-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 4 głosów - 4.75 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
pucek117 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 1
Dołączył: Oct 2013
Reputacja: 0
Post: #751
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Witam. U mnie dziala Aero2 na tablecie Overmax dual drive 7' . Prawie metodą z pierwszej strony. Modem 3131hilink z jakiejs dziwnej sieci. Przerobiony na zwykly modem. Inny jest id urzadzenia znaleziony w menadżerze urzadzen w win xp. A i modem dziala na standardowych portach bo nie chcial przjać kombinacji podanej w opisie. Do tego jeszcze punkt dostempu stworzyłem sam bo nie wyswietlały sie żadne do wybrania.

Może komus sie przyda. Pozdro
16-10-2013 10:24
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AbuDabi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 75
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 3
Post: #752
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
(16-10-2013 10:24)pucek117 napisał(a):  Do tego jeszcze punkt dostempu stworzyłem sam bo nie wyswietlały sie żadne do wybrania.

Z tym punktem APN Aero2 to jest tak, że aby był wyświetlany należy go dodać samemu ręcznie. Są tablety, ale to wyjątki, że potrafią wczytać ten punkt, ale Aero2 ma coś takiego, że to użytkownik musi go dodać sam ręcznie. Inaczej jest z APN-ami innych operatorów komórkowych, tam wczytują się one od razu jak tylko modem jest prawidłowo rozpoznawany w Aero zaś trzeba go dodać samemu ręcznie. Dlatego go od razu nie widziałeś.
16-10-2013 19:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
olprima Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 15
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #753
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Witam. Zrobiłam wszystko tak jak w poradniku do punktu 8. W tym miejscu stanęłam ponieważ gdy chcę zmienić plik preinstall.sh aplikacja Root Explorer mi się wyłącza. Jeszcze dodatkowo wcześniej mi tablet modem wykrywał teraz już w ogóle ;( Nawet jak ręcznie wpisuje APN to już mi się w sieciach play nie wyświetla... Pomóżcie męczę się już z tym internetem 2 dni Smutny, tablet Goclever Terra 7oL, Modem Huawei E3131 w Playu.Niezdecydowany
09-12-2013 01:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
veyro Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 181
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 1
Post: #754
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Jak się manager plików wyłącza samoczynnie to coś wchodzi w konflikt. Sprawdź czy możesz w ogóle operować na tym programie.
A najlepiej to spróbuj tym sposobem:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-i...agerow_222

Goclever ludzie robili z modemem E3131 i przez manager im się udawało.
Ten sposób to teraz ostateczność lub dla ludzi, którzy chcą ręcznie się pobawić ze wszystkim.
Z busyboxem masz łatwiej więc sprawdź sposób z linka, który podałem.

mai pen rai - nie ma problemu, po co przejmować się przyszłością
09-12-2013 11:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Zuzia Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 20
Dołączył: Jul 2013
Reputacja: 1
Post: #755
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Nie wiem czy modem jaki masz jest w ogóle obsługiwany, ale może więc jak pisałeś, że modem był wykrywany w ustawieniach to znaczyłoby, że może nic nie musisz robić więc należało najpierw sprawdzić tak:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-k...ndroid_205

Tylko teraz musisz sobie modem ustawić do ustawień fabrycznych w dziale modemy jest pokazane jak to zrobić.
Można jeszcze sam modem lekko ustawiać tak jak pokazano to tutaj i to też czasami pomaga:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-k...blecie_423
09-12-2013 12:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
olprima Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 15
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #756
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Dobra. Ustawiłam tablet do ustawień fabrycznych, modem także. Wykrywać wykrywa, są kreski zasięgu, a internetu jak nie było tak nie ma. Wczoraj próbowałam wszystkimi sposobami tzn za pomocą topnetinfo, rootowałam tablet, instalowałam aplikacje busybox i UMTS Manager (wyskakiwał błąd, że busybox nie jest zainstalowane mimo, że było). Ogólnie to już nie mam siły do tego tableta, z rootowaniem był wielki problem, jedynym programem jakim mi się udało to Vroot, ale też nie wiem czy dobrze wszystko zrobiłam, bo to po chińsku/japońsku czy po jakiemuś tam. W tej chwili to już nawet nie wiem od czego zacząć w tym tablecie...
@edit
Próbowałam zrootować programem Framaroot, ale wyskoczył błąd "Your device seems not vulnerable to included in Framaroot." Ten tablet jest jakiś lewy.

@edit2 ten sposób też odpada: http://darmowyinternet.net/forum/temat-p...ot+tabletu
Wyskakuje błąd ERROR: We detected multiple ADB android devices (or emulators) on your computer, please only connect the device you want to unlock. then try again.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2013 16:05 przez olprima.)
09-12-2013 15:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zebber Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 234
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 2
Post: #757
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Do pierwszego jak i drugiego musisz mieć konto administratora bez tego nic nie podziałasz.

Ale najpierw sprawdź czy widzi Twój tablet modem i jak się wczytuje APN czy możesz go ustawić (mówimy tu o innych sieciach niż Aero) to oznacza, że raczej wszystko jest OK.
Ważna jest ta informacja jak widzisz to, to modem jest wykrywany i powinieneś mieć internet.

[Obrazek: apnaero2.jpg]

Jak ten podstawowy sposób jest inny nie masz liczb MNC MCC nie możesz dodać APN to musisz robić np. przez bustybox. Tutaj już wymagany jest root.
Cytat:wyskakiwał błąd, że busybox nie jest zainstalowane mimo, że było
Więc busybox instaluje się raz, a potem instaluje na tablecie jeszcze raz.
Zobacz tutaj jak zainstalować busybox jest filmik:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-i...85#pid3685
Także obstawiam, że tutaj masz problem.

Co do samego roota zrób raz jeszcze tym co za 1 razem wiesz już jak instalować na nowo system wiec jak coś postawisz OS od nowa.
Mówię o instalacji nie przywracanie ustawień fabrycznych bo jak coś raz zrobiłeś na plikach systemowych to ustawienia fabryczne tego nie eliminują musisz postawić na czysto system od nowa.
Na root możesz jeszcze tym spróbować:
http://darmowyinternet.net/forum/temat-p...awodza_511
09-12-2013 16:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
olprima Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 15
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #758
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Tablet modem widzi. Internetu nie ma. PrzywróciłAm ustawienia fabryczne, a niestety nie wiem jak postawić system na nowo.
Za pomocą tego programu http://darmowyinternet.net/forum/temat-p...awodza_511 znowu ten sam błąd:
error: more than one device and emulator

W załączniku screen.


Załączone pliki Miniatury
   
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2013 16:48 przez olprima.)
09-12-2013 16:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Dużo pisze
****

Liczba postów: 287
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #759
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Wejdź sobie na stronę GoClever tam producent udostępnia pliki z ROM-ami do poszczególnych modeli tabletów. Tam też masz instrukcje jak wgrać na nowo system Android.

Jednak system jak widzę działa więc ja z innej beczki.
Sprawdź czy wszystkie opcje masz pozałączane bo jak tablet modem widzi to powinieneś mieć net. Mieli ludzie takie przypadki, że tablet modem widzi brak internetu.
Ty masz coś takiego jak ten koleś http://darmowyinternet.net/forum/temat-t...57#pid1057

Twój problem może oznaczać, że coś masz może niewłączone albo jednak modem nie jest do końca poprawnie widziany stąd taki rezultat, ale takich problemów zwłaszcza z siecią Play widziałem na forach masę.

[Obrazek: 6687045000_1415204432.gif]
09-12-2013 16:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
olprima Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 15
Dołączył: Dec 2013
Reputacja: 0
Post: #760
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Cytat:Sprawdź czy wszystkie opcje masz pozałączane bo jak tablet modem widzi to powinieneś mieć net. Mieli ludzie takie przypadki, że tablet modem widzi brak internetu.
Ty masz coś takiego jak jeden koleś na forum.

Sprawdzone, wszystko jest ok. Problem dalej istnieje.

Cytat:Twój problem może oznaczać, że coś masz może niewłączone albo jednak modem nie jest do końca poprawnie widziany stąd taki rezultat, ale takich problemów zwłaszcza z siecią Play widziałem na forach masę.

No właśnie tylko co w takim razie? Zasięg jest, bo jak podłączam modem do laptopa to jest na full. Na tablecie też wyświetla pełny zasięg.

@Edit:
Sprawdzałam kompatybilność wg tej instrukcji:
Kod:
http://www.goclever.com/data/upload/user_guide/145/20130715/modem_3g_pl.pdf.pdf
Wszystko jest jak być powinno poza tym, że ikonki 3G dalej nie ma i internetu też.

@Edit 2:
Udało się zrobić wszystko według instrukcji z pierwszej strony- ale internetu dalej nie ma. Nie wiem już co może być przyczyną.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2013 19:26 przez olprima.)
09-12-2013 16:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Smartfon Huawei P40 Lite - opinie yanopid1 1 2,017 26-05-2020 10:16
Ostatni post: Rambo
  Screen zrzut ekranu w tablecie smartfonie z Androidem android 5 22,072 03-03-2020 13:34
Ostatni post: malyrafal
  Wirus na tablecie imm 10 17,766 07-02-2017 12:29
Ostatni post: KitKat
  Tablet nie widzi modemu Huawei CE0682 gorpaw 2 5,066 17-07-2016 23:39
Ostatni post: Brasil
  Lustrzane odbicie w tablecie MyTab 10 dlipka 8 20,200 12-10-2015 20:22
Ostatni post: Piotr

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości