-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Godzina na forum
7dziadek Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 107
Dołączył: Sep 2012
Reputacja: 0
Post: #1
Godzina na forum
Kolego Adminie - może by zmienić podawany czas na forum przy postach który aktualnie jest wg GMT+3 bo to troche mylące piszę posta o godz. 7.07 a wyświetla się 9.07 .
Jesteśmy w PL ..... forum PL ..... a czas ??? Zdezorientowany

"Nie jestem w tych sprawach orłem - piszę co wiem
[lub co wydaje mi się że wiem O matko]] lub co sprawdziłem empirycznie"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2012 07:13 przez 7dziadek.)
15-11-2012 07:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Administrator Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 29
Dołączył: Mar 2012
Reputacja: 0
Post: #2
RE: Godzina na forum
Godzina w MyBB działa na tej zasadzie, że zmiany globalne na stronie nie są odwzorowywane dla wszystkich użytkowników, którzy już się zarejestrowali. Chodzi o to, że ktoś, kto mieszka np. w Australii i tam jest inny czas chce mieć odwzorowanie publikacji wg Australijskiego czasu, więc użytkownik, który ma ustawioną swoją strefę czasową będzie widział publikację wiadomości tak jakby wszyscy pisali z Australii.

Należy wejść do Panelu użytkownika potem wybrać Edytuj opcje i ustawić godzinę taką, jaką mamy na komputerze:
Jeżeli mieszkasz w innej strefie czasowej niż domyślna dla tego forum, możesz ją wybrać z listy poniżej.
To jest pewna niedogodność, którą należy zmieniać samemu. Jeśli dokonamy zmiany dla wszystkich wtedy automatycznie Australijczyk będzie miał polski czas czy osoba mieszkająca w Bangkoku, a chcąca mieć czas obowiązujący w Tajlandii.
Proszę sobie zmienić czas samemu i wszystko będzie dobrze.

Dla testów proszę wejść z innej przeglądarki czy w trybie prywatnym na forum (będąc niezalogowanym), a czas publikacji postów będzie prawidłowy. Tak samo po zmianie samemu godziny czas też będzie wyświetlany już prawidłowo, czyli taki, do jakiego jesteśmy ustawieni.

Zrzut dla podglądu (kiedy użytkownik ustawi sobie prawidłową godzinę) wtedy jest tak jak chcemy.
   
15-11-2012 08:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
7dziadek Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 107
Dołączył: Sep 2012
Reputacja: 0
Post: #3
RE: Godzina na forum
Szefie ja przy rejestracji nic nie ustawiałem bo byłem przekonany ze mieszkając w PL difultowo mam ustawiony czas PL czyli UTC '+' '-' '0' i tak w opcjach IMHO powinno być ustawione - a ktoś chce sobie zmienic to jego sprawa .
OK zmieniłem sobie

THX
BR

"Nie jestem w tych sprawach orłem - piszę co wiem
[lub co wydaje mi się że wiem O matko]] lub co sprawdziłem empirycznie"
15-11-2012 09:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Administrator Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 29
Dołączył: Mar 2012
Reputacja: 0
Post: #4
RE: Godzina na forum
Przy rejestracji jest domyślnie ustawiona strefa czasowa dla Polski. Jednak po zmianie niedawno czasu letniego na zimowy czas dla forum też został zmieniony, dlatego użytkownicy zarejestrowani przed tymi zmianami mają błędnie wyświetlaną godzinę, ale jak pisałem wystarczy zmienić ją tylko w swoim panelu, a wszystko będzie tak jak chcemy mieć.

Nie wszystkie rozwiązania są idealne, ale może w przyszłości zostaną one dopracowane lepiej.
15-11-2012 22:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Poprawna godzina na forum Administrator 1 1,915 27-10-2013 19:32
Ostatni post: Admin
  Rejestracja na forum Admin 2 2,254 12-04-2012 21:27
Ostatni post: Admin

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości