-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 3 głosów - 4.67 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Rogue18 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 6
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 0
Post: #341
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
(19-11-2012 13:20)7dziadek napisał(a):  
(19-11-2012 12:40)Rogue18 napisał(a):  Sprawdz w tablu które z tych plików masz:
apns-conf.xml
3g_dongle.cfg
ril.xml

te które masz skopiuj i wyślij tu na forum lub na Priv'a

.
Modem E3131
nie mam tego pliku ril.xml
modem miga na zielono i ani błyśnie niebieski

Qrde ..... wyszystko trzeba "ciągnąć" od ciebie
1. A CO Z RESZTĄ plików o ktore pytałem ??
2. Modem E3131 z Play czy HiLink ?
3. Pisałem to juz kiedyś jak modem nie miga na niebiesko to znaczy że NIE WIDZI sieci i dalsza robota nie ma sensu.
Czy modem działa na PC z tym SIMem ?
Czy wyłączyłes PIN na tej karcie SIM Orange ?

Ufffffffffffff
[/quote]

Wszystko ju ż napisałem wcześniej pinu wyłączyć nie mogę wywala błąd i w programie orange i w net topinfo na PC modem działa z dokładnie tą samą kartą sim
modem Huawei e3131-a2 z orange resztę plików mam z tej strony przerabiałem tylko pid bo mój ma inne nie działał i z tymi z tej stronki też nie chodził

próbowałem właśnie wyłączyć pin telefonem
prosi mnie o pin dla potwierdzenia a po wpisaniu twierdzi że zły
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2012 13:50 przez Rogue18.)
19-11-2012 13:30
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kamil2345x Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 16
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 0
Post: #342
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Otwórz "Notatnik"
wpisz po koldei to:


@echo on
rem teraz ścieżka dostępu do pliku adb.exe np. u mnie tak
cmd e:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools\


zapisz plik jako: StartADB.bat

i juz masz owego batcha Zawstydzony
[/quote]

Wyskakuje mi błąd, w załączniku widać zdjęcie.
A w menadżerze urządzeń nie ma " Android " tylko jest ferguson...
   

Tablet podłaczony, debugowanie zrobione i świeci się nośnik usb w użyciu na tablecie
19-11-2012 14:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
7dziadek Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 107
Dołączył: Sep 2012
Reputacja: 0
Post: #343
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
(19-11-2012 13:30)Rogue18 napisał(a):  próbowałem właśnie wyłączyć pin telefonem
prosi mnie o pin dla potwierdzenia a po wpisaniu twierdzi że zły

No właśnie przez telefon MUSISZ wyłaczyc PIN - póki tego nie zrobisz to NIC tu po nas Plask

Idź z tym SIMem do salonu Orange i niech to zrobia jak sam nie możesz .





.

(19-11-2012 14:39)kamil2345x napisał(a):  
(19-11-2012 12:17)7dziadek napisał(a):  
Otwórz "Notatnik"
wpisz po koldei to:


@echo on
rem teraz ścieżka dostępu do pliku adb.exe np. u mnie tak
cmd e:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools\


zapisz plik jako: StartADB.bat

i juz masz owego batcha Zawstydzony

Wyskakuje mi błąd, w załączniku widać zdjęcie.
A w menadżerze urządzeń nie ma " Android " tylko jest ferguson...


Tablet podłaczony, debugowanie zrobione i świeci się nośnik usb w użyciu na tablecie
[/quote]

Kamil ... 'ja wysiadam' - moja wytrzymałość ma swoje granice Diabeł
Może ktoś inny ci pomoże.
Jeżeli chcesz abym ja to zrobił to MUSISZ zainstalować na PC 'TeamViewer'
podać mi na Priva login i pass i ja z mego Laptopa połaczę sie z Tobą i spróbuje.
Dobrze by było także SKYPe abym mógl z toba rozmawiać .

By

"Nie jestem w tych sprawach orłem - piszę co wiem
[lub co wydaje mi się że wiem O matko]] lub co sprawdziłem empirycznie"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2012 15:13 przez 7dziadek.)
19-11-2012 15:04
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Rogue18 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 6
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 0
Post: #344
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
(19-11-2012 15:04)7dziadek napisał(a):  
(19-11-2012 13:30)Rogue18 napisał(a):  próbowałem właśnie wyłączyć pin telefonem
prosi mnie o pin dla potwierdzenia a po wpisaniu twierdzi że zły

No właśnie przez telefon MUSISZ wyłaczyc PIN - póki tego nie zrobisz to NIC tu po nas Plask

Idź z tym SIMem do salonu Orange i niech to zrobia jak sam nie możesz .





.

(19-11-2012 14:39)kamil2345x napisał(a):  
(19-11-2012 12:17)7dziadek napisał(a):  
Otwórz "Notatnik"
wpisz po koldei to:


@echo on
rem teraz ścieżka dostępu do pliku adb.exe np. u mnie tak
cmd e:\Program Files\Android\android-sdk\platform-tools\


zapisz plik jako: StartADB.bat

i juz masz owego batcha Zawstydzony

Wyskakuje mi błąd, w załączniku widać zdjęcie.
A w menadżerze urządzeń nie ma " Android " tylko jest ferguson...


Tablet podłaczony, debugowanie zrobione i świeci się nośnik usb w użyciu na tablecie

Kamil ... 'ja wysiadam' - moja wytrzymałość ma swoje granice Diabeł
Może ktoś inny ci pomoże.
Jeżeli chcesz abym ja to zrobił to MUSISZ zainstalować na PC 'TeamViewer'
podać mi na Priva login i pass i ja z mego Laptopa połaczę sie z Tobą i spróbuje.
Dobrze by było także SKYPe abym mógl z toba rozmawiać .

By
[/quote]

a jak to zrobić z tym pinem by go wyłączyć net info próbowałem
19-11-2012 15:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
gkulka Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 36
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 0
Post: #345
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Rogue18 - jak nie telefonem to do salonu jak napisał 7dziadek

Poza tym ucinaj cytaty bo się czytać nie daO matko
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2012 15:54 przez gkulka.)
19-11-2012 15:53
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
veyro Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 182
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 1
Post: #346
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Cytat:Pisałem to już kiedyś jak modem nie miga na niebiesko to znaczy, że NIE WIDZI sieci i dalsza robota nie ma sensu.
Tak będzie dla konfigurowania punktu APN Aero2. W Play np. modem może migać na zielono i jeśli tablet widzi poprawnie modem, wystarczy wejść do punktów APN i tam będziemy mieli już punkt APN dla Play.

Inna sprawa nie wiem czy tak faktycznie jest, ale karta SIM użyta w modemie musi mieć wyłączony kod PIN. W przeciwnym wypadku nie będzie działać.

Cytat:Wszystko ju ż napisałem wcześniej pinu wyłączyć nie mogę wywala błąd i w programie orange i w net topinfo na PC modem działa z dokładnie tą samą kartą sim
modem Huawei e3131-a2 z orange resztę plików mam z tej strony przerabiałem tylko pid bo mój ma inne nie działał i z tymi z tej stronki też nie chodził

Rogue18? Kup kartę PLAY za 5 zł tylko dla testów. Z pinem na karcie Orange nic nie podziałasz z tego wychodzi. I jak ciągniecie jakiś temat, który przy jednym zapytaniu nie daje się rozwiązać lepiej założyć nowy temat opisać jak najdokładniej wszystko i wtedy ktoś, kto będzie czytał będzie miał ciąg. Łatwiej się połapać, co kto robił i na czym stanął. A tak? Robi się wielki chaos.

mai pen rai - nie ma problemu, po co przejmować się przyszłością
19-11-2012 16:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
7dziadek Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 107
Dołączył: Sep 2012
Reputacja: 0
Post: #347
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
[quote='veyro' pid='1074' dateline='1353334709']
[quote]Pisałem to już kiedyś jak modem nie miga na niebiesko to znaczy, że NIE WIDZI sieci i dalsza robota nie ma sensu.[/quote]
[quote]
Tak będzie dla konfigurowania punktu APN Aero2. W Play np. modem może migać na zielono i jeśli tablet widzi poprawnie modem, wystarczy wejść do punktów APN i tam będziemy mieli już punkt APN dla Play.
[/quote]

Hm to dziwne - bo podpiąłem z ciekawości modem z SIMem PLAY i nic takiego sie nie dzieje - miga na zielono i APNu nie ma - jak zaczął migać na niebiesko wtedy APN pojawił sie .

W każdej sieci jakie testowałem zawsze było tak samo [PLAY,ORANGE,AERO2]
- miganie na zielono - szuka sieci
- miganie na niebiesko - znalazł sieć
- stałe na niebiesko lub turkusowo połaczony z siecią

"Nie jestem w tych sprawach orłem - piszę co wiem
[lub co wydaje mi się że wiem O matko]] lub co sprawdziłem empirycznie"
19-11-2012 18:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
veyro Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 182
Dołączył: Apr 2012
Reputacja: 1
Post: #348
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
Cytat:Hm to dziwne - bo podpiąłem z ciekawości modem z SIMem PLAY i nic takiego sie nie dzieje - miga na zielono i APNu nie ma - jak zaczął migać na niebiesko wtedy APN pojawił sie .

W każdej sieci jakie testowałem zawsze było tak samo [PLAY,ORANGE,AERO2]
- miganie na zielono - szuka sieci
- miganie na niebiesko - znalazł sieć
- stałe na niebiesko lub turkusowo połaczony z siecią


Aż musiałem zrobić test, aby potwierdzić moją teorię.
Wziąłem tablet, wykasowałem listę APN w tablecie. Wyłączyłem tablet. Podłączyłem modem Huawei E353 z kartą PLAY, włączyłem tablet i wszedłem do punków APN.
Nie zawsze jest, że od razu się pokazuje należy chwilę poczekać aż modem zaskoczy. Wyjść z punktów APN i wejść na nowo i tak jak pisałem nawet kiedy modem miga na zielono punkty APN dodają się same. Dotyczy to na pewno PLAY, bo na tej karcie sprawdzałem, ale też ten sam schemat jest z kartami Plus, Orange i T-Mobile na 99,9%.

Fotki słabej jakości, ale przy sztucznym świetle były robione. Słabo widać wykryte punkty APN (Play oraz Play MMS), ale widać zieloną diodę na modemie.
[Obrazek: apnplay.jpg]
[Obrazek: apnplaytablet.jpg]

Tylko z kartami Aero2 modem musi migać na niebiesko być w zasięgi sieci 3G i tutaj musimy dodać punkt APN sami ręcznie wpisując nazwę naszego punktu oraz punkt dostępowy darmowy. Reszta już wykryje się sama.

Tak, więc dziadek obaliłem Twoją hipotezę moim doświadczeniem Szczęśliwy, które wykazało, że jednak miałem rację i modem wykrywany w tablecie, z kartami popularnych 4 operatorów będzie pokazywał na liście APN punkt dostępowy APN przy miganiu zielonej diody.

Zrób test jeszcze raz. Jak wejdziesz w APN i nic nie będzie wyjdź, poczekaj trochę i wejdź ponownie. Zobaczysz, że przy zasięgu 2G też wykrywany jest APN.

Gdyby fotki się nie wczytywały (coś imageshack ostatnio dziwnie działa) to zostawiam dowody moich testów.
http://imageshack.us/a/img694/3789/apnplay.jpg
http://imageshack.us/a/img196/4104/apnplaytablet.jpg

mai pen rai - nie ma problemu, po co przejmować się przyszłością
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2012 20:41 przez veyro.)
19-11-2012 20:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Rogue18 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 6
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 0
Post: #349
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
ok byłem w salonie okazało się że mam kartę dual band (biała) a pin da się ściągnąć tylko z czarnych ale oczywiście w tym momencie w orange ich nie mają

A nie da się jakoś obejść tej opcji z pinem?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2012 22:17 przez Rogue18.)
19-11-2012 22:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zuzi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 249
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 8
Post: #350
RE: Internet w tablecie ICOO D70W z modemem Huawei E353 i Huawei 3131
A nie możesz sobie kupić tej karty PLAY dla testów? Chyba, że masz simlocka na modemie. Pewnie jakieś metody są, ale ja osobiście nie znam sposobu rozwiązania problemu.

Co do tabletu i modemu to karta SIM użyta w modemie musi mieć wyłączony kod PIN. W przeciwnym wypadku będzie problem na tablecie.

Kupiłbyś sobie kartę w PLAY tylko do testów, odpalił wszystko, a potem zajął problemem z PINEM. Inaczej my nie jesteśmy Ci w stanie pomóc, bo problem dotyczy karty, na którą ja np. nie znam sposobu. Dodatkowo jak Ci w salonie powiedzieli że się nie DA to coś w tym musi być bo chyba bardziej są zorientowani w tym co mają w ofercie.

Na stronie Orange znalazłem coś takiego.
Cytat:Krok 1
W ofercie na kartę, w odróżnieniu od ofert abonament i mix, nie otrzymujesz kodu PIN. Możesz jednak samodzielnie ustalić go na swojej karcie SIM. Jeśli chcesz to zrobić:
• przygotuj kod PUK do swojej karty - dowiedz się więcej o kodzie PUK
• ustal własną kombinację 4 cyfr, która będzie Twoim kodem PIN.

Krok 2
Na klawiaturze telefonu wprowadź kombinację klawiszy:
**05*kodPUK*kodPIN*kodPIN# i zatwierdź przyciskiem połączenia (zieloną słuchawką).
np.: Twój PUK to 34118729, a wybrany przez ciebie PIN to 3422.
Aby odblokować kartę wpisz:
**05*34118729*3422*3422#

Aby ustawić/wyłaczyć kod PIN możesz również skorzystać z menu telefonu. W większości aparatów opcja ta znajduje się w menu Ustawienia >> Telefon i karta SIM >> Żądanie kodu PIN >> ustaw opcję włączone/wyłączone i przejdź do opcji PIN, gdzie masz możliwość wprowadzenia ustalonego przez siebie czterocyfrowego kodu.

[Obrazek: WGl94f]
19-11-2012 23:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Uprawnienia administratora w tablecie Lenovo 10 tercjusz 3 252 02-09-2014 23:45
Ostatni post: WiFi
  Internet 3g lte w tablecie Prestigo 7780 tycek33 3 315 06-08-2014 22:51
Ostatni post: Cebu
Żarówka Internet 3G w tablecie myTAB 7 z modemem Huawei E353 WiFi 24 17,872 06-06-2014 11:22
Ostatni post: WiFi
  Problem Lenovo ideatab A1000 nie wykrywa modemu Huawei E3131 Yaboll 16 5,806 01-06-2014 20:47
Ostatni post: mj90
Żarówka Pentagram Tab 9.0 + Huawei e3131 i Aero2 jarocz 6 1,838 05-05-2014 12:41
Ostatni post: jarocz

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości