-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konfiguracja APN z urządzeniami Android
J.TBG Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 8
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #61
RE: Konfiguracja APN z urządzeniami Android
witam
Mam tablet manta mid704 do tego modem manta MM332 i mam taki problem niemożna dodać APN dioda od modemu miga na niebiesko na tableci brak zasięgu sieci plus .
11-12-2013 00:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
krabmar Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 59
Dołączył: Jul 2012
Reputacja: 2
Post: #62
RE: Konfiguracja APN z urządzeniami Android
Jeśli to zestawienie sparowane, czyli tablet obsługuje modem ma dodane do tego modemu sterowniki (gdzieś na stronie, w instrukcji powinna być informacja, jakie modemy tablet obsługuje), więc jak obsługuje, a nie działa to musisz się pytać producenta, czemu jest tak jak jest skoro tablet powinien obsługiwać modem.

Chyba, że coś źle skonfigurowałeś, ale konfiguracja jest prawie automatyczna i prosta jak konstrukcja przysłowiowego cepa Zawstydzony

Druga sprawa karta nie może mieć kodu PIN sprawdź to dokładnie.

Trzecie rozwiązanie problemu z niemożliwością dodania punktu APN to, jeśli modem nie jest wpisany na listę obsługiwanych modem nie jest wykrywany prawidłowo i stąd ten problem.
Musisz podziałać wtedy innymi sposobami w dziale tablety jest pokazane jak to robić.
11-12-2013 00:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
J.TBG Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 8
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #63
RE: Konfiguracja APN z urządzeniami Android
Ten tablet z tym modemem był kiedyś do kupienia w sklepie saturn tak więc powinien działać i nawet dzisiaj widziłem źe jeden z lombardów sprzedaje taki sam zestaw.
11-12-2013 00:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Janus Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 45
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 1
Post: #64
RE: Konfiguracja APN z urządzeniami Android
Jeśli w sklepie (nie lombardach itp.) faktycznie sprzedają zestaw, który ma działać to chyba wcześniej to ktoś zweryfikował i takie zestawienie powinno działać, ale życie pokazuje, że różnie to bywa.
13-12-2013 15:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
trendygirll Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #65
Smutek RE: Konfiguracja APN z urządzeniami Android
Aktualnie mieszkam w Niemczech posiadam internet E-Plus jakie będą ustawienia APN na tablet ?? Proszę o pomoc Niezdecydowany
12-01-2014 15:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RoboCop Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 24
Dołączył: Nov 2013
Reputacja: 1
Post: #66
RE: Konfiguracja APN z urządzeniami Android
Dla internetu z E-Plus ustawień i danych dla APN najlepiej szukać na stronie operatora tam wszystko powinno być, ale z tego co sam sprawdziłem to pewnie będą to takie wpisy.
[Obrazek: apn_e_plus.jpg]

Internet i ustawienia APN dla E-Plus:
APN: internet.eplus.de
Login: eplus
Passwort: eplus
PPP Authentication Type PAP
Primary DNS 212.023.097.002
Secondary DNS 212.023.097.003

Ciebie interesują 3 pierwsze wpisy.




Tablet musi obsługiwać modem jaki masz, aby to konfigurować w standardowy sposób.
12-01-2014 17:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
trendygirll Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #67
RE: Konfiguracja APN z urządzeniami Android
O wielkie dzięki , tylko teraz kiedy chce cofnąć wyświetla sie " Pole MMC musi zawierać 3 cyfry " A czegoś takiego nie ma sa jedynie MMSC , MNC i MCC w tych opcjach .
12-01-2014 19:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zebber Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 220
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 2
Post: #68
RE: Konfiguracja APN z urządzeniami Android
Coś gdzieś zawadzasz chyba o ustawienia związane z MMS-ami
A musisz szukać danych związanych z APN
[Obrazek: apnaero2.jpg]

Tylko, że te liczby zazwyczaj się dodają same, możesz spróbować je wprowadzić sam to będą te informacje:

Kod:
Name:  Eplus Internet
APN:  internet.eplus.de
proxy:  
port:  
username:  eplus
passwort:  internet
server:  
MMSC:  http://mms/eplus
MMS Proxy:  212.023.097.153
MMS Port:  
MCC:  262
MNC:  03
APN Typ:  default

Wprowadź wpisy, a MMC może pomyłka w komunikacie tylko.
Jednak jak napisałem po dodaniu APN-u tablet wykrywający prawidłowo modem sam wczyta liczby MNC i MCC tak jak na tym video jest pokazane.
Jak nie wczytuje obawiam się, że może być problem z kompatybilnością modemu oraz tabletu. Wtedy musisz działać innymi zastępczymi sposobami albo dokupić modem, który na 100% będzie obsługiwany.
12-01-2014 19:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
trendygirll Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #69
RE: Konfiguracja APN z urządzeniami Android
Udało się problem był związany z modemem zamieniłam na oryginalny i od razu zadziałał . Wielkie dzięki za pomoc ! Uśmiech)
12-01-2014 21:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Strazak81 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 3
Dołączył: Jan 2014
Reputacja: 0
Post: #70
RE: Konfiguracja APN z urządzeniami Android
(19-11-2012 12:29)zuzi napisał(a):  1. Klikamy Ustawienia dalej Więcej…, a następnie Sieci komórkowe.
[Obrazek: apnmobile.png]

W urządzeniach z Android 2.3 wybieramy Ustawienia, Sieci zwykłe i bezprzewodowe, Sieci komórkowe.

2. W nowym oknie zaznaczamy opcje Włącz przesył danych

Mam pytanie, mnie wykrywa modem z Cyfrowego Polsatu, konfiguruje łącznie z APN, MCC, MNC....ale nie łączy....
Brak w moim Tablecie MyAudio opcji Włącz przesył danych

A Sieci komórkowe są w 3G Mobile Data

Czy ktoś coś może dopomóc?
Z góry dziękiUśmiech
16-01-2014 18:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Ostrzeżenie Data connection w systemie Android Santi 0 637 13-05-2014 23:07
Ostatni post: Santi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości