-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jay-tech tablet computer 799
Patrykdom Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Oct 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Ostrzeżenie Jay-tech tablet computer 799
Witam , posiadam tablet (model w tytule ) , problem polega na tym , że dostałem go zepsutego . Mianowicie po uruchomieniu pokazue sie logo jay- tech , następnie ekran robie sie czarny a z lewej strony pokazuje się napis ANDROID_.....

śćiągłem więc firmware ze strony producenta KLIK!

i według intrukcji wrzuciłem poprostu folder Android na kartę pamięci , co nic nie zmieniło ....

Jeśłi ktoś jest w stanie doradzić , jak postawić go na nogi to bardzo prosze Oczko...
05-10-2013 12:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WiFi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 222
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 4
Post: #2
RE: Jay-tech tablet computer 799
Generalnie możesz zrobić reset ustawień fabrycznych tutaj pokazałem jak to zrobić:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-p...-reset_292

Jak to nic nie da musisz zainstalować na nowo ROM może to coś pomoże bo wygląda, że system jest uszkodzony. Tylko sposobów instalacji jest minimum dwa różne tablety różnie się instaluje więc nie wystarczy wrzucić katalog android na tablet to nie tak się robi.

Mądrym być to wielka sztuka, ale dobrym jeszcze większa...
05-10-2013 18:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
thaiman Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 148
Dołączył: May 2012
Reputacja: 3
Post: #3
RE: Jay-tech tablet computer 799
Pewien temat z modelem JAY-tech był tutaj:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-t...1-root_263

Objaw zepsucia tabletu jaki opisałeś wskazuje raczej na uszkodzenie systemu.
Można zrobić reset do ustawień fabrycznych na tym tablecie tak jak napisał WiFi, ale nie zawsze rozwiązuje to problemy z tabletem. Wtedy należy wgrać system na nowo.

Na tej stronie którą podałeś jest instrukcja instalacji firmware do tego JAY-tech.
Masz tam też do pobrania firmware czyli ROM. Są one w wersji .zip albo .rar.
Takie ROM-y zazwyczaj instaluje się poprzez wejście do menu BOOT czyli tak jak chcesz zrobić twardy reset (wchodzisz na starcie poprzez odpowiednią kombinację przycisków) do trybu recovery i tam masz odpowiednią opcję, która pozwala wskazać plik .zip lub .rar z ROM-em (wcześniej wrzucasz go na kartę) do instalacji.

Ale Ty możesz zrobić też tak - Instrukcja instalacji/aktualizacji Firmware JAY-tech
(wymagana jest karta pamięci MicroSD)

1. Pobierasz firmware z jay-tech.de dla swojego modelu urządzenia.
2. Po pobraniu należy rozpakować archiwum (WinRAR , WinZIP).
3. Następnie kopiujesz folder Android na kartę pamięci microSD.
4. Wkładasz kartę pamięci microSD do tabletu.
5. Przytrzymaj przycisk POWER wciśnięty przez 3 sekundy.
6. Po tych czynnościach powinno pokazać się logo i rozpocznie się instalacja systemu na tablecie.
7. Po zainstalowaniu pojawi się monit o zakończeniu i wyjęciu karty SD.
8. Po wyjęciu karty tablet uruchomi się ponownie.
9. Restart zajmie około 4 minut. Czekasz aż system sam się uruchomi. Może wydawać się, że system się zawiesił, ale odczekaj dłuższy czas Android konfiguruje system. System będzie jeszcze prosił o pomoc w skalibrowaniu urządzenia wtedy musisz pomóc poprawie skalibrować urządzenie.


Także takie kroki musisz przeprowadzić, aby zainstalować system Android na nowo. Jeśli taką procedurę przeprowadzisz i wszystko przebiegnie tak jak napisałem od 1 do 9 będzie to oznaczało zainstalowanie systemu na tablecie. Wtedy znaczy, że wszystko powinno być OK, ale jak nie możesz przeprowadzić tej procedury, albo nawet po jej przeprowadzeniu tablet się nie uruchamia - system Android nie ładuje się, jest jakiś problem, ale jaki tego nie jestem w stanie teraz powiedzieć.
05-10-2013 20:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Patrykdom Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Oct 2013
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Jay-tech tablet computer 799
Dziękuję za chęci i tak dokładne porady odnośnie mojego problemu , lecz nadal nie udało mi się go rozwiązać...

Dziurki na obudowie nie ma ;/ ....
nie moge ustalić Kombinacji guzików -wejście do menu BOOT
a sposób opisany przez użytkownika thaiman (kroki 1-9 ) próbowałem , jest to opisane w języku niemieckim na ich stronie ..

Tablet nadal leży bezużyteczny ;/ .....

Co do guzików to dablet posioada az 6 oO


Power , vol - , vol + , m ,h home
Zastanawiają mnie przyciski o oznaczeniu m h ....
06-10-2013 10:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 286
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #5
Problem z Jay-tech tablet computer 799
Reset przez tę dziurkę nic Ci raczej nie da skoro wygrywałeś na nowo system i to udało się, ale jest jak jest to problem leży gdzieś indziej raczej.
Reset tabletu przez dziurkę na obudowie to cos jak restart np. kiedy Ci się tablet zawiesi podczas pracy on tak wielu problemów jak reset fabryczny nie rozwiązuje. Najlepszym sposobem jest wgranie systemu na nowo.

Zaś tryb recovery (tryb serwisowy na tablecie) uzyskuje się zazwyczaj przez POWER i przycisk VOL + lub - ewentualnie szukaj inne kombinacji. Musisz te przyciski dłużej trzymać.

Opis przycisków pewnie jest taki sam lub podobny jak w innej wersji jay-tech:
[Obrazek: instrukcja_jay_tech.jpg]

Do Twojego manuala PL nie znalazłem.

Tak więc poprawnie wgrany ROM jeśli nie rozwiązuje problemów to może problem jest z hardware nie z software, też tak może być. Masz chyba innym problem z tym tabletem jay-tech niż uszkodzony sam system.

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
06-10-2013 16:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zebber Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 231
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 2
Post: #6
RE: Jay-tech tablet computer 799
Jeśli wykonałeś wg instrukcji thai i proces wgrywania systemu ROM zakończył się sukcesem powinno być wszystko OK, jeśli jest nadal problem to albo wgrywasz zły ROM albo problem głębszy z tabletem i tylko serwis bo może coś być uszkodzone.
07-10-2013 19:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Tablet nie widzi modemu Huawei CE0682 gorpaw 2 260 17-07-2016 22:39
Ostatni post: Brasil
  Tablet nie włącza się po root'cie 11DomarusN 3 535 04-05-2016 08:49
Ostatni post: Kochang
  Tablet Lark FreeMe i modem 3G Lark FreeNet 2.0 aczacha1 2 1,621 24-06-2014 11:45
Ostatni post: Bzyku
Smutek Tablet MyTab 11 + modem Alcatel one touch X230L Patrix96 4 2,370 03-06-2014 19:00
Ostatni post: AbuDabi
  Tablet MSI Primo 93-005PL a Aero2 KrzyszM 6 3,239 29-05-2014 18:34
Ostatni post: mangareva

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości