-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Huawei e3131 z Orange do Aero2
adipat Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #1
Huawei e3131 z Orange do Aero2
Witam
Jako ze nowy na forum to się najpierw przywitam.
Teraz przedstawię mój problem. Otóż zakupiłem modem e3131 z orange mam już zdjęty simlock ale powiem szczerze że nie wiem jak się zabrać dalej za skonfigurowanie tego modemu pod aero .Tak wiem jest dużo opisane ale niestety nie ma nic jak się to ma z modemem z orange a ja niestety niezbyt biegły jestem w tego typu kombinacjach.Może ktoś z szanownych forumowiczów podpowie nakieruje a najlepiej wyłoży jak krowie na miedzy jak to się robi!
Z góry dzięki za pomoc.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-06-2013 08:30 przez Admin.)
21-06-2013 19:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WiFi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 222
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 4
Post: #2
RE: huawei e3131 z orange do aero
Tu nic już nie musisz konfigurować. Taki modem powinien bezproblemowo działać z siecią Aero2. Wystarczy skonfigurować tylko połączenie.
Konfiguracja modemu oraz łączenie się z siecią Aero2 <- stary poradnik na przykładzie aplikacji T-Mobile. Kary sprzed wymiany.

Konfiguracja Aero2 <- nowy poradnik. Nowe karty aplikacja Play Online z modemem E3131.
Więc wystarczy, że w swoim managerze stworzysz profil pod Aero2
Cytat:APN:darmowy
UŻYTKOWNIK: należy pozostawić puste
HASŁO: należy pozostawić puste
Ustawienia sieci: wszystkie parametry ustawić na automatycznie pobierane z serwera (adres IP, serwery DNS)

i nic więcej nie musisz kombinować z modemem.

Wcześniej kombinowało się na modemach, ale tych Playowskich z pomocą TNI ustawienia, ale teraz już to nie dotyczy.
Także jak chodzi o coś innego to podaj co to takiego i najwyżej daj zrzuty, aby lepiej zobrazować, ale innego problemu raczej nie ma.

Mądrym być to wielka sztuka, ale dobrym jeszcze większa...
21-06-2013 21:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
phiphi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 178
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 3
Post: #3
RE: huawei e3131 z orange do aero
Musisz dać więcej info z czym masz problemy bo tak w zasadzie to nie wiadomo czego nie możesz zrobić, a tu wielkiej filozofii nie ma powinien działać modem od razu po stworzeniu profilu APN dla aero2.
21-06-2013 22:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
adipat Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 2
Dołączył: Jun 2013
Reputacja: 0
Post: #4
RE: huawei e3131 z orange do aero
(21-06-2013 22:48)phiphi napisał(a):  Musisz dać więcej info z czym masz problemy bo tak w zasadzie to nie wiadomo czego nie możesz zrobić, a tu wielkiej filozofii nie ma powinien działać modem od razu po stworzeniu profilu APN dla aero2.

Wreszcie za pomocą tni skonfigurowałem moedem także świeci dioda naniebiesko tzn miga ale dalej nie mogę się połączyć z netem. wyskakuje w tni komunikat o błedzie 619 coś tam . Myśle że jestem juz blisko ale pewnie jeszcze jakiś kruczek siedzi może ktoś mi podpowie co jest grane.
podam dane z tni może to coś wniesie
połączenie i transfer;
status połaczenia nieaktywne i dalej są zera i test

parametry
plus gsm umts
nazwa top net info
modem huawei mobile conection
ip kom 0000
ip serw 0000
moc sygn -97dbm 25% csq8
cid bdbd,bd-bd. lac : bd

pasek zasiegu pokazuje 3 kreski
apn darmowy itd
tryb ras
zaptaszkowane komunikacja at
wyślij komende przed wyślij po
com 31 3g pcu ui interfejs
w gprs ustawione
technologia auto
kolejność wcdma gsm
pasmo wybrane W900
roaming wączony
komutacja pc cs
28-06-2013 21:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kobacabana Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 46
Dołączył: May 2013
Reputacja: 1
Post: #5
RE: huawei e3131 z orange do aero
W sumie to nie wiadomo z czym masz problem. Modem ten czy inny z aero czy inną siecią nie trzeba w żaden sposób przestawiać, konfigurować. Ty ustawiasz tylko APN, ale w programie do zarządzania aplikacją.
E3131 w TNI ludzie sobie lekko rasują, ale np. tylko po to aby modem nie szukał po różnych częstotliwościach sieci, ale od razu wchodził np. w 3G i szukał na 900 MHz aero. To jest tylko po to aby szybciej wbijał do sieci czy jak są problemy z zasięgiem to aby tylko na wybranej fali próbował wyszukiwać sieć.
Takie co podajesz rzeczy to tylko dane, które zapodaje program, parametry itd. dla niewtajemniczonych może być trudno rozszyfrować co to za dane. Lepiej jest podać zrzut obrazu i ktoś zawsze może ci porównać ze swoimi kombinacjami itd. tak jak np. tutaj.
[Obrazek: aero2_huawei_e3131.jpg]
Wtedy ty i ktoś widzi co jest i może ci wskazać zmień to i tamto, także teraz porównaj sobie sam to co napisałeś/zapodałeś z tymi zrzutami.
Jednak aero bez jakiegokolwiek działania związanego z modemem powinno normalnie działać na tym modemie E3131.


Prześledź ten temat w nim wszystko jest jeśli chodzi o rasowanie modemu pod aero2, nic więcej się nie robi i nie trzeba nic zmieniać.
http://darmowyinternet.net/forum/temat-k...i-e3131_94

8 lipca 2014 dzień, który przeszedł do historii: Niemcy - Brazylia 7:1
29-06-2013 09:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Huawei e3131 thekonrab 1 85 10-11-2016 20:14
Ostatni post: zuzi
  Mobile Partner i sterowniki Huawei e3131 pod Windows 10 Marp 2 1,128 27-07-2016 21:22
Ostatni post: Vanautu
  Instalacja sterowników do modemów Huawei na Windows 10 Cezary 0 11,350 27-08-2015 13:06
Ostatni post: Cezary
  Fabryczne ustawienia modemu Huawei E353 thaiman 1 4,451 15-02-2015 17:18
Ostatni post: android
  Huawei E3131 z Orange rybakom 7 7,786 09-12-2014 23:05
Ostatni post: zuzi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości