprawa programem Top_NetInfo czy jak on się zwie należy dokonać zmiany pracy częstotliwości bo modem domyślnie pracuje na innej, a aero też jest na innej.

Jak nie możesz poradzić sobie wrzuć tu na forum zrzut ekranu gdzie stoisz zobaczymy jak to wygląda.

Jak coś załączę jutro sprzęt i pokaże Ci jak zrobić, aby użyć tego TOP NET INFO aby zrobić tej modyfikacji.
Bo tu chodzi w zasadzie tylko, aby wymusić inną pracę w tym modemie.

Spróbuj wpisać ten profil, może to pchniesz dalej sam.
24-08-2012 22:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
robesz Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 0
Post: #5
RE: Konfiguracja modemu HUAWEI E3131
Masz rację. Pokręciłem nieco. Modem mam zakupiony na Allegro a usługę internetową bezpośrednio w Aero2 http://www.aero2.pl/bdi.html
Co bym nie wpisał w profilu to wyskakuje mi przy dokonanym wpisie w nawiasie "default"
Nie bardzo wiem jak wkleić tu zrzut ekranu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-08-2012 23:46 przez robesz.)
24-08-2012 23:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 161
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #6
RE: Konfiguracja modemu HUAWEI E3131
Masz niżej opcję Nowy załącznik/Przeglądaj, potem masz tam jeszcze Dodaj załącznik i tyle.
[Obrazek: forum.jpg]

Ewentualnie wejdź na jakiś hosting grafik np.: www.fotosik.net.pl
wrzuć grafikę i zapodaj tu linka, albo wstaw jako obraz, masz takie opcje przy pisaniu. Wybieraj tylko przycisk Opowiedz ten kolorowy abyś miał pełny edytor, a nie tylko zwykły tekst.

Ja wrzucisz jakiegoś skrina będzie nam łatwiej rozkminić ten problem.
25-08-2012 00:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
android Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 202
Dołączył: May 2012
Reputacja: 13
Post: #7
RE: Konfiguracja modemu HUAWEI E3131
napisz jakie urządzenie posiadasz pod które chcesz podłączyć modem

[Obrazek: btn_donateCC_LG.gif]
25-08-2012 10:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Robert32 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 4
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 0
Post: #8
RE: Konfiguracja modemu HUAWEI E3131
Witam mam ten sam problem co kolega robesz. Kupiłem modem w Play E3131 ściągnąłem program Top_netinfo i pomimo tego że krok po kroku stosowałem się do wskazówek jak skonfigurować modem to i tak nie działa. zauważyłem że podczas ustawiania modemu wyskakuje mi zupełnie inna zakładka a nie ta:
http://darmowyinternet.net/forum/attachment.php?aid=45 niestety nie wiem jak zrobić zrzut z własnego ekranu
29-11-2012 12:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zebber Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 216
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 2
Post: #9
RE: Konfiguracja modemu HUAWEI E3131
Teraz już z tymi nowymi kartami aero2 modemy 3131 nie potrzeba przestawiać. One działają od razu. Sam ostatnim czasem kupowałem koledze taki modem i u mnie na mojej karcie działał od razu.
Jednak jeśli masz taki modem, który należy ustawić pod aero2 to zrzut ekranu zrób klawiszem Print Screen Sys Rq taki jest klawisz nad enterem w górnej prawej stronie klawiatury.
Potem otwórz sobie Paint program graficzny w windowsie wklej ten zrzut, który zrobiłeś, zapisz zdjęcie wrzuć na jakiś hosting plików np. http://www.fotosik.net.pl mały szybki i funkconalny hosting i daj linka.
Pomożemy Ci wybrać ustawienia, jeśli są potrzebne.
Huawei E3131 z Play to bdb. modem w przystępnej cenie.
29-11-2012 12:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Robert32 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 4
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 0
Post: #10
RE: Konfiguracja modemu HUAWEI E3131
(29-11-2012 12:44)zebber napisał(a):  Teraz już z tymi nowymi kartami aero2 modemy 3131 nie potrzeba przestawiać. One działają od razu. Sam ostatnim czasem kupowałem koledze taki modem i u mnie na mojej karcie działał od razu.
Jednak jeśli masz taki modem, który należy ustawić pod aero2 to zrzut ekranu zrób klawiszem Print Screen Sys Rq taki jest klawisz nad enterem w górnej prawej stronie klawiatury.
Potem otwórz sobie Paint program graficzny w windowsie wklej ten zrzut, który zrobiłeś, zapisz zdjęcie wrzuć na jakiś hosting plików np. http://www.fotosik.net.pl mały szybki i funkconalny hosting i daj linka.
Pomożemy Ci wybrać ustawienia, jeśli są potrzebne.
Huawei E3131 z Play to bdb. modem w przystępnej cenie.

dzięki za pomoc wstawiam linki http://fotosik.net.pl/di/3CPV/zrzuty_1.png
http://fotosik.net.pl/di/9I9M/zrzuty2.png
nie mam pojęcia co dalej. dziękuje za zainteresowanie
30-11-2012 00:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jak skonfigurować tablet hp android z modemem huawei e182 dekoral 2 476 29-05-2014 13:11
Ostatni post: Cebu
  Huawei e3131 HiLink problem z konfiguracją piotrek1349 4 871 26-03-2014 11:17
Ostatni post: Matt82
  Problem z modemem Huawei E3131 sztumianin 14 4,101 23-03-2014 16:23
Ostatni post: applex
  Ferguson S3 + aero na E3131 s-2 xidex 13 4,797 01-08-2013 14:45
Ostatni post: phiphi
  Lark FreeMe 70.6 + e3131 hlink + aero2 zawieszanie zik 9 3,078 25-06-2013 21:07
Ostatni post: zuzi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości