-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 głosów - 5 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konfiguracja APN Aero2 z modemem HiLink E3131
Janus Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 61
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 2
Post: #1
Żarówka Konfiguracja APN Aero2 z modemem HiLink E3131
Konfiguracja połączenia internetowego Aero2 przez modem Huawei HiLink E3131

Dodam tu swój poradnik jak skonfigurować APN dla Aero2 w modemie Huawei E3131. Opis tej konfiguracji dotyczy każdego innego modemu w wersji HiLink inne może być tylko menu konfiguracyjne modemu, ale zasada jest taka sama.

Konfiguracja modemów HiLink jest bardzo prosta, ale wiele osób ma z tym problemy, więc zobrazuję to zrzutami, aby pomóc tym osobom, które mają problem z konfiguracją Aero2 czy innego punktu APN w modemach HiLink.

---Start---

Modem HiLink podpinamy do portu USB, który wykrywany jest inaczej niż zwykłe modemy. Nie instalują się do takiego modemu sterowniki modem jest wykrywany w komputerze od razu tak jak np. router. Do jego menu konfiguracyjnego dostajemy się poprzez wpisanie w adresie przeglądarki adresu, jaki widzimy na zrzutach. Tam też mamy opcje związane z ustawieniami, statystykami itd.

[Obrazek: z5ev.jpg]

[Obrazek: lbeh.jpg]

Przechodzimy, więc do ustawień (Settings) i tam w zakładce (Profile Management) tworzymy nowy profil dla naszego internetu. Tu z racji, że mamy Aero2 tworzymy APN dla Aero2. Wystarczy, że wprowadzimy APN punkt darmowy, użytkownik i hasło pola pozostawiamy puste. Nazwa profilu może być dowolna np. Internet Aero2.

[Obrazek: 3u2o.jpg]

Aby móc korzystać z internetu musimy być w zasięgu sieci. O tym świadczy ikona w prawym górnym rogu przedstawiająca poziom sygnału.

[Obrazek: 6lre.jpg]

Ważna informacja modem HiLink w komputerze nie jest wykrywany, jako zwykły modem, ale jako całkiem inne urządzenie (karta sieciowa) pod nazwą: Remote NDIS based Internet Sharing Device.

[Obrazek: bymj.jpg]


Modem E3131 HiLink dla Aero2 konfiguruje się tak samo jak i w przypadku innych konfiguracji dla innych operatorów komórkowych. Po prostu wpisujemy wymagane dane w ustawieniach dla APN-u (profil, użytkownik, hasło) i tyle internet powinien działać.

Jeśli ktoś szuka informacji jak zmienić modem HiLink w modem zwykły to tutaj jest opisana taka zmiana:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-z...zwykly_330
30-11-2013 21:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
Żarówka Konfiguracja Aero2 w telefonie Smartfon Dual SIM Administrator 12 44,244 31-08-2015 00:59
Ostatni post: fenixpiotr
  Lista telefonów dual sim z obsługą aero2 czamarek 5 8,992 23-01-2015 17:49
Ostatni post: android
  E3131 i Android 4.2 agent 7 3,437 12-08-2014 11:46
Ostatni post: Pietras
Żarówka Konfiguracja Smarton Dual SIM i internet Aero2 + CAPTCHA Santi 0 24,071 08-04-2014 21:17
Ostatni post: Santi
  Smartfon myPhone DuoSmart i Aero2 Kajzerka 1 6,908 27-11-2013 22:46
Ostatni post: Cebu

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości