-reklama-

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GoClever tab M713G i modemy
michalbarca9 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0
Post: #1
GoClever tab M713G i modemy
Witam. Czy do tabletu Goclever Tab M713G da się podłączyć jakiś zewnętrzny modem, który obsługuje Aero2. Jak tak to jaki ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-02-2013 23:55 przez Admin.)
31-01-2013 20:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mrcanberra Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 48
Dołączył: May 2012
Reputacja: 0
Post: #2
RE: goclever tab M713G i modemy
Modem to praktycznie każdy będzie się nadawał do Aero2 jak i innego internetu mobilnego. Taka jest ich funkcja. W przypadku Aero2 jest pewien wymóg, aby był on kat. 10, ale operator nie respektuje tego, więc nawet zwykły tani za parę złotych się nada, ale do Twojego tabletu potrzebujesz taki, który się dogada z tabletem. Tablet musi mieć wpisaną jego obsługę (sterowniki).

Ponadto Twój tablet już ma wbudowany modem, więc musisz tylko włożyć kartę Aero2 (SIM) i skonfigurować sobie APN.
Wbudowany moduł 3G MT6162 (GSM900/1800MHz WCDMA2100MHz).
http://goclever.com/pl/pl/goclever_tab_m...cification
Tylko, że on chyba nie ma obsługi 900 MHz HSPA+ tak by z tego wychodziło, więc musisz sobie wybrać któryś z listy, które niby Twój tablet bankowo obsługuje.
Lista modemów dla GoClever.

Jednak przed zakupem radzę sprawdzić czy aby na pewno działa. Tak też pisze w poradniku z listą modemów. Może się okazać, że kupisz, a w końcu nie zadziała ze względu na zmienioną specyfikację modemu.


Co do skonfigurowania APN to zobacz tutaj::Jak skonfigurować APN w tablecie.
31-01-2013 23:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
michalbarca9 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0
Post: #3
RE: goclever tab M713G i modemy
Dzięki za odpowiedź. Już wiem, które z tych modemów są kompatybilne z Aero2, więc postaram się je przetestować. Jak któryś zadziała to dam znać. Może komuś się jeszcze to przyda Uśmiech
01-02-2013 20:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
zebber Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 231
Dołączył: Aug 2012
Reputacja: 2
Post: #4
RE: goclever tab M713G i modemy
Jak masz zamiar kupić to sprawdź, który jest kat.10 lepiej wybrać te zgodne modele (ponadto z nimi też rozwiniesz skrzydła w momencie, kiedy będziesz miał kartę np. Plusa i net HSPA+) no i oczywiście przed zakupem sprawdzisz sobie czy faktycznie to, co masz zamiar kupić będzie działać. Bo może być tak, że nie przetestujesz, kupisz i się rozczarujesz, że nie działa. Znam takie przypadki z autopsji.

Kat. 10 to modemy, które mogą pobierać dane z sieci na poziomie i 14 Mbit/s.

Te, które oferują mniej to kategoria < 10.

Tka, więc pytaj się w sklepie, z jaką szybkością maksymalnie modem może pobierać dane (download) jak 14 to kat 10 jak mniej to wybierz coś innego.
01-02-2013 20:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
michalbarca9 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0
Post: #5
RE: goclever tab M713G i modemy
Testowałem modele E160E i E173u-2. Na żadnym nie wykryło karty aero 2.
08-02-2013 21:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
WiFi Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 226
Dołączył: Oct 2012
Reputacja: 4
Post: #6
RE: goclever tab M713G i modemy
Weź sobie zrób poprzez BussyBoxa i UMTS Mnager albo PPPWidget i Ci wykryje taki modem i będziesz miał internet z modemu 3G. To najlepsza i najszybsza teraz metoda. Na forum jest temat podczepiony w dziale tablety.

Mądrym być to wielka sztuka, ale dobrym jeszcze większa...
09-02-2013 02:46
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
michalbarca9 Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 5
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0
Post: #7
RE: goclever tab M713G i modemy
Próbowałem zrobić roota tym sposobem http://darmowyinternet.net/forum/thread-...light=root i w pewnym momencie pokazał mi się taki problem : http://www.sendspace.pl/file/56fac00417f...e8/problem
09-02-2013 14:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Botek Offline
Przyjaciel
**

Liczba postów: 78
Dołączyłczy: Nov 2012
Reputacja: OK
Post: #
Reklama
Dzisiaj 07:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
thaiman Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 148
Dołączył: May 2012
Reputacja: 3
Post: #8
RE: goclever tab M713G i modemy
Spróbuj UNLOCK ROOT (masz podczepiony w dziale tablety ten poradnik) czy ten program coś poradzi.
Nie zawsze jeden sposób będzie się nadawał do wszystkich modeli więc trzeba też szukać innymi metodami rozwiązania problemu
09-02-2013 17:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Samsung Galaxy Tab E9.6 vs LENOVO Yoga Tab 3 10 lafontier 0 442 26-09-2016 18:15
Ostatni post: lafontier
  Acer Iconia Tab A511 brak polskiego menu sitola 10 2,883 11-02-2016 13:32
Ostatni post: WiFi
  Udany root, który nie działa, Goclever 76.2, JB 4.1.1 fakfejs 17 11,736 28-08-2015 23:35
Ostatni post: Cebu
Żarówka Pentagram Tab 9.0 + Huawei e3131 i Aero2 jarocz 6 5,068 05-05-2014 12:41
Ostatni post: jarocz
  Root Acer Iconia Tab A1 erap2 18 9,736 19-03-2014 11:24
Ostatni post: Cebu

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości