-reklama-

Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kod CAPTCHA w Aero2
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 178
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #1
Ostrzeżenie Kod CAPTCHA w Aero2
To już pewnie na 100% w Aero2 niebawem użytkownicy korzystający z darmowego internetu (usługa BDI) będą zmuszeni wpisywać kody CAPTCHA przy nawiązywaniu połączenia z internetem.
Nie wiadomo jak będzie to dokładnie wyglądało, ale za każdym razem kiedy zostanie nawiązana sesja z Aero2 użytkownik proszony będzie o potwierdzenie logowania do sieci poprzez przepisanie kodu CAPTCHA.

[Obrazek: captcha_aero2.png]

Informacja z tech.wp.pl

Cytat:Operator oficjalnie potwierdził wprowadzenie opisywanej zmiany. Jak poinformowała nas Edyta Wiącek-Różycka z Aero2 Sp. z o.o., "Bezpłatny Dostęp do Internetu („BDI”), ze względu na brak komercyjnego charakteru, nie znajduje na polskim rynku odpowiednika, w szerokiej gamie usług świadczonych przez innych operatorów. BDI jest dostępem stymulującym rozwój społeczeństwa informacyjnego, można powiedzieć rozwiązaniem o charakterze socjalnym. Z tytułu udostępniania BDI, Aero2 nie pobiera opłat abonamentowych, a BDI nie jest też usługą w świetle prawa telekomunikacyjnego".

Moim zdaniem, jeśli to ma wyeliminować sztuczny ruch, który generują tylko zjadacze transferu, a poprawi to jakość dostępu dla zwykłych ludzi, którzy chcą mieć net gdzieś w szczerym polu, chcą mieć zawsze dostęp kiedy zajdzie taka potrzeba to O.K., bo jak wiadomo Aero2 z gumy nie jest i możliwości techniczne gdzieś się kończą więc niech korzystają z niego Ci co potrzebują, a nie Ci co chcą swoje interesy na nim budować.
18-05-2013 17:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Matt82 Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 70
Dołączył: Apr 2013
Reputacja: 2
Post: #2
RE: Kod CAPTCHA w Aero2
Trochę z tego korzystam głównie na telefonie z dwiema kartami więc na dworcu czasami się przydaje taki dostęp, ale kapcie przy dostępie do internetu to nie wiem czy akurat dobre rozwiązanie. Jak mają blokować to niech blokują tych co korzystają z netu 24h/dobę przez 7dni w tygodniu cały miesiąc.
Było dobrze i znów coś kombinują, aby tylko utrudnić życie ludziom, ehh POLSKA.
18-05-2013 23:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Kochang Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 148
Dołączył: Dec 2012
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Kod CAPTCHA w Aero2
Od momentu pojawienia się pierwszej plotki związanej z możliwością wprowadzenia Kodu Captcha w Aero2 minęło 10 miesięcy, ale jak to się mówi w każdej plotce źdźbło prawdy jest.
http://darmowyinternet.net/funkcjonalnosc-aero2/

I ta, więc plotka okazał się prawdą. Aero2 wprowadziło dokładnie 31 marca 2014 mechanizm CAPTCHA, o czym oficjalnie potwierdził sam operator usługi BDI Aero2.

Cytat:Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, informujemy, że od 1 kwietnia 2014r. wprowadzamy dla Korzystających z Bezpłatnego Dostępu do Internetu („BDI”) mechanizm CAPTCHA. Informacje na temat tego mechanizmu dostępne są tutaj. Osoby z dysfunkcją wzroku zapraszamy do zapoznania się ze specjalnie dla nich przygotowaną informacją tutaj. Mamy nadzieję, że wprowadzone zmiany przyczynią się do jeszcze szerszego upowszechnienia BDI i wyrównania szans w dostępie do Internetu dla osób wykorzystujących Bezpłatny Dostęp do Internetu zgodnie z decyzją Prezesa UKE, w szczególności wśród osób wykluczonych cyfrowo, nie mających innej formy dostępu do Internetu, które karty SIM BDI używają jako dostęp do wiadomości i poczty, czy przeglądania stron www.

Przez pierwszy tydzień od daty wdrożenia mechanizm CAPTCHA będzie wprowadzany sukcesywnie, tak aby każdy użytkownik mógł zapoznać się i przyzwyczaić do nowego sposobu autoryzacji, co oznacza że nie będzie konieczności wpisywania captcha przy każdym wznowieniu sesji.

Po tym okresie w celu ułatwienia Korzystającym rozwiązywania kodu CAPTCHA, system przy ponownym połączeniu przekieruje każde połączenie INTERNETOWE z przeglądarki na stronę www z kodem CAPTCHA. Użytkownik by ponownie uzyskać dostęp do sieci Internet musi rozwiązać kod CAPTCHA. Po podaniu prawidłowej odpowiedzi strona poinformuje użytkownika o przyznaniu mu 60 minut Bezpłatnego Dostępu do Internetu. Od tej chwili kolejne nawiązane połączenie zapewni dostęp do Internetu.

aero2.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2014 21:16 przez Kochang.)
31-03-2014 21:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika
fredus Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 1
Dołączył: Sep 2012
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Kod CAPTCHA w Aero2
kody pal licho ale dlaczego nie może być od razu redirect na stronę którą wpisywaliśmy i nas wywaliło do wpisania kodu tylko trzeba resetować urządzenie cala operacja mogla by się zakończyć w moment a tak trzeba czekać na reset zalogowanie do sieci i połączenie co trochę trwa czyli można założyć ze mamy 3 utrudnienia rozłączanie co godzinę kody i resetowanie urządzeń - i co wy na to ??
01-04-2014 17:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Cebu Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 90
Dołączył: Sep 2013
Reputacja: 1
Post: #5
RE: Kod CAPTCHA w Aero2
Jeśli to znaczne poprawi jakość internetu bo w godzinach szczytu ostatnio bywało różnie to jestem za. Wiele osób używało tego tak, że ludzie mają płatną opcję z limitami więc Aero2 do ssania, a jak wiadomo zassać można sporo bo brak limitów.

Jednak rozwiązanie z tym resetowaniem faktycznie trochę beznadziejne, a wygląda to tak teraz.
[Obrazek: kod_captcha_aero2.jpg]

Na razie śmiga, ale jak w praktyce i w godzinach szczytu się zobaczy.
[Obrazek: 3411285953.png]
01-04-2014 21:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika
WiFi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 222
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 4
Post: #6
CAPTCHA w Aero2
No cóż poradzić zrobili jak zamierzyli oby tylko nie szło to w złą stronę, ale w takim kierunku, że ten internet dalej będzie funkcjonalny. Karta czasami się przydaje zwłaszcza w telefonie i na czarne godziny kiedy inna podstawowa opcja siada. Nie raz już tak miałem.

Problem będą mieli ci, którzy korzystają z routerów bo trzeba będzie je resetować więc to trochę męcząca sprawa.

Mądrym być to wielka sztuka, ale dobrym jeszcze większa...
01-04-2014 22:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Admin Offline
Moderator
*****

Liczba postów: 62
Dołączył: Mar 2012
Reputacja: 1
Post: #7
RE: Kod CAPTCHA w Aero2
Stary temat, który dotyczył możliwości wprowadzenia kodów CAPTCHA w usłudze Aero2 zamykamy, a zapraszamy do nowego, który jest poświęcony zagadnieniu, które stało się faktem dokonanym, czyli Kody CAPTCHA w Aero2.
Aktualny temat na forum:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-k...aktyce_714

Publikacja artykułu na stronie:
http://darmowyinternet.net/kod-captcha-aero2/
03-04-2014 22:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Wątek zamknięty 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Aero2 Asystent - aplikacja ułatwiająca korzystanie z sieci Aero2 _mario_ 1 482 08-02-2016 14:57
Ostatni post: KitKat
Informacja Lte w Aero2 oraz zamawianie kart przez internet Santi 3 1,432 08-12-2015 08:22
Ostatni post: android
Żarówka Internet bez Captcha - Aero Mini Santi 2 2,819 28-08-2015 09:26
Ostatni post: Santi
Informacja Nowe pakiety w Aero2 Cezary 0 561 25-08-2015 15:16
Ostatni post: Cezary
Język Darmowy internet z Aero2 opinie thaiman 8 25,794 09-07-2015 13:59
Ostatni post: Pietras

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości